reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Młode Żonki :D

reklama
U nas non stop coś, teraz mnie gardło boli, masakra jakaś. Wysłałam Ry do apteki po tabletki a farmaceutka do niego, że dla karmiących nic nie ma i poleca gorącą herbatę z miodem i cytryną. Jak tam jutro pójdę :wściekła/y::wściekła/y: to jej się odechce cholera rad udzielać. Na chore gardło gorąca herbata z miodem i cytryną. Ciekawe gdzie ona tą farmację kończyła ?

Martusia totalnie nie rozumiem tej lekarki. Ja też nie podawałabym antybiotyku, niezła z niej aparatka - może to siostra tej farmaceutki ? ;-):-D A nie macie w przychodni innego pediatry ?
Asienka słodziak jak z reklamy :-) Dał sobie bez problemu obciąć włosy ?
Wika...masakra... jakie cudeńko. Całe 3 cm :-) I pomyśleć, że Tymek też był niedawno taki... Fajny masz termin, całe lato z maluszkiem na dworze.
Edysiek u nas tak samo - i ja i Oskar tak samo uparci i co chwilę jakieś scysje a potem przytulanki na zgodę :-) Rzeczywiście z was pracusie :-)
Liz a86_szulc@interia.pl

Dziewczyny znalazłam boskiego bloga ze świetnymi pomysłami na zabawki, prezenty etc. ręcznie robione:
w poMyskowym świecie

My robiliśmy kwiatki ze spodów z butelki, a wczoraj uszyłam Oskarowi kocią poduszkę. Świetna sprawa !
A to pomysł na dzień babci i dziadka: Prezent na dzień babci i dziadka - W poMyskowie - domek pełen zdjęć

Ostatnia edycja:
MamaBoo ta lekarka niby jest starsza i powinna miec doswiadczenie ale moim zdaniem dzis przegiela, planuje w przyszlym tygodniu przeniesc mala do innej przychodni nie jestem zadowolona z tej chociazby dlatego ze szanowna Pani na informacji poinformowala mnie, ze teraz juz sie nie stosuje izolatek nosz kuzwa bardzo smieszne chyba tylko w ich przychodni, w niedziele bylam na dyzurze z mala u lekarza w innej przychodni i jakos skierowali nas do izolatki i mowili, ze potem nie beda w tym pokoju przyjmowac pacjentow tylko go jonizowac, a w mojej dotychczasowej przychodni wyglada to tak, ze dzieci chore, zarowno zakaznie jak i nie oraz dzieci do pobrania np. krwi czekaja w jednym pomieszczeniu jak dla mnie paranoja

Asienka, cud miód i orzeszki :-D:-D Świetne ma włoski ;-)

Martusia, co za "lekarka":wściekła/y::wściekła/y: Podawaj wapno i udaj sie do innego lekarza:tak:

MamaBoo
, noooo całe 37 mm szczęścia:-D:-D Ja w ciąży i przy karmieniu brałam syrop *spam*.

ide sie już położyć, bo czuję że odpływam.........

Dobranoc :*

Ja się już lepiej czuję, ale Oskar miał w nocy gorączkę i zostawiłam go w domu, przynajmniej pospaliśmy do 8.30 :-)
Martusia też bym się przepisała do innej przychodni na waszym miejscu. Świetnie jest mieć lekarza, do którego ma się 100 % zaufanie. U nas w przychodni zawsze było tak, że z jednej strony jest dla zdrowych, a z drugiej dla chorych, ale teraz jest remont tamtej części, więc godziny przyjęć zdrowych i chorych są inne.
Wika na razie mi przechodzi, ratuję się rutinoscorbinem i gardloxem. Wczoraj wieczorem zjadłam loda i przestało mnie rano boleć gardło :-) A *spam* też brałam w ciąży. Fuj ! ;-)

Witam! W końcu mam chwilę, normalnie na nic nie mam czasu. Pewnie juz tak będzie do świąt. Na szczęście po świętach mam wolne do Nowego Roku to sobie odpocznę. Wszyscy mamy wolne.
A jeszcze przed świetami trafiła mi się 2 zmiana, cały tydzień. Choć może to i dobrze, bo chociaż rano nikogo nie będzie i nikt nie będzie mi się pałętał pod nogami ;-)

Mama Boo fajna ta stronka :tak: Zdrówka dla Was.

Martusia jak dzisiaj?

Fakt, że dobrze mieć zaufanego lekarza, ale czasem nie tak łatwo zmienić. U nas jest jeden, a i tak sie cieszę, że wogóle jest :tak: i nie muszę jeździć do miasta, bo niestety teraz na wsi nie wszędzie jest ośrodek zdrowia.
Ten nasz lekarz nie jest taki zły, tyle że jeden dla wszystkich, dla dzieci i dorosłych. Dobrze, że nie chorujemy.
Tyle, że jak Angela była mała to był inny, świetny pediatra, ale odszedł jak miała jakieś 2 latka. Tak więc udało nam się zasięgnąć jego porad w tym najbardziej wymagającym dla dziecka czasie.
A dzieci zdrowe są u nas przyjmowane osobno, raz w tygodniu (no bo nie ma ich aż tak dużo).

reklama
Edysiek masz dwa posty jeden po drugimm ;)

Hejka.
Dziewczyny przepraszam ze Was zaniedbuje, ale... nie mam weny na pisanie...
Wszystko sie je**e, i wogole... mam juz dosc !:(
Do tego rodzice nic nie ułatwiaja... naprawde... mysle ze po swietach jak juz wszystko sie skonczy bede mogla na spokojnie tutaj wrócic, narazie niewiem sama jak to dalej bedzie....
Buziaki, trzymajcie sie:*

Do góry