reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

moja dzidzia juz ma - chwalimy sie co już mamy lub co kupiliśmy

reklama
Tez mialam kilka ubran z tematyki : Kocham mame, tate, dziadka, babcie itp
Zakladalam je np gdy szlam z Mackiem do kogos na imieniny, urodziny, dzien Babci, Dziadka itp.
Fajne to okazyjne koszulki i bodziaki :)

Ja mam kilka ubranek jak tylko mi się podobały zaraz po ślubie to kupowałam na kiedyś,dostałam pampersów takich malutkich,kupiłam już w promocji chusteczki nawilżane i ostatnio 4 pieluszki białe tetrowe i 2 kolorowe..kupuję po troszku aby potem nie wydać się odrazu za dużo...a malutkie ubranka są takie śliczne:)

Ja nie wiem, jakoś tak boję się już kupować:/ A ostatnio mi się śniło, że urodził mi się synek i kompletnie nic dla niego nie miałam, zero ciuszków, wanienki nie miałam, no kompletnie nic a mój mąż chciał się brać za kąpanie maluszka, to mu kazałam miskę na pranie wziąć:-D

ja też nic nie kupuję, jakoś nie mam odwagi, może jak się dowiemy jaka będzie płeć, to wtedy coś zacznę kompletować, jak na razie nawet nie wchodzę do sklepów dziecięcych ;)

onanana, mi się też niedawno śniło, że urodziłam syna, Łukasza hehe ;)

Ostatnia edycja:
Wydaje mi sie ze najbardziej optymalny miesiąc na planowanie zakupow dla dziecka to 6-7 msc ciazy. Miedzy innymi dlatego ze od 8 msc ciazy to juz sie tak nie chce chodzic do sklepu, no i moze zdarzyc sie ze porod zacznie sie w tym 7 msc ciazy -tak rodzila moja sasiadka i tez nie byla do konca gotowa na to. A chyba nie ma nic gorszego niz wyslac na zakupy wyprawki samego męża :-p Wiem z doświadczenia że co sie samej kupi to jest lepiej, bo Panowie to zupełnie inne kryteria kupowania maja :-p

ja też tak myślę, ze trzeba poczekać troche przynajmniej aż będzie wiadoma płeć ( chyba ze ktoś nie hce wiedzieć).
Ja ostatnio byłam w lumpku i jak zobaczyłam ile jest cudnych niedrogich i świetnych gatunkowo ciuszków to juz miałam ochotę kupować, ale póki co sie powstrzymałam i tylko koleżance poleciłam. nie wiem jaki jest Wasz stosunek do kupowania dzieciom ciuchów w szmateksach ale powiem Wam, ze sa na pewno lepsze gatunkowo niż te które można kupić na bazarach.
I jakie cudne:-)

Ja też jeszcze nic nie kupuję, a wózek to wogóle po urodzeniu kupię nie śpieszy się i tak od razu nie będę nim jeździ chciałabym ten na 4 kółkach, bo wydaje mi się, że jest najbardziej stabilny no i z większą budką, bo teraz to robią takie, że jak dziecko ma już rok to się nie mieśći :) zresztą trochę ciuchów mi się kapnie od ciotki dla dziecka bardzo jestem ciekawa co to będzie sama już nie wiem jak już się zaczyna 4 miesiąc to nie raz matka ma przeczucia co będzie jest to możliwe jak myślicie??

onanana, ja jestem za kupowaniem ciuszków dla dzieci w lumpie jak najbardziej, ostatnio byłam z kumpelą, która jest w bardziej zaawansowanej ciąży, nakupowała sobie pełną reklamówkę ubranek i zapłaciła jakieś 50 zł, a ubranka jak nowe, w ogóle niezniszczone więc ja też mam później w planie się w takich sklepach zaopatrywać :)

andrzelika, ja też nie mam żadnych przeczuć, wszyscy mi mówią, że będzie córka, ja od zawsze mówiłam, że pierwszy to u nas na bank będzie syn, teraz już nie jestem taka pewna, natomiast moja sister od początku mówiła, że będzie u niej dziewczynka i była, w drugiej ciąży tak samo i też się sprawdziło, dziewczyna :)

reklama
Julieet a ja cały czas w pierwszej ciąży i wogóle myślałam o synu, a wszyscy mówią mi o dziewczynce, bo szerokie biodra, bo syfki, ale moja ciotka znów syfki miała na syna także nigdy nie jest powiedziane, znowu patrząc na styl odżywiania nie jem prawie słodkie to znaczy też, że syn hehe :) a na chińskiej tablicy planowania dzieci wyszła dziewczynka zobaczymy co będę czuła powyżej 4 miecha...
onanana ja też nie mam nic przeciw lumpom, nie takie pańienki tak chodzą i gwiazdy :) hehe... a dzieci przecież małe nie niszczą tak ciuszków i szybko wyrastają z nich.

Do góry