reklama

MULTIMAMY - wątek główny

Dziś znów upał, Szymuś dostał od chrzesnej basenik i tam spędził popołudnie. Ale był szcześliwy. Jest cały w kropki, tyle potówek. Chodzią w samym pampersie, a nieraz i bez, a i tak są całe mokre. Biedactwa, te nasze dzieci

reklama
Maks_olo- wreszcie ktos kto podziela moje zdanie!! ja tez wozki, lozeczka materace musze miec nowe!! a ubranka mam w wiekszosci uzywane, jak milo spotkac kogos kto ma takie same poglady, jak do tej pory to rodzina mnie prawie wyklela, a znajomi patrza sie dziwnie

hej Dziewczęta ;-)
ale skwar!!! mam już dość!!! kiedyś nie przeszkadzały mi upały, a teraz nie tylko ze względu na mnie, ale jeszcze i na dzieci...:-( wszystko się klei, chłopcy marudzą, kąpie ich 3 razy dziennie :-D
Oluś był dziś u fryzjera i elegancko ostrzyżony :-) Maksio oczywiście się nie dał, ale w domu dałam mu mleko skondensowane i trochę dał sobie tył podciąć :-)
poza tym to odebrałam dziś moją spódniczkę od krawcowej po 3 tygodniach!!!! ale warto było:-p
mamy dziś z A rocznicę zaręczyn :tak: kupiłam mu płytę, rano spacerek, a teraz oczywiście w pracy:-(

graz moi chłopcy też w kropki :-( nic nie pomaga :-( a najgorsze, że się drapią:-(
rozmawiałam dziś z naszym pediatrą i ostrzegała mnie, aby uważać na to, aby dzieciaki nie piły wody z jeziora, bo o jakieś paskudztwo bardzo łatwo...

ladygab miło mi :-) już się bałam, że zaraz zostanę posądzona o chwalenie i wywyższanie się, a ja po prostu wolę dmuchać na zimne i nie mam zaufania do rzeczy używanych...

ladygab mam chustę, ale na minutę schodzenia po schodach nie chce mi się 5 minut motać :P
Jeszcze na te upały uff, gdyby nie ten skwar, to już dawno byłaby w łaskach...
Wszystko schnie :-( moje biedne warzywka :-( mąż podlewa codziennie, ale to kropla w morzu :-(

Maks_olo ja kupilam Kini leżaczek używany z Fisher Price i cała rodzina myślała, że to nowy, żadnych śladów użytkowania. Używamy go już 1,5 roku intensywnie i jest ok. Lepszy taki firmowy używany niż jakieś tanie nowe dziadostwo ;-)
Ale czasem też wolę coś nowego kupić niż używane, np. pralki lodówki itp. to bym nie kupiła używanej ;-) także Cię rozumiem.

A słyszałyście w wiadomościach o wodzie, że lepsza jest kranówa (bo przebadana przez sanepid itp.) niż mineralna z butelki (bo żadnych badań i producenci mogą różne dziadostwo lać) :szok:

Jak to się wszystko naukowcom itp. zmienia... :-/

Moja Kinia spała dzisiaj w dzień tylko 30 min. i ani myśli spać :-/ za jasno na polu, zasłony nie wyciemniają dobrze pomieszczenia, a nie wymyślono jeszcze rolet do skośnych okien ;-)

Wczoraj nie mogłam się patrzeć na te kropki u Szymusia. Jak był mały i miał "niby"alergię, lekarz kazał smarować Elocomem i szybko schodziło - więc posmarowałam go i.... dziewczyny zeszło, znów ma skórę gladziutką.
Ja też kupuję używane - przykład wózek - i jestem zawsze zadowolona. Tylko fotelik samochodowy kupiłam ze sklepu - ale też na Allegro.
A o wodzie też wiele się nasłuchałam. I wiem z własnego doświadczenia. Szymuś pije tylko z butelem. I próbowałam kilka, oj, jakie nieraz miał rozwolnienie... a Żywiec to porażka, za dużo ma żelaza i dzieci robią zielone kupki, a tak reklamują.
Używamy z Biedronki 5 litrową za 1, 50 i jest ok
Nasza z kranu to sam chlor... nie da się pić

Witam.
Oj dawno mnie tu nie było ponad miesiąc albo i więcej.
Gratuluje dziewczyna które maja już swoje pociechy na rączkach a nie w brzuszku.Fajnie macie nie musicie męczyć się z brzuszkami w tym upale.Już mężowi powiedziałam że nigdy więcej latem w ciąży nie będę.
U nas sprawy maja się dobrze miałam usg połówkowe i dzidziuś jest zdrowy.Okazało się że będzie chłopiec a nie jak na poprzednich usg że będzie dziewczynka.Miny mieliśmy niezłe jak lekarz powiedział że jednak chłopak.
Obecnie jesteśmy chore ja i córeczka.Wiec mam dość.Te upały i gorączka dobijają mnie.
Teraz to już częściej będę tu zaglądać.

witam wieczorem i cieszę się z posiadania tlenu :-D

ja nawet nie pomyślałam o zakupie chusty - jakoś nie mogłam się do nich przekonać, ale jeśli będziemy mieć trzeciego dzidziusia, to spróbuję chustę :-p

Tosiaczku my kupujemy rzeczy firmowe, ale z rozsądkiem... i jak mam kupić używany leżaczek FP za 100zł, to wolę dołożyć 100zł i mieć nowy, tym bardziej, że nasi chłopcy bardzo zużywają wszystko... ;-) no i bardzo ważna jest dla mnie gwarancja - nie raz ratowała :-D

ja jednak nie uwierzę w takie "nowości" i nie dam dzieciom kranówy... sama nie piję i tym bardziej dzieciom nie dam... nasi chłopcy piją Dobrawę i Kroplę Beskidu, a my Żywiec

a myśleliście o roletach zewnętrznych? my mamy rolety wewnętrzne i jeszcze zasłony, bo inaczej Olek o 4 się budzi :wściekła/y:

graz akurat posiadam tę maść i też jutro spróbuję :-) dzięx

oleńko - gratuluję chłopczyka do parki :-)

idę prasować miliony rzeczy... :-(

u mnie znów cała sterta prasowania, w tym upale nie dam rady, normalnie ze mnie leci... ponoć jutro będezie chłodniej, to się wezmę... to nic że niedziela ;-)

Duchota niesamowita, coś tam się chmurzy, ale pewnie tak jak przedwczoraj aż 5 kropli spadło na mnie i tyle.

Wczoraj dostałam okres, chyba, bo boli mnie brzuch tak jak na okres, wczoraj miałam lekkie plamienie, a dzić znów tylko boli mnie brzuch. No, ale przeszło 2 lata była bez, więc może tak się zaczyna :-)

A to dla ochłody:
Wrzuta.pl - Basenik

reklama
oleńka gratuluję parki! :-)

graz ja też nie dam rady prasować na ten upał... u nas tylko postraszyło i ani jedna kropla nie spadła :-(

maks_olo rolet zew u nas też się nie da zamontować z tego samego względu. Mieszkamy pod samym dachem na poddaszu i stąd skośne okna, wnajniższym miejscu mamy 1,30 m a w najwyższym 2,40 m i "krzywy" sufit (tzn. skośny przez całe mieszkanie).Nikt nie planował mieszkania na strychu w tym domu...
Nie powiem jak się mieszka na te upały na poddaszu...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry