Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Tylko pozazdrościć takiego męża. Serniczek mniam, w domu masz prywatnego cukiernika;-) Mój jak przychodzi po pracy do domu to jest tak zmęczony, że kompletnie nie mogę go zagonić do domowych obowiązków.Znów wysłużyłam się mężem i wysłałam go z Julką na spacer, ja bym nie dała rady. A jeszcze obiecał mi, że dziś sernik upiecze, bo umie i wychodzi mu pyszny![]()

super
Ona ciągle przy cycu chce być,a on się wkurza jak za długo to trwaJEŻELI MOGĘ COS DORADZIĆ JAKO MAMA Z DŁUZSZYM STAŻEM TO PRZY DWÓJCE TAKICH MALUCHÓW NIE MA JAK KARMIENIE Z PIERSI, ZWŁASZCZA PRZY WIZYTACH U LEKARZA, NA SPACERZE I WOGÓLE. JA KARMIĘ RITKĘ JUZ TYLKO W NOCY ALE PRZEZ CAŁY ZESZLY ROK KARMIŁAM KILKA RAZY DZIENNIE. NAJGORSZE SA PIERWSZE 3 MIESIĄCE A POTEM IDZIE Z GÓRKI. jA PODCZAS KARMIENIA WŁĄCZAŁAM BAJKI ALBO MIAŁAM ZESTAW ZABAWEK KTÓRE WYCIĄGAŁAM TYLKO NA KARMIENIE I WTEDY FILIP DAWAŁ MI KILKANASCIE MINUT SPOKOJU.Rzeczywiście nie jest tak źle jak wszyscy wróżyli,jakoś daje rade z nimi,chociaż dzisiaj młody tak dał mi się we znaki że musiałam po męża dzwonić,bo nie dawał mi małej nakarmićOna ciągle przy cycu chce być,a on się wkurza jak za długo to trwa
Juz mam myśli,zeby ją odstawić i na butelke przerzucić,nie wiem jak to będzie:-(
Próbuję nie wypuszczać się za daleko na spacery, bo mała tak mi na pęcherz uciska, że często muszę biegać do toalety. Poza tym ostatnio strasznie bolą mnie mięśnie wewnętrzne ud, jakbym nie wiadomo jakie akrobacje wyprawiała
- ja tez wlasnie sie przezuce na podwojny mimo iz moj starszy syn bedzie miał rok i 5 ms ale do sklepu sam nie pojdzie prawie 2 km mieszkam na wsi i wogole przydatny jest taki wozek np na zakupach albo wogole na spacerze tu za jednym biegasz a drugiego musisz pchac wiec chyba masakraDzięki serdeczne. Mam nadzieję, że się uda.
A jak przygotowania do rozwiązania? Macie już wszystko?? Ja na razie poprzestałam na ubrankach i jak na razie ciężko mi się zmobilizować, żeby dokończyć szykowanie wyprawki dla małej. A czas leci nieubłaganie...
Najbardziej mnie męczy wózek. Jula jeździ w brevi ovo, ale zastanawiam się nad zmianą na podwójny, czy któraś z Was może coś polecić?
- ja kupiłam kojec na allegro za 119 zł i jestem z niego zadowlona io tez go trzymam zeby sebus poszedl do niego spac a dzidzia do drewniakaMartusia... nie nic poważnego, po prostu chcą zweryfikować, czemu odpisałam sobie ulgę. Bo odpisałam całą za Julkę, i to tylko gwoli sprawdzenia. Mam przyjść 10.09 na 9 rano. Pokażę akt urodzenia i dowód i będzie ok. Nie boję się. Luzik
U nas też robimy mały remoncik, dostaliśmy drugi pokój, w który wstawię Julkę, niech śpi sama, i nie będzie mi Ani budzić ;-) a przy okazji jakieś malowanko zaliczymy :-) ja też chcę kupić Juli łóżeczko turystyczne, są w Tesco za 169 zł, nie mogę nie dać swojej firmie zarobićhehehe pensja przyjdzie i je kupię
- moj synek tez jest taki ma takie akcje ze obudzi sie od 5 tylko tyle dobrze ze chodzi spac o 6 wieczorem i spi przewaznie do 8 ale czasem mu sie zdarzy o 5 wstac i tez trzeba sie z nim bawic to jest straszne bo ani w dzien nie pospie ani nic masakra...dlatego od kad jestem w ciazy jestem strasznie senna to nierach chodze spac o 20Ja łóżeczko turystyczne też chcę. A jeśli się nie sprawdzi to najwyżej zostanie kojcem do zabaw i kupię drugie drewniane, choć wcale mi się to nie podoba ;-).
MaatkoooAle noc za mną. Julka się obudziła chwilę przed 5. Zaczęła się w najlepsze bawić, siadać w łóżeczku, krzyczeć żeby ktoś do niej przyszedł. Zjeść nie chciała, a o dalszym spaniu już w ogóle nie było mowy. Więc ja niewyspana, Julka zjadła mi dopiero chwilę po 6 wtedy jakoś ją ululałam i przed chwilą wstała. I znów krzyczy żeby się z nią pobawić
![]()

- my z mezem staralismy sie juz dwa miesiace po pierwszym porodzie i udało nam sie dopiero jak sebus mial 7 miesiacy....tylko ze od porodu mialam problemy z hormonami wiec mozesz tez tak miecDziewczynki jak to zrobiłyście że tak szybko zaszłyście w ciaże zaraz po drugim? My sie staramy już poł roku i nic![]()
- gratuluje corenki !!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-):-)Cześć dziewczynki
Widać coraz więcej mam z dzieciaczkami rok po rokusuper
Ja już mogę się pochwalić, 13 sierpnia urodziłam śliczną Natalkę,miała 3580 i 56 cm :-) Za 3 dni będzie już miała miesiąc,ale ten czas ucieka!
Rzeczywiście nie jest tak źle jak wszyscy wróżyli,jakoś daje rade z nimi,chociaż dzisiaj młody tak dał mi się we znaki że musiałam po męża dzwonić,bo nie dawał mi małej nakarmićOna ciągle przy cycu chce być,a on się wkurza jak za długo to trwa
Juz mam myśli,zeby ją odstawić i na butelke przerzucić,nie wiem jak to będzie:-(
Czy Ty Ewunia karmisz piersią?Ehh początki są ciężkie,ale damy rade:-)
ja tez sie wlasnie zastanawiam jak to bedzie z karmieniem i tez rozwazam mysl aby odrazu przejsc na butelke....bo ciezko pewnie bedzie troche zle sie czuje z ta mysla ze odbiore dziecku co najlepsze...ale przez nerwy i tak sie chyba straci pokarm... albo przez smutek ze drugie dziecko patrzy ze smutna minka ze jemu mama nie daje cycusia tylko malej dzidzi