• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

MULTIMAMY - wątek główny

reklama
No nie ukrywam że jest mi ciężko... ale pocieszam sie własnie tym że juz niedługo... wpadłam dzisiaj na pomysł aby zrobić ozdoby świąteczne z masy solnej... ale czy to nie za wcześnie? później mogę nie miec czasu... a takie ozdoby są bardzo ładne... :)

Matajko zrobisz teraz, to później będziesz miała spokój ;-). Ja generalnie wszelkie stroiki mam pokupowane i stoją w szafie i czekają od świąt do świąt - poszłam na łatwiznę :-p. Ale za na pewno w listopadzie pokupuje już prezenty, bo przed samymi świętami to raz że wszystko droższe, a dwa sklepy przepełnione ludźmi, a ja będe tuż przed porodem.

Ewunia moja mała też nie znośna dziś... Spała długo a zachowuje się jakby wcale nie spała :dry:

Martuś, moja wreszcie padła, po dwóch godzinach walki :szok: powinna pospać do 16. Ania też śpi, pojadła zupki, prawie przez sen i lula. Ja prezenty pokupuję skromne, każdemu coś do ubrania, chociaz wiem, ze obdarowany skorzysta. A małym zabawki do tego i starczy... i pewnie będzie spóźniony Mikołaj, w zależności kiedy Matka Boska Pieniężna mnie nawiedzi ;-)

Matajka, z masy solnej? umiesz takie robić, bo są piękne... lepiej zrób teraz, bo potem dzidzie na pewno Ci to skutecznie uniemożliwią ;-)

Ewunia ja też prezenty skromne i też na pewno coś do ubrania :tak:. Tylko mężowi perfumy, bo sobie zażyczył ;-). Moja mała się zajęła piramidką i układa kółeczka. Póki co mam chwilę spokoju i popijam gorącą herbatę z miodem, na bolące gardło - mnie też choroba dopadła :dry:

reklama
Matajka to mnie zainteresowałaś :-)
A wypalasz jakoś potem tą masę solną albo lakierujesz?
Ja w tamtym roku robiłam aniołki, potem powiesiłam je przy oknach (wyszły śpiczne :-) Niech żyje skromność ;-), ale jak ciągle padało i była wysoka wilgotność powietrza to chłonęły tę wilgoć i normalnie poodpadały im głowy :-(

Jak Kingunia miała miesiąc to też robiłam odciski stópek w masie, zabezpieczyłam farbą, ale i tak popękały :-( Zrobiłam drugie w glince ceramicznej. Bo ja to trochę taka dusza "artystyczna" jestem ;-) Ale nie zawsze wychodzi ;-)

BlackWizard dużo zdrówka! :-) Kuruj się kuruj.
Moja taka grzeczna, że szok. Wczoraj z nią byłam u lekarza to 2 godziny wysiedziała na kolanach, wow. I do dzisiaj ją grzeczność trzyma ;-) Oby jak najdłużej!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry