Martusia, Tosiaczku, dzięki za dobre słowa... było tematów dużo, które dawno nie były używane, więc je rachu ciachu i do kosza ;-)
Martusiu, bo przy 4 bardzo dzieci bolą dziąsełka, i wielu potwierdza, że wyjście 4 najbardziej boli dzieci. U nas nawet nie było tragicznie, na szczęście prawa 4 się przebiła i mamy spokój, dopóki 3 nie wyjdą, a te górne się szykują...
Tosiaczku nerwa mam na Ciebie, czemu nie zgłosiłaś ciąży do pracodawcy
Ja też mam problem, co zrobić z dziećmi, bo nabory do żłobków dopiero od kwietnia... Ale liczę w duchu, że wszystkiemu podołam

zdecydowałam się na macierzyństwo i wierzę, że dam radę. Trzeba myśleć pozytywnie, chociaż wiem, że to trudne. Moja mama pracuje, więc może mi pomóc w weekendy, a na tygodniu to zobaczymy. Teście mają na w d*** ale damy sobie radę bez nich

zobaczymy, czy ten pracodawca się do niego odezwie, co w piątek był na rozmowie, bo jak nie to zabiję jak psa
A Twój W to tak jak mój taka sierota obrzygana, ale + twojego jest taki, że przynosi pieniądze do domu, bo mój nie, tylko ja pracuję

a za miesiąc ostatni wzięłam 921 zł, i do 7 grudnia zostało mi 1.20
Tosiaczku, to może zrób tak jak ja. szukam mojemu Adamowi pracy po cichu, daję mu numery telefonu albo maile do wysłania CV, może tak go zmobilizujesz??
Znalazłam coś na forum prawnym:
Witam. Obecnie przebywam na bezpłatnym urlopie wychowawczym i niedawno zaszłam
w ciążę. Czy muszę wracać od razu po urlopie wychowawczym do pracy? Czy też
nie bo wszystkie świadczenia mi się mogą należeć bez powrotu do pracy? Urlop
wychowawczy kończy mi się za dwa miesiące.
i odpowiedź prawnika:
Szanowna Pani,
jeżeli po zakończeniu urlopu wychowawczego będzie Pani niezdolna do
pracy z powodu zagrożonej ciąży (czy z jakiegokolwiek innego powodu)
to już pierwszego dnia może Pani dostarczyć zwolnienie lekarskie
rpacodawcy i uzyskać zasiłek macierzyński, a nastepnie po porodzie
urlop macierzyński, wypoczynkowy i kolejny urlop wychowawczy.
i kolejny
W sytuacji gdy pracownica urodzi dziecko podczas urlopu wychowawczego nie następuje przerwanie tego urlopu. Pracownica nadal przebywa na urlopie wychowawczym, pobierając od dnia porodu zasiłek macierzyński.
Zgodnie bowiem z art. 29 ust. 1 ustawy zasiłkowej, zasiłek macierzyński przysługuje ubezpieczonej, która urodziła dziecko w okresie urlopu wychowawczego.
Zasiłek macierzyński przysługuje przez okres ustalony w art. 180 Kodeksu pracy jako okres urlopu macierzyńskiego, np. 20 tygodni na drugie dziecko. Jeżeli jednak pracownica urodzi dziecko w okresie urlopu wychowawczego, to okres, za który przysługuje zasiłek macierzyński jest krótszy o 2 tygodnie (art. 29 ust. 3 ustawy zasiłkowej).
jak będziesz w zaawansowanej ciąży, przerwij urlop wychowawczy i wtedy otrzymasz urlop macierzyński i po macierzyńskim urlop wypoczynkowy, 2 dni opieki nad dzieckiem (art.188 k.p.) w ten sposób dłużej będziesz na płatnym urlopie.A potem pójdziesz na wychowawczy.
złóz wniosek o przerwanie urlopu wychowawczego i od nastepnego dnia mozesz isc juz na chorobowe...potem procedura juz wyglada tak samo porod macierzynski urlop itp
Mam nadzieję
Tosiaczku, że nie pomieszałam ci w głowie ;-)