reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

NASZ przyrost WAGI;]

reklama
U mnie przed chwilą na wadze 63kg.
Czyli znów kg mi ubył :szok::dry:
Zaczynam się zastanawiać czy to normalne... W końcu noszę w sobie rosnące dziewczyny, a waga leci w dół??

Anka, moze to tak jak u mnie, stres, zdrowe jedzenie i waga spada. Ja dopiero w połowie ciąży się doczekałam wzrostu wagi. Dziewczynkom na pewno nic nie jest, ale pamiętaj, czego nie dostaną z pożywienia zabiorą Tobie, a np. jak wapń zabiorą, to z zębami będziesz miała problem. Jeśli maluszki rosną prawidłowo, to jedz tyle ile powinnaś, a nie na siłę i przede wszystkim zero stresu z tego powodu! Ciesz się, będziesz miała mniej do zrzucenia po ciąży :p

Hania, a na początku ciąży przytyłaś coś? Bo ja w pierwszym miesiącu 4 kg, aż mi się nie chciało wierzyć jak na wagę stanełam, a potem zaczęła waga spadać i teraz mam 2 kg więcej niż z przed ciąży (i równocześnie 2 kg mniej niż w pierwszych tygodniach). Woda w ogranizmie sie gromadzi i stad taki skok, a potem sie to wyrownuje. A Ty dodatkowo na diecie bezcukrowej, wiec tymbardziej waga moze spadac. Wazne ze dziewczyny rosna i maja sie bardzo dobrze :)

Wesolutka w marcu na plusie miałam 5kg, czyli od tej pory dwa schudłam.
I na plusie pozostają 3 ;-)

Może to faktycznie ta dieta cukrzycowa tak zbawiennie działa:confused: :-)

u mnie na razie tylko 3kg, a jakoś nie mogę się zabrać do ćwiczeń. Marzy mi się także basen. Może nie będzie tak źle z tymi kilogramami :)

reklama
Ja zaczęłam właśnie chodzić na basen- raz w tygodniu na aqua jogę i reż popływać, zobaczymy czy coś pomoże... W moim przypadku najgorsze jest to że jestem cały czas głodna.... I nie żeby jakiś owoc mnie zaspokoił, muszę jeszcze zjeść kanapkę :/ śmieje się że Mikołaj taki głodomor po tatusiu

Do góry