reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Nasza waga

Iwona z tego co sobie tu licze przytylas zbyt malo. zapytaj lekarza na nastepnej wizycie. moze dzidzia niewielka, moze malo wody.... a co do diety i odmawiania sobie? ja mam w nosie- raz w zyciu sobie folguje. raz sie zyje.... a cos i tak zostanie- juz sie martwie obwislym brzuszkiem i interesujaco wygladajacymi piersiami :)

reklama
Monika i inne kobietki,ponoc ten obciskajacy pas poporodowy pomaga (na brzuszek). Ja juz zakupiłam i zamierzam sie w niego wcisnac tuz po porodzie :)
Waga tez sie nie przejmuje. Bede miala większą motywację do ćwiczeń i aktywności fizyczneń, a mąż większą motywację do płacenia za zajęcia ;)

Na ostatnim usg (tydzień temu) faktycznie stwierdzono, że dziecko jest bardzo malutkie, ale rozwija się już prawidłowo. Po tylu problemach na początku - teraz prawdopodobnie jest idealnie... zwłaszcza, iż rokowania co do donoszenia ciąży były niewielkie. Może sta ten przyrost wagi? A może po prostu przyczyną jest stres jaki towarzyszył przez tyle tygodni? Ale teraz przyszła pora na pełne zadowolenie:) więc i może na wadze mi troszkę przybędzie;)

No ja miałam takie majtki z obciskającym pasem i na pewno to pomaga w tym aby skóra powróciła do formy, a do tego w miarę możliwości szybko zastosowane ćwiczenia na mięśnie brzuszka, to będzie ok.
Iwonko możliwe że za mało przybrałaś na wadze, ale nie koniecznie, może taka Twoja uroda, najważniejsze żeby wszystko z dzidziem było ok. A jeśli tak jest to tylko się cieszyć.
A no właśnie teraz sobie przypominałam że po porodzie na sali leżała ze mną dziewczyna która w całej ciąży tylko 7 czy 8 kg przybrała na wadze i świetnie wyglądała, a i córcia zdrowa.

Ja w ciągu ostatniego miesiąca mam +3kg, czyli w sumie prawie 10kg+ nieźle co?  ;)

Iwonko-luz. Dobrze, że najgorsze masz już za sobą. A teraz na spokojnie. Moja koleżanka przybrała w ciąży 6,5 kg. Co prawda mała urodziła się troszkę wcześniej, ale teraz to jest taaaakkkaaaa dziewczynka! Wow. Po tatusiu :)
Dorota-miło słyszeć, że pas działa.
Monika, co do pępka, to mam jeszcze dziurkę (i pewnie tak zostanie, bo jest głęboki:) ale wystaje ciut skórka wokół niego :) czyli, na upartego można powiedziec, że mam taki dodatkowy guziczek.

Pola u mnie to samo....na brzegach pepuszek nieco odstaje- jak zakladam cos przy cialku to latwo zgadnac gdzie go mam ale jeszcze wklesly. czasem jak sie najem to pobolewa mnie tam...znaczy zie sie chyba roziciaga.
6,5 kilo w calej ciazy- o ludzie.....
Iwonka- czekolada swietnie dziala na zdrowie i na wage hihihih no i na humor- ja juz dzis mialam swoja porcje!

Pola u mnie to samo....na brzegach pepuszek nieco odstaje- jak zakladam cos przy cialku to latwo zgadnac gdzie go mam ale jeszcze wklesly. czasem jak sie najem to pobolewa mnie tam...znaczy zie sie chyba roziciaga.
6,5 kilo w calej ciazy- o ludzie.....
Iwonka- czekolada swietnie dziala na zdrowie i na wage hihihih no i na humor- ja juz dzis mialam swoja porcje!

Moniko, skorzystałam z Twojej rady i dla poprawy (i tak już wmiarę dobrego) humorku sięgnęłam dziś po czekoladę:) No i poprawiłam lodami;)
Dorotak, Pola, macie rację - nie przejmuję się wagą, czy zbyt mała, czy nie... Najważniejsze, że dzidzia jest zdrowa! A jak w ciągu tych ostatnich tygodni nadrobię zaległości w wadze:) to skorzystam z wynalazku, jakim są majtki z obciskającym pasem - zwłaszcza, iż to produkt już wypróbowany:)

Dziewczyny chce stare forum lubie zielony ten roz mnie doprowadza do furii i chyba schudne z tych nerwow na nich popsuli cala zabawweeeeeeee!!!!!

reklama
Lucyann-podejrzewam, że każda z nas będzie miała kłopot z "przestawieniem się" na nowe forum. Ale należy dać Mu (czytaj wykonawcom) szansę. Ja się powoli przestawiam, rozumiejąc, że na początku będziemy tęskniły za starym. Swoją drogą, to Polacy mają chyba w genach, trudności z przyjęciem i zaakceptowaniem "nowego".
Dziewczęta, nie zniechęcajmy się początkowymi trudnościami!! Trzymajmy kontakt! szczególnie, że nadchodzący czas, nie będzie nas rozpieszczał.

Do góry