reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Nasze brzuszki:)

reklama
dorotak thx za liste- czytelna jaknajbardziej;-)
dziewczyny wspaniałe brzuszki....ostatnie miesiace juz- ajajaj
ewa- paulinka wykapany tata:-)

Ojoj czas ucieka tak szybko!!!! nie moge uwierzyc ze to prawie juz. mala nie daje mi wprawdzie zyc- nie gra juz w pilke nozna ale za to trenuje zapasy czy cos. Wiecie.... ja to bym chciala miec porod taki jak ciaze.... w miare latwy. nie oczekuje wprawdzie cudow ale chociaz taki w MIARE latwy :)
Sluchajcie jak to jest w kraju ze znieczuleniem zewnatrzoponowym czy jak to sie nazywa( EPIDURAL) Moja siostra zakomunikowala mi niedawno ze mam byc wdzieczna Bogu ze rodze w stanach bo w moim rodzinnym Koszalinie nie ma opcji porodu ze znieczuleniem. zdziwilam sie.... przeciez to malo humanitarne. piszcie na co sie decydujecie i czy macie wybor. ja bohaterka nie jestem i juz zapowiedzialam mojej gin. ze biore znieczuenie.....

dokladnie nie wiem czy mozna sobie zazyczyc znieczulenie :dry: ale moze mozna zaplacic :confused: wiem ze sa takie cesarki platne na zyczenie przynajmniej we wrocku nie wiem jak gzieindziej
ja rodzic bede raczej bez znieczulenia raz juz przeszlam bez i teraz tez mysle ze dam rade :happy2:

Monika Ty tchorzu nie wyglupiaj sie blagam wtedy nie czujesz skurczy rodzisz nie swiadomi pozatym kiedys Megusek gdzies przyslala taka prezentacja o znieczuleniu a fuj ja jak nie bede musialal to napewno nie biore w szpitalu do ktorego sie wybieram znieczulenie jest na zadanie bez doplaty ale wiem ze w innych miejscach placi sie cos ok 100pln nie lam sie chociaz sprobuj bez znieczulenia jak bedzie ci jakos szlo to po co Ci to...a fuj :baffled:

No wlasnie Monika, chociaz sprobuj. Moze nie bedzie az tak zle. Bez znieczulenia masz wieksza kontrole wiesz kiedy masz przec i czujesz skurcze, i wg szefa poloznikow w Szpitalu w ktorym bede rodzic rzadziej wtedy sie nacina...pomysl tylko!:tak: :rofl2:

Hmmm albo ja sie juz zhamerykanizowalam albo nasluchalam. Tu nikt "na zywca" nie rodzi- bo niby boli i malo humanitarne. Epidural to standard ale pogadam z moja gin- niech ona mi doradza.
A wiecie...chyba juz kiedys pisalam jak to Hamerykanki sobie w 8 miesiacu cesarke na zyczenie kupuja? Wszystko wg. grafika no i nie przybierasz extra funciakow- nie wazne ze 8 miesiac niebezpieczny dla dzidzi i ze lepiej czekac az sama gotowa do wyjscia- grube dupy nie chca byc jeszcze grubsze wiec kombinuja. Ehhhh

Monika ale chyba jeszce taka zatwardziala amerykanka nie jestes sliczna blond slowianka powinna wyjsc teraz z ciebie i zrobic tak zeby dzidzia byla zdrowa i ty zadowolona a to ze cesarka to nie polecam nogami ruszyc nie mozesz jak shodzi znieczulenie nie mozesz sie podniesc a to trwa i czasem trwa nawet do 24h postraszyc cie jeszcze a znieczulenie to tez nic przyjemnego jak ci sie wkuwaja igla 1,0 w kanal kregowy i wprowadzja cewnik z lekiem ktory musi tam sobie troche pobyc przesz na rozkaz i tylko mozesz na ktg obserwowac kiedy masz skurcze tez chodzisz po tym pijana i chyab po znieczuleniu nie mozesz nakarmic dziecka przez 6h nie pamietam pogrzeb troche w necie wiecej sie uswiadomisz moze Ci przejdzie ale polecam polskie strony nie amerykanskie...hihihihi tak dla odmiany :wściekła/y: a co u was w stanach mowia na temat krwi pepowinowej?:confused:

Lucyann co do cesarki to nawet o niej nie mysle..... bleh co natura to natura. co do znieczulenia to hmmmm przemysle, popytam, poczytam.
co do banku krwi to totalna bzdura i czysty biznesik. w stanach grubo kosztuje ...a zr hamerykanie narod bardzo naiwny to i z klientela problemow nie ma. sla mi juz chyba z 10 oferte....szkoda zachodu i znaczkow- raz ze mnie na to nie stac, dwa ze uwazam za bzdurne

reklama
Do góry