reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dolegliwości

reklama
Azorek moze to po prostu obfitsze uplawy:tak:Czop sluzowy z reguly jest podbarwiony krwia raczej rozowawy, choc nie zawsze i raczej ciezko stwierdzic czy to czop czy nie tylko badanie ginekologiczne moze to potwierdzic. Odejscie czopa oznacza skracanie i rozwieranie sie szyjki macicy, niekiedy odchodzi dzien przed porodem niekiedy dwa, trzy tygodnie przed. Nie ma na to reguly. Skoro w twoim wypadku badanie odpada pozostaje ci tylko wiecej lezec oszczedzac sie i miec nadzieje ze to jednak nie to;-)

Czyli to czy odszdł czop czy nie lekarz zauważy przy takim zwykłym badaniu ginekologicznym na fotelu?

bo w sumie mógł mi odejść a nic nie wiedziałam, bo myślałam ze to takie upławy większe - jakby odszedł to by powiedział mi chyba, chyba nie był by taki?:-D

Azorek trzymam kciuki zebys szybko się dowiedziała czy to to czy jednak jeszcze nie...

A co do skracania sie szyjki- to pisałyscie chyba kiedys ze mozna to zaobserwować przy badaniu usg pochwowym o ile dobrze pamietam...

Mnie lekarz nigdy nie mówi nic o szyjce, wiec chyba jest OK:baffled: ale w sumie tez duzo łaże ostatnio i już sobie wyobrażam...

A giry to mi tez tak puchną jak wam

normalnie jak do koscioła szłam to przymierzyłam z 3 pary butów i wszystkie za małe o jakies dwa numery:szok: i w koncu w sandałkach ze skórki mało kobiecych poszłam - takie teraz najwygodniejsze:-)

Malbertka chociaz sie miescisz w jakies sandalki, ja chodze w rozlazlych o 4 numery za duzych mezowskich laczkach:szok:W swoje buty zadne nie wchodze, ciekawe w czym jak do lekarza pojade:baffled:Jak tak dalej pojdzie to chyba w skarpetach...........mezowskich:baffled:

Co do badania to i bez usg dopochwowego lekarz widzi czy szyjka sie skraca, mysle ze i bez dokladnego mierzenia wie kiedy cos jest nie tak, w koncu ma praktyke nie??:confused:Gdyby dzialo sie cos zlego od razu bys sie dowiedziala:tak:

Malbertka.. sandałki ze skórki.... ja moge o takich butach tylko pomarzyć:-D:-D
mogę wejść tylko w klapki... mojego męża... czyli 3 rozmiary większe niż mój normalny...

noszę japonki takie jak na basen w rozmiarze mojego męża.. nic innego nie da rady.

Ja mam chyba wszystkie ciazowe dolegliwosci oprocz puchniecia nog;-)
jeszcze 2 tygodnie do pracy mam chodzic i w obcasach do konca dumnie zamierzam chodzic ,
chodzic to za duzo powiedziane, zeby tylko do biurka dojsc a potem to do toalety tylko wstaje
a maz mnie spod drzwi firmy odbiera:-)

reklama
Do góry