reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze dolegliwości

GOSIU kit z kilogramami znam dziewczyny co po 30kg przytyły ,miesiąc po porodzie miały nawet o połowe mniej bo okazywało sie ze to woda sie zatrzymala.Wiem ze to smiesznie zabrzmiało z tą czekoladą ale takie są moje obserwacje i pamietajcie zeby przypadkiem nie próbowac ograniczyc wody bo puchniacie szczegulnie jak jest ciepło.Ja przy tych upałach to czasami nawet ponad 3litry dziennie pije:szok:.

reklama
...że czego?? :szok::szok::szok: A co to?? :szok:
Już mnie wystraszyłaś :-(
Dłonie mnie nie swędzą ale stopy owszem, swędziały mnie i piekły :wściekła/y:

spokojnie.... to nie musi byc od razu cholestaza ale lepiej powiedziec o tym lekarzowi...

no i nie denerwuj sie na zapas ;-) takie rzeczy powinno sie sprawdzac wiec porozmawiaj z lekarzem!

PS. a wiem o cholestazie bo sie to kolezance przyplatalo pod koniec ciazy ale i z nia i mala bylo wszystko OK ;-)

Ostatnia edycja:
Motyl, ty uważaj z takimi radami!:szok: :-D:-D:-Dja już mam ponad 20kg na plusie, jak cię posłucham w desperacji i postanowię walczyć z opuchlizną nóg czekoladą z orzechami (którą nota bene uwielbiam), to nie wiem, czy 30 nie przekroczę!:szok: ha ha ha... ma ktoś jakieś inne sposoby???

Moje nogi puchną zazwyczaj jak jest gorąco i dużo chodze. Dla ulgi trzymam je wysoko gdy siedze, mocze w zimnej wodzie i pije duże ilości wody z sokiem żurawinowym, który podobno poprawia całą gospodarkę wodną w organiźmie.

Ja mam nonstop suchniete od jakiegoś tygodnia ichwaliłam się ,ża mam tyle par butów i co w dwie tylko się mieszczę .Jak chłodniej to adidasy męża numer większe noszę bo nie chcę swoich sobie rozepchać.
Dziewczyny cos pisały o tym preparacie :perfecta mama ,ale ja to uzywam od 6 mc i już w tej chwili nic nie daje ,poza tym ,że przyjemnie chłodzi ,ale jak były stopy spuchniete tak sa;-).Cóż uroki ciąży.

Dlatego ja noszę dwie pary butów. W chłodniejsze dni adidasy, a w upalne klapki. Dzięki temu nie rozciapie reszty obuwia :-D

Ja śmigam teraz tylko w japonkach :-) ale ogolnie to spuchły mi tylko dwa razy stopy i dłonie - po upalnej nocy raz i po długim spacerze w upał, więc nie narzekam
Mogę tylko ponarzekać na zgagę i straszne wylewy z cycków, po nocy na prześcieradle mokroo a w dzień teraz chodzę w górze od bikini zamiast stanika to jak zapomnę wkładek... to sie leje :-D

Ja polecam wodę mineralną na wszystko - a najlepiej wodę Jana,
bo jest bardzo dobra i dobrze nawadnia organizm...Piję sobie 3-4szkl. dziennie.
Jest świetna - polecam, polecam i nogi mi nie puchną:)
A na puchnięcie dobry jest aloes jeszcze:) Pozdrawiam Was kobitki:)

Ja śmigam teraz tylko w japonkach :-) ale ogolnie to spuchły mi tylko dwa razy stopy i dłonie - po upalnej nocy raz i po długim spacerze w upał, więc nie narzekam
Mogę tylko ponarzekać na zgagę i straszne wylewy z cycków, po nocy na prześcieradle mokroo a w dzień teraz chodzę w górze od bikini zamiast stanika to jak zapomnę wkładek... to sie leje :-D

A mnie nic z piersi nie płynie, ale pani na szkole rodzenia uspokajała, ze to nie ma związku z późniejsza laktacją :tak:

mitemil, to faKT :tak: ja mimo że teraz mam już sporo tych wylewów z piersi to równie dobrze potem mogę nie dać rady karmić jak mi się włączy blokada psychiczna :szok: więc reguły nie ma
Ja to w ogole się początkowo zastanawiałąm czym ja karmić bede jak mam takie małe piersi i w ciązy niewiele naprawdę urosły a tu taki pokarmo-tok :-D

a ja moich slonicowatych nozek w japonki nie wcisne:-:)baffled::no:
zostaja mi tylko sandaly na rzepy...

a z innych dolegliwosci to kamice nerkowa mam i wodonercze ale okazuje sie dla mnie rodzenie kamieni nerkowych to pikus ;-) orientuje sie ze urodzilam jak juz sa na zewnatrz...

na zgage juz nawet nie mam sily narzekac...:baffled::baffled::baffled:

reklama
Wlasnie tak czytam co piszecie tutaj o wodzie...bo ja mam po prostu jakis napad na wode...od dluzszego czasu wypijam po 3-4 butelki o pojemnosci 0,75L.I stopy tak porzadnie spuchniete,co wedlug mnie oznacza bardzo grube lydki, mialam raz gdy duzo sie nachodzilam a rece? no palce mam grubsze ale to przez okropna duchote na dworzu,straszny skwar.Nogi tez jakby ciezsze,ale ja mam problem z zylakami.Mysle,ze picie wody bardzo sprzyja ''nie puchnieciu'':tak:

Do góry