reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Nasze dzieci u lekarza.

reklama
odebrałam wyniki :-(
mocz ok, żelazo w normie a morfologia zła :no: sprawdzałam na necie jak te wyniki interpretować bo nie wiem czy te normy co mam na kartce to dla dziecka czy dla dorosłego-nawet w przychodni pielęgniarka nie była mi w stanie powiedzieć :baffled:
generalnie wyszło,że ma za mało HGB,HTC,MCV, NEU (chociaż nie wiem co to w ogóle jest :no:)
za dużo z kolei LYM-też nie wiem co to za cholerstwo :no: )
w czwartek do lekarki i nie wiem jak ja wytrzymam :-(
martwię się,że to może być coś bardzo poważnego :-(

odebrałam wyniki :-(
mocz ok, żelazo w normie a morfologia zła :no: sprawdzałam na necie jak te wyniki interpretować bo nie wiem czy te normy co mam na kartce to dla dziecka czy dla dorosłego-nawet w przychodni pielęgniarka nie była mi w stanie powiedzieć :baffled:
generalnie wyszło,że ma za mało HGB,HTC,MCV, NEU (chociaż nie wiem co to w ogóle jest :no:)
za dużo z kolei LYM-też nie wiem co to za cholerstwo :no: )
w czwartek do lekarki i nie wiem jak ja wytrzymam :-(
martwię się,że to może być coś bardzo poważnego :-(

dzieci maja zupelnie inne normy....moja tez miala tam nizej tam wyzej i lekarka mowila ze ok

stokrotka kasieq ma racje, ja też małej robiłam morfologie i miała bardo dużo L i H czyli czegoś za mało, innego za dużo, a te normy były typowo dla dzieci więc się martwiłam a lekarka powiedziała że wszystko jest ok.

My po szczepieniu ostatnim nastepne dopiero po1rż młoda dzielna nawet nie pisła smiała sie do piguły ;-) przybrała troche za mało bo 400 przez 6 tyg ale ujdzie powiedziała pediatra tylko kontrolowac wage co jakis czas ,co do mleka to te 400-500 moze byc na dobe jesli lubi i je rzeczy typu zupki miesko deserki itp rozwija sie dobrze i wsio ok a i dokładnie wazy7700 i 72 cm :-)

my już po wizycie, nie było mojej lekarki, a ta co była mało sympatyczna jest :zawstydzona/y: pyta mnie czemu mały miał badania, ja jej,że blado wygląda i chciałam sprawdzić ;-) mina lekarki....bezcenna :-D
no, ale według niej morfologia ok jest, dopiero jakby hemoglobina była poniżej 10 to można zacząć się martwić :tak: powiedziała,że normy sa dla dorosłego zdrowego faceta :confused::baffled:
żelaza mamy dużo nie trzeba podawać dodatkowo, mocz zasadowy powiedziała,ze taki jest dopuszczalny bo nerki jeszcze nie w pełni wykształcone :confused::szok:
młody waży 6780, teraz podobno dzieci przybierają 500g miesięcznie :tak:no to może do chrzcin (7.04) dobijemy do 7kg ;-)

Stokrotko bardzo się cieszę że wszystko w porządku :)

u nas średnio ciekawie. Oliwier ma straszny katar, noska nie da wyczyścić... we wtorek znowu na kontrolę idę z nim. póki co powikłań nie ma, bez antybiotyku się obejdzie jeśli do wtorku nic się nie wykluje. możliwe też, że mały jest na coś uczulony stąd wysypka i rzadkie kupy. na kupę dostał debridat, rozważamy też gastroenterologa... już nie chcę o tym myśleć... i kontrola wagi też bo mało je. dopóki nie spada do 3 centyla jest dobrze.

heh, zobaczymy co z tego wyjdzie...

Ostatnia edycja:
I my po szczepionce, płacz był oj joj !
Ale szybko przeszło, młoda waży 7400kg i mierzy 68 cm , króciutka i pulchniutka :-D:-D, ale ona sie mini mini urodziła, bo całe 49cm :-)
Wszytsko okej, myślałam, że jak się tak drzeeeeeeee:angry::angry: cały dzien , to jej coś dolega:-D:-D, ale oł noł !!! Zdorwa jak ryba !!!! No bo ona taka małaflądra jest,m to by się z tą rybą zgadzało :-D:-D:-D:-D .... bez komentarza proszę ;-)

reklama
A mój Mały chory:-(. Wczoraj raptem trochę pokaszła, więc dziś dla spokoju poszłam do pediatry a on ma świsty na oskrzelach - lekarka sama w szoku. Dostał antybiotyk i mamy robić inhalacje 5xdziennie. Kupiłam inhalator (bo nie posiadałam) i leki i zapłaciłam w aptece 230zł :szok:. I nie miej tu teraz kasy?

Załapałam doła, że on taki Mały a ja muszę mu już antybiotyk dać, biedaczek. Miałam nadzieję, że do roczku choć da radę, tak jak Starszak. A na dodatek wcale spać nie chcę. Obudził sie o 6.30 i od tego czasu spał 20 minut w drodze od lekarza. Te leki go pobudzają czy co?

Do góry