reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Gratulacje dla Mateuszka! Nikt nie zrozumie tak dobrze nowego ząbka jak inna mama:-D

seb_gratulacje.jpg

reklama
Co u Was drogie mamy? pewnie wykańcza was upał. Moją Maję pogryzło w nocy jakieś cholerstwo i pół twarzy ma czerwone. Smaruję maścią i obecnie jest dużo lepiej. Mężowi się dostało że nie załozył u dziewczynek moskitiery:angry:

hej kochane:) mam do Was pytanko- szczepilyscie swoje maluchy na rotawirusy i pneumokoki? te szczepionki sa troche drogie, ponad 300zl jedna i dlatego sie zastanawiam czy to konieczne?
mam jeszcze jedno pytanie czy moje maluchy nie jedza za duzo- w przyszly poniedzialek beda mialy miesiac a one juz wcinaja po 70ml mleka co 3-4 godz ?
z gory dziekuje za odpowiedz.

Moje dziewczynki maja prawie 6 tygodni i zdarza im sie wrabac po 120ml :-)Nie martw sie,dzieci nie zjedza ponad miare.One zjedza zawsze tyle ile potrzebuja.Przeciez jak juz nie chca to same wypychaja smoczek jezyczkiem.Przynajmniej mojje tak robia :-):-)

Milenka nareszcie sie doczekaliscie! Serdeczne gratulacje!
Nasza Julka ma juz 2 dolne jedynki i nie wiem czy trzeci nie wychodzi a u Majki lada dzien sie pojawi bo juz widac biale dziaselko:) jaka to radosc:))) a Julka jak swietnie wyglada jak sie smieje i szczerzy zabki:D

Luckaa tez jestem ciekawa ile waza male, ale ponad 7 kg to napewno..Na szczepieniu miesiac temu Maja wazyla 6570 a Julcia 6710. Teraz juz zwolnia napewno bo juz pol roku minelo..a dzieci do pol roku tak przybieraja bardzo. Bywalo ze w ciagu miesiaca nawet kg. Nastepne szczepinie dopiero we wrzesniu i wtedy sie dowiemy!:)

Malusia my nie szczepilismy jeszcze. Na rota nie bedziemy napewno a o pneumokokach myslalam ale moze po roku zaczniemy. A co do jedzonka to nie martw sie i dawaj im tyle ile chca:) lepiej jak dzieci maja apetyt niz jak go nie maja. Moje na poczatku tez w szoku bylam ze tak szybko zwiekszaly dawke mleczka i to co 2godz mi plakaly z glodu..ale teraz sie zatrzymaly i rzadko sie zdarza zeby zjadly wiecej niz 125ml (mala butelka). Ale jedza tez deserki, zupki, kaszki..wiec juz sie czym innym najadaja.

A jakim mlekiem modyfikowanym karmicie maluchy? Bo my od poczatku Bebilonem i teraz juz na dwojke sie przerzucilismy. Zastanawiam sie co by bylo gdyby im je zmienic..teraz juz problemow z brzuszkami raczej nie miewaja wiec moze by nie odczulyby zmiany?

Ostatnia edycja:
Musze sie pochwalić. Dzisiaj Julka pierwszy raz spała do 3.30!!! Od ok. 19.30.
Potem oczywiście głodek dał znac o sobie o 7.30 ale i tak się cieszę. Gdyby tylko Majka teraz się przezuciła tez na tę godzinę to nie musiałabym wstawać 4 razy w nocy. Zobaczymy dziś - oby to nie było jednorazowe.

My dziś pierwszy raz zjemy kaszkę manną z jabłuszkiem. Bardzo jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Kupiłam jabłka i zrobiłam juz mus. Ciekawa jestem jakie kupujecie owoce jeżeli same gotujecie?

Hej mamusie!!!!
Moje dziewczynki są naprawde kochane,ciagle śpia i do jedzenia tylko lekko zaczna kwilić.Karmie je sama piersią i przeważnie jest dość przerwy miedzy nimi,że nie muszę oby dwie naraz karmic.Natalka,ta mniejsza jest bardziej głodomorkiem niz Paulinka i wiecej czasu potrzebuje przy cycu.Śmieję się,że musi dorównac siostrę, bo miedzy nimi była prawie 700g różnica.
Na dworze jest strasznie goraco i sie zastanawiam kiedy iść z nimi na pierwszy spacer.Jak położna była u mnie to powiedziała,że pod koniec tygodnia mogę iść na spacer,ale tylko z rana, albo pod wieczór koło 19.
Za tydzień mam podjechać z małymi do naszego pediatry,aby skontrolować wagę,czy przybierają.

reklama
TTolaa - ciesz się teraz że tylko jedzą i śpią. Ja do 3 miesiąca około to wszystko mogłam w domu zrobić - nawet pare książek przeczytałam a teraz juz tak pięknie nie jest. Nie narzekam bo razem się bawimy, śmiejemy, jemy, - jest super ale czasu dla siebie i domu mniej i to znacznie.

Do góry