reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

moje dziewczynki śpią już ponad 3 godz:szok: czyżby ochłodzenie sprawiło że znów chce im się spać? A ja siedzę i się nudzę :) Co za super uczucie:-D

anulka!!! skoro twoje dziewczynki tak ładnie śpią nad morzem to może moje też tak będą. Jedziemy w sobotę - ach jak ja się nie mogę doczekać!

reklama
Dziewczyny,czy Wy też miałyście problem z wyborem chrzestnych.Bo my mamy duży.Sama nie wiem co robić.Ja mam tylko siostrę i ona jest chrzestna u mojej starszej córci.Mąż na trzech braci,jednego starszego i dwóch młodszych.Ten starszy jest chrzestnym u naszej starszej.Najmłodszy ma 18 lat i go nie chcę na chrzestnego,a średni ma 24 i o nim myslałam.Nie mam tylko chrzestnej .Dla jednej chcę mojego kuzyna z jego żoną,no a drugim chce właśnie tego brata.Tylko on jest kawalerem i nie ma żadnej dziewczyny.Kuzynek tez nie mamy żadnych,aby dobrać chrzestną.I co tu robić?
Rozmawiałam dziś z siostra i twierdzi żeby wybrać jednych chrzestnych dla dziewczynek.Nie bardzo mi ten pomysł sie podoba.Nie chcę obarczać jednych do dwójki dzieci.
A Wy jak ten problem rozwiązałyście?Chcemy robić chrzciny we wrześniu i wypadałoby już poprosić o chrzestnych.

Powiem ci że my mieliśmy problem i w końcu zdecydowaliśmy się na dwa małżeństwa, ale każde z małżonków ma innego chrześniaka tzn np moja siostra ma Maję a jej mąż Lenę. Oba małżeństwa zgodziły się, choć zdaję sobie sprawę że jest to podwójne obciążenie.

Co do chrzestnych to my tez mamy problem.. i ja i M mamy braci wiec z ojcami chrzestnymi sprawa zalatwiona. Najlepiej byloby wziac malzenstwa ale mojego M brat ma zone a moj brat nawet dziewczyny nie ma..i jest problem. Myslalam o kuzynce ale jest w ciazy zagrozonej i musi lezec.. tak wiec raczej odpada..z kuzynkami ogolnie ciezka sprawa. w sumie tak czy inaczej przy bliznietach jest to podwojne obciazenie. Bo jak np jakas okazja, urodziny czy cos i przyjda to wiadomo ze tak czy inaczej kupia jednej i drugiej prezent a nie tylko swojej chrzesniaczce..Bylismy dzisiaj w kosciele z ksiedzem pogadac i kazal nam przyjsc jak proboszcz bedzie, splawil nas:D bo my chcemy zrobic chrzest w sobote bez mszy, taki 15minutowy a nie meczyc sie z dziecmi na mszy. I musimy sie dogadac.

Yenefer napewno klimat dziewczynkom przypasuje:) moja kolezanka z 3 miesiecznym maluchem pojechala na ponad tydzien i sie bala ze zmiana miejsca i co bedzie z jego spaniem ale spi mu sie bardzo dobrze.

Dziewczyny, jeżeli nie ma kogo wziąć z rodziny, to przecież można poszukać wśród znajomych. Chrzestnymi moich córek są moje najlepsze przyjaciółki z mężami :-)

Yenefer a ile płacicie i ile razy w tygodniu chodzicie. Widzisz poprawę?
U mnie Kamilek ma główkę bardziej spłaszczoną z jednej strony.
Nam narazie kazała przez 2 tygodnie ćwiczyć w domu, potem zobaczy czy jest jakaś poprawa i powiedziała że wtedy oceni czy będziemy chodzić jeden raz czy 2 razy w tygodniu. Wizyta 50 zł 30 minut.

Paulinka
ticker.php

Yenefer a ile płacicie i ile razy w tygodniu chodzicie. Widzisz poprawę?
U mnie Kamilek ma główkę bardziej spłaszczoną z jednej strony.
Nam narazie kazała przez 2 tygodnie ćwiczyć w domu, potem zobaczy czy jest jakaś poprawa i powiedziała że wtedy oceni czy będziemy chodzić jeden raz czy 2 razy w tygodniu. Wizyta 50 zł 30 minut.

Paulinka
ticker.php

U nas to wygląda tak że chodzimy i rehabilitant ogląda dziewczynki, patrzy jakie są postępy i ewentualnie zleca kolejne ćwiczenia. Właściwie wszystkie ćwiczenia robimy w domu. Rehabilitant mówi że mamy przyjść za 2 tyg lub 3 tyg zależy... Cena 25zł za dziecko. Wizyta trwa też ok 30 min.
U Leny widzę znaczną poprawę, Maja niestety nie wychodzi z tej asymetrii tak szybko jak bym chciała. Ale nie poddajemy się:tak:

witam wszystkie mamuski blizniakow:)
chcialabym sie Was drogie mamy zapytac czy Wasze pociechy ulewaja przy jedzeniu?
moi synkowie maja 2 mies [oczywiscie wcezsniej urodzeni o 2 miechy]
i ulewa im sie po beknieciu...
czy to przechodzi z czasem [w sensie taka uroda wcezsniakow] czy to moze nieodpowiedni dobor mleka? w tym momencie karmione butelka
mialyscie takie problemy?
pozdrowienia:)

Sznurówko dzieci niestety ulewają, moje ulewały dopóki nie usiadły a nie są wcześniakami. Jeśli ulewanie jest uporczywe i dziecko zwraca zbyt duże ilości, to wtedy trzeba działać.

reklama
dziekuje bardzo za odp:)
oj zanim zaczna siadac to moze jeszcze troche potrwac:)
czasem zdarza sie im "chlusnac"...
wczesniej sie tak nie zdarzalo.. dopiero teraz jak pojawily sie upaly.. nie wiem moze dzieci jakas reaguja na te pogoda....<mysli>
pozdrowienia:D

Do góry