reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze forumowe maluszki - radości i troski związane z wychowaniem bliźniąt.

Jola na razie jedna para, bo dziewczyny nie chodzą i mam je zakładać jedynie do ćwiczeń które zlecił rehabilitant. U nas jest ten problem że dziewczynki mają stópki skierowane do wewnątrz i bucik musi być taki wyższy i sztywniejszy aby stabilizował nogę i kierował ją do właściwej pozycji. Poza tym rehabilitant mówił żeby jak najwięcej chodziły na boso i po miękkim podłożu. Te butki są trochę jak ortopedyczne:tak:

Dziewczynki boskie! :-)

U nas też piękna pogoda, wracam do sprzątania, no i szyję drugiego królika, mam też namiar na lalkę - polecam - można się odstresować:tak:

reklama
No to teraz male na pewno zaczna ladnie stawiac kroczki....:tak:
Nie obejzysz sie a beda biegac...

Nooo to cie wzielo..:-)...Ciekawa jestem drugiego dziela...
Ja mam namiary na misia Tilde ktory mi sie bardzo podoba..kto wie moze kiedys tez takiego stworze..:tak::tak:

Szeleczki pierwsza klasa!

Yen - widzę że coś mamusie wzięlo na robotki ręczne. U mnie zapaliła się lampka na dzierganie. Przypomniałam sobie jak się robi na szydełku - znam podstawy więc może się podszkolę i zamierzam zrobic taką kolorowe narzutki dla dziewczyn i podusie. pewnie zajmie mi to strasznie dużo czasu, ale może sie uda.
A chciałabym cos takiego.

narzuty_na_szydelku_3.jpg
danishchair.jpg
3470952345_3f5a216eb1.jpg

Ostatnia edycja:
Wiesz, serwetki zrobię - takie mało wymagające. Tzn robiłam. :) Zamówiłam sobie teraz 3 szydelka różnej wielkości i jak przyjdą to musze kupić włóczkę odpowiedniej grubości i zacznę działać :)
A królik cudo! Jak ja się już nauczę i wszystko mi wyjdzie to możemy transakcję barterową zrobić - królika za poszewkę :)

hej
ja wlasnie siedze przed kompem, kupa roboty czeka, ale tak chcialam wreszcie zaznaczyć swoją obecność ;) POdczytuję codziennie ale nie mam jak spokojnie siąść i zająć się jednym czyli odpisywaniem, to będzie tak pokrotce. I taak zaraz się pewnie obudzą...
robótki ręczne ssuper, ja właśnie zamyślam zrobienie czpeczek na szydełku dla moich dzióbkow, bo chcoialam zamówić u kol. Joli, ale na Wielkanoc to takie jak chce moga być juz za cieple i może zamowię coś lzejszego a spróbuję sama zrobić. O ile uda mi się pojechać do sklepu po wlóczki i szydelko...
Yen, y masz zdolnośći multi jakieś.... wszystko sama robisz?? Ja tez uwielbiam, ale póki co czas na to się nie zapowiada. Szyc się chciałam nauczyć, maszynę mam na razie starą ale sprawną, jednak caly czas czekaja na mnie zasłonki, pokrowce na krzesła i nawet skrocenie spodni ... Inne zaległości nie pozwalaja sie zabrać za to. Iws, narzutki pięne, ja mam dla moich takie kocyki na drutach z warkoczami, robiłam je leżąc w ciąży w łóżku i w szpitalu, więc sa sentymentalne, ale musze je czymś podszyć. Sa malutkie, takie żeby jeszcze w wozku dziecko przykryć np...
zoska, pytałas najpier czy daję ciasto marchewkowe - no wlaśnie z okazji urodzin im dalam i jakby jakieś uzależnione były, nie wiesz co sie dzialo jak ciasto przynosiałam na talerzyku... no i klops, cdn za jakiś czas...

Jola dziekuje ;-)_
Yenefer ja co prawda jeszcze czasu az tak duzo niemam ae chetnie bym tez uszyla taie cudo.A skad masz wzor?
Ja jak bylam ostatnio w Pl naszla mnie chec na szydelkowanie.Nakupowalam ksiazek,gazetek i zacelam.Nopodstawy juz umiem ale co z tego jak ja za chiny nie potrafie rozszyfrowac tych cholernych wzorow...Nie wiem niby zdolna ze mnie kobita a czasem jakas ciemnota...A ta azdroszcze tym co poafia,,Ale obiecalam sobie ze bee jezdzic dokonca maraca autem - jezdze,wiec nasteny moj cel to nauka szydelkowania!
Tylko kto mi wytlumaczy schematy..niby wszystko jasne a jedna dla mnie nie..

O ruszylo sie widze troszke:)

Zoska my dziewczynom na roczek wsadzilismy kase do skarbonki, bo zbieraly na mebelki do pokoiku:) a co do poczestunku, bylo na slodko! Torty, ciasta, salatka owocowa i takie tam przystawki:)

Yenefer ale Ty zdolna jestes! w zyciu nic nie uszylam i raczej sie nie zabieram! mnie jakos to nie kreci, trzeba miec cierpliwosc, ale podziwiam! My tez myslelismy zeby aurelki kupic jako obuwie profilaktyczne dla dziewczynek po domku ale zrezygnowalismy bo troche za sztywne sa, jak na profilaktyczne. I kupilismy Daniela (takie: BUCIKI ORTOPEDYCZNE - DANIEL - ROZMIAR 17cm/25 (1504272405) - Aukcje internetowe Allegro) drugie takie same tylko rozmiar wieksze, one nie sa tak sztywne w kostce, sa ladne do tego i wygodnie sie malym w nich lata. Tez tanie nie sa bo 90zl za pare ale mysle ze to zaprocentuje na przyszlosc:)w sklepie Pani nam powiedziala ze bardzo duzo ich schodzi.

Jola ale super tatus na spacerku sie prezentuje z dziewczynkami na szeleczkach:D my tez tak chodzimy juz na szeleczkach, wczoraj pierwszy raz i dziewczynom sie tak podobalo, ze az nie podejrzewalam:) jak je dwie wzielam to zaczely biegac w kolko i mi sie w glowie zakrecilo:D ale tatus pomogl i sie rozbiegly kazda w inna strone:)

Iws to Ty tez zdolna mamuska! druty to juz wogole kosmos jakis dla mnie:D a ta tesciowa niezle namieszala Ci teraz:/ jakie ceny sa u was zlobko-przedszkoli tak orientacyjnie?

Ostatnia edycja:
Jak ja się już nauczę i wszystko mi wyjdzie to możemy transakcję barterową zrobić - królika za poszewkę :)

nie ma sprawy! Masz jak w banku!!:tak:

Yen, y masz zdolnośći multi jakieś.... wszystko sama robisz??
no wiesz, ja jestem napaleniec amator - jak mi się coś spodoba to próbuję póki nie stworzę czegoś podobnego. Królika szyję jak dziewczyny już śpią, jak się bawią to rozrysuję sobie wszystko na materiale, a potem szybko maszyną przeszyję i już. Wykańczam w tak zwanym międzyczasie pomiędzy gotowaniem i sprząytaniem, a dziś jeszcze okna umyłam tzn nie wszystkie bo w całym domu mam ich bagatela 17:szok:

Yenefer ja co prawda jeszcze czasu az tak duzo niemam ae chetnie bym tez uszyla taie cudo.A skad masz wzor?

daj mi swojego maila to wyślę ci wykrój;-)

Yenefer ale Ty zdolna jestes! w zyciu nic nie uszylam i raczej sie nie zabieram! mnie jakos to nie kreci, trzeba miec cierpliwosc, ale podziwiam! My tez myslelismy zeby aurelki kupic jako obuwie profilaktyczne dla dziewczynek po domku ale zrezygnowalismy bo troche za sztywne sa, jak na profilaktyczne. I kupilismy Daniela (takie: BUCIKI ORTOPEDYCZNE - DANIEL - ROZMIAR 17cm/25 (1504272405) - Aukcje internetowe Allegro) drugie takie same tylko rozmiar wieksze, one nie sa tak sztywne w kostce, sa ladne do tego i wygodnie sie malym w nich lata. Tez tanie nie sa bo 90zl za pare ale mysle ze to zaprocentuje na przyszlosc:)w sklepie Pani nam powiedziala ze bardzo duzo ich schodzi.

Jak już dziewczynki będą chodziły to rozejrzę się za czymś innym, póki co tak kazał rehabilitant i ja jak grzeczna mamusia słucham uważnie jego rad:-D Nam właśnie chodzilo o taki usztywniane:tak:
A te nasze są bardzo podobne do tych twoich - niemal identyczne, nawet kwiatuszki takie mają, tylko wszystkie w jednym kolorze.

reklama
anulka - najtaniej i niedaleko mnie znalazłam za 700 zł za dziecko + wyżywienie (stawka dzienna 12 zł od dziecka). No, ale w sumie nie chodzi żeby było najtaniej tylko porządnie i zebym nie bała się dzieci oddawać. Średnia kwota to 1000 zł. Czasem jedzenie wchodzi czasem nie. Stawki tez są różne od 6 do 15 złotych. Dla rodzeństw są zniżki. Z reguły koło 10-15%. Do całości trzeba jeszcze doliczyć wpisowe 650-1000 żeby zagwarantowac dziecku miejsce w grupie.

Do góry