Hej dziewczyny
trochę Was podczytują z racji, że moje bebiko też styczniowe. Nie udzielam się, bo czasu mi nie starcza na wszystkie obowiązki, ale teraz kiedy czytam o Waszych dietach, nie mogę się nie wtrącić. Wybaczcie mi, nie chcę się wymądrzać, ale czy aby na pewno odchudzanie jest zdrowe przy karmieniu piersią? Z tego co wiem, chudnąc szybciej niż 2kg na miesiąc, stężenie toksyn uwalnianych z tkanki tłuszczowej jest niebezpieczne dla niemowląt. Lepiej jest pozostać przy pełnowartościowej diecie i ograniczyć się do ćwiczeń, chudnąć powoli. Plis bez drastycznych posunięć, wiem, że karmienie się ciągnie i chcemy jak najszybciej wyglądać świetnie. Ale teraz przecież nie my jesteśmy najważniejsze. No, to napisałam co mi na sercu leży i z czystym sumieniem zmykam 
reklama
Kaja tak masz racje na dłuższa mete te 5 pierwszych dni to nie zdrowe dla Bobo i dla moich jelit 
powiem Ci szczerze Kaja ze bylabys w stanie wytrzymac naprawde mi zost tylko poniedziałek i wtorek i warzywaaaaaaa :-)
Blanes tu sie nikt nie katuje dietami - uwierz ze staramy sie z głową ... a mi tak kg leca szybko ponieważ dużo cwicze a dieta to tylko po to by pozbyć sie złych nawyków żywieniowych typu pieczywo ryze ziemniary .. bez tego da sie zyc

powiem Ci szczerze Kaja ze bylabys w stanie wytrzymac naprawde mi zost tylko poniedziałek i wtorek i warzywaaaaaaa :-)
Blanes tu sie nikt nie katuje dietami - uwierz ze staramy sie z głową ... a mi tak kg leca szybko ponieważ dużo cwicze a dieta to tylko po to by pozbyć sie złych nawyków żywieniowych typu pieczywo ryze ziemniary .. bez tego da sie zyc
ja właśnie się waham nad tą dietą już mi kilka osób mówiło ze dzieciaki w tym czasie nie przybierały na wadze postraszyły mnie troszkę i po prostu jem mniejsze porcie ale wszystko ..... wczoraj się na kilka ciastek skusiłam siet!roxeen - pytałam bo sam Dukan to dla maluszka może za mało wartościowych składników w mleczku chyba nawet tak piszą. Co prawda nie sądze, żeby zaraz coś sięw 5 dni stało ale na dłuższą metę chyba za ubogo mi się zdaje.
Bo moj Tymuś też na nic nie uczulony i się zastanawiałam nad tą dietą. Druga strona czy ja sama dalabym radę więc podziwiam.
P
Pająk
Gość
...kurka wodna - do tego przeziebienia jeszcze mi opryszczka wargowa wyszła i to gdzie? pod nosem - zachlastać sie normalnie...
ja chora, stas z katarem....
ja chora, stas z katarem....
Ostatnio edytowane przez moderatora:
G
gość 574
Gość
A ja zawzięcie ten temat omijam, no ale że diety się zaczyna od poniedziałku to tu weszłam poczytać
kusi mnie, ale jakoś boję się żebym mniej mleczka przez to nie miała i żeby organizm mi się nie zaczął oczyszczać i jakiś świństw w mleko nie wyrzucał..
Póki co nie jadam kolacji, ale co z tego jak wczoraj jakies ciastka dorwałam
) Ja już nawet nie kupuję nic słodkiego do domu, ale co z tego jak mi mój M przyniósł i wołały do mnie "zjedz mnie prosimy" a ja prośbom nie odmawiam
No nic może dziś mniej nagrzeszę hehe
Póki co nie jadam kolacji, ale co z tego jak wczoraj jakies ciastka dorwałam
No nic może dziś mniej nagrzeszę hehe
jak Was czytam, to mi az głupio. Coś nie moge sie zmobilizowac na zadną diete- waga taka sma jak zaraz po porodzie
(((
Ale za to chodze na długie spacerki . A teraz moj mały ma jeszcze biegunke i nie wiem, co mogło mu zaszkodzić. Takze dziś u mnie zupka jarzynowa i indyk. A jako przekąska jabłka i marchewa
))
Agagsm- to stosując diete moze sie zmniejszyć ilość mleka?
Ale za to chodze na długie spacerki . A teraz moj mały ma jeszcze biegunke i nie wiem, co mogło mu zaszkodzić. Takze dziś u mnie zupka jarzynowa i indyk. A jako przekąska jabłka i marchewa
ja właśnie się waham nad tą dietą już mi kilka osób mówiło ze dzieciaki w tym czasie nie przybierały na wadze postraszyły mnie troszkę i po prostu jem mniejsze porcie ale wszystko ..... wczoraj się na kilka ciastek skusiłam siet!
PRZYBIERAJĄ NA WADZE :TAK: bez najmniejszej zmiany - cieżeje mi mój kloc a ja naprawde trzymam sie sztywno diety

roxeen - zazdraszczam samozaparciaa te warzywa ile dni i potem co?
no wiec ja tego Dukana sobie juz troche modyfikuje od jutra

przez tydzien mam zamiar nadal białka z tygodnia pierwszego plus warzywka i owocki
w nastepnym tygodniu mam zamiar wprowadzac inne mieso niz drobiowe ( wieprzowinke ktora zakazana jest

a w trzecim tygodniu mam zamiar wprowadzić juz chleb razowy, brązowy ryz ale w ograniczonych ilościach
i wiedzcie ze ja tego nie robie dla siebie tak naprawde - zleciałam przez te 5 dni 4,5 kg !!! jestem zadowolona
ale małż ma nadal sporą nadwagę 115 kg/ 189 wzrostu ..zleciał tez 4 kg przez te 5 dni wiec ładnie idzie

j. A jako przekąska jabłka i marchewa))
co do marchewki - niestety tak jak i banany to zdradliwe pysznosci - maja strasznie duuuużo cukru

a stosujac ta diete moja ilość się nie zmniejszyła, produkcja jest okej ale to dzieki Granulką Kaja_CH10
edit :
co do toksyn - dlatego 2-3 litry wody na dzien pozwalają toksyny wysiusiwać a nie krązyć po organizmie
Ostatnia edycja:
Roxeen kusisz
ja zobaczę jak mi pójdzie moja dieta jak nie będzie efektów to może zaryzykuję ;-) na razie jem wszystko ale częściej mniej 
a mój tez na dietę powinien przejść ale w pracy on gotuje wiec potem tam je i jak go przypilnować
pewnie go ta jeszcze bardziej kusi bo ja wiem że jak nie mam to nie jem a jak mi ktoś podsunie pod nos to sie nie oprę 

a mój tez na dietę powinien przejść ale w pracy on gotuje wiec potem tam je i jak go przypilnować

reklama
Podziel się: