reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze hobby, ćwiczenia, diety - wszystko dla nas

Hej dziewczyny :) trochę Was podczytują z racji, że moje bebiko też styczniowe. Nie udzielam się, bo czasu mi nie starcza na wszystkie obowiązki, ale teraz kiedy czytam o Waszych dietach, nie mogę się nie wtrącić. Wybaczcie mi, nie chcę się wymądrzać, ale czy aby na pewno odchudzanie jest zdrowe przy karmieniu piersią? Z tego co wiem, chudnąc szybciej niż 2kg na miesiąc, stężenie toksyn uwalnianych z tkanki tłuszczowej jest niebezpieczne dla niemowląt. Lepiej jest pozostać przy pełnowartościowej diecie i ograniczyć się do ćwiczeń, chudnąć powoli. Plis bez drastycznych posunięć, wiem, że karmienie się ciągnie i chcemy jak najszybciej wyglądać świetnie. Ale teraz przecież nie my jesteśmy najważniejsze. No, to napisałam co mi na sercu leży i z czystym sumieniem zmykam :)

reklama
Kaja tak masz racje na dłuższa mete te 5 pierwszych dni to nie zdrowe dla Bobo i dla moich jelit :-p
powiem Ci szczerze Kaja ze bylabys w stanie wytrzymac naprawde mi zost tylko poniedziałek i wtorek i warzywaaaaaaa :-)

Blanes tu sie nikt nie katuje dietami - uwierz ze staramy sie z głową ... a mi tak kg leca szybko ponieważ dużo cwicze a dieta to tylko po to by pozbyć sie złych nawyków żywieniowych typu pieczywo ryze ziemniary .. bez tego da sie zyc ;)

roxeen - pytałam bo sam Dukan to dla maluszka może za mało wartościowych składników w mleczku chyba nawet tak piszą. Co prawda nie sądze, żeby zaraz coś sięw 5 dni stało ale na dłuższą metę chyba za ubogo mi się zdaje.
Bo moj Tymuś też na nic nie uczulony i się zastanawiałam nad tą dietą. Druga strona czy ja sama dalabym radę więc podziwiam.
ja właśnie się waham nad tą dietą już mi kilka osób mówiło ze dzieciaki w tym czasie nie przybierały na wadze postraszyły mnie troszkę i po prostu jem mniejsze porcie ale wszystko ..... wczoraj się na kilka ciastek skusiłam siet!

roxeen - zazdraszczam samozaparcia :tak:a te warzywa ile dni i potem co?
Gosia - ja też ciągle jakieś grzechy :-D
Blanes - dobrze piszesz, mam nadzieję, że tu nikt nie przesadza ale gdyby któraś miała zamiar to twe słowa się przydadzą.

...kurka wodna - do tego przeziebienia jeszcze mi opryszczka wargowa wyszła i to gdzie? pod nosem - zachlastać sie normalnie...

ja chora, stas z katarem....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja zawzięcie ten temat omijam, no ale że diety się zaczyna od poniedziałku to tu weszłam poczytać:) kusi mnie, ale jakoś boję się żebym mniej mleczka przez to nie miała i żeby organizm mi się nie zaczął oczyszczać i jakiś świństw w mleko nie wyrzucał..
Póki co nie jadam kolacji, ale co z tego jak wczoraj jakies ciastka dorwałam:)) Ja już nawet nie kupuję nic słodkiego do domu, ale co z tego jak mi mój M przyniósł i wołały do mnie "zjedz mnie prosimy" a ja prośbom nie odmawiam:)
No nic może dziś mniej nagrzeszę hehe

jak Was czytam, to mi az głupio. Coś nie moge sie zmobilizowac na zadną diete- waga taka sma jak zaraz po porodzie :((((
Ale za to chodze na długie spacerki . A teraz moj mały ma jeszcze biegunke i nie wiem, co mogło mu zaszkodzić. Takze dziś u mnie zupka jarzynowa i indyk. A jako przekąska jabłka i marchewa :)))

Agagsm- to stosując diete moze sie zmniejszyć ilość mleka?

ja właśnie się waham nad tą dietą już mi kilka osób mówiło ze dzieciaki w tym czasie nie przybierały na wadze postraszyły mnie troszkę i po prostu jem mniejsze porcie ale wszystko ..... wczoraj się na kilka ciastek skusiłam siet!

PRZYBIERAJĄ NA WADZE :TAK: bez najmniejszej zmiany - cieżeje mi mój kloc a ja naprawde trzymam sie sztywno diety :tak:

roxeen - zazdraszczam samozaparcia :tak:a te warzywa ile dni i potem co?

no wiec ja tego Dukana sobie juz troche modyfikuje od jutra :-D

przez tydzien mam zamiar nadal białka z tygodnia pierwszego plus warzywka i owocki
w nastepnym tygodniu mam zamiar wprowadzac inne mieso niz drobiowe ( wieprzowinke ktora zakazana jest :-p ale w mniejszych ilosciach niż wczesniej) i do posiłków dojdzie kasza, płatki owsiane z mlekiem, lekkie zupy w koncu zupyyyy :-D itepe takie ogolnie zdrowe jedzonko
a w trzecim tygodniu mam zamiar wprowadzić juz chleb razowy, brązowy ryz ale w ograniczonych ilościach

i wiedzcie ze ja tego nie robie dla siebie tak naprawde - zleciałam przez te 5 dni 4,5 kg !!! jestem zadowolona :)))
ale małż ma nadal sporą nadwagę 115 kg/ 189 wzrostu ..zleciał tez 4 kg przez te 5 dni wiec ładnie idzie :-D

j. A jako przekąska jabłka i marchewa :)))

Agagsm- to stosując diete moze sie zmniejszyć ilość mleka?

co do marchewki - niestety tak jak i banany to zdradliwe pysznosci - maja strasznie duuuużo cukru :szok: wiec nie radze zbyt dużo ;-)

a stosujac ta diete moja ilość się nie zmniejszyła, produkcja jest okej ale to dzieki Granulką Kaja_CH10 :p

edit :
co do toksyn - dlatego 2-3 litry wody na dzien pozwalają toksyny wysiusiwać a nie krązyć po organizmie

Ostatnia edycja:
Roxeen kusisz :-D ja zobaczę jak mi pójdzie moja dieta jak nie będzie efektów to może zaryzykuję ;-) na razie jem wszystko ale częściej mniej :tak:

a mój tez na dietę powinien przejść ale w pracy on gotuje wiec potem tam je i jak go przypilnować :baffled: pewnie go ta jeszcze bardziej kusi bo ja wiem że jak nie mam to nie jem a jak mi ktoś podsunie pod nos to sie nie oprę :wściekła/y:

reklama
Do góry