reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze hobby, ćwiczenia, diety - wszystko dla nas

jola zakładając ze w tej pierwszej fazie zgubiłabym 5 kg ( bo jakoś szybko mi to leci :szok:..oby się tu tfu nie zatrzymało ) to do wagi idealnej musiałabym byc w fazie naprzemiennej 5 tygodni ... ;D 1 kg na tydzień hmm ciekawe czy to faktycznei tak działa jak tam jest napisane ...

reklama
Ale fajny wątek:))
A u mnie 68 przed ciążą, 92 w ciąży, obecnie 74
Moje dzisiejsze menu:
Rano przed wyjściem z domu: 1 kromka chleba, plus łyżeczka nutelli
w pracy byłam do 12 w między czasie karmiła małego i zrobiła sie b.głodna wparowałam do sklepu po:- 3 bulki słodkie plus 1 jogurt,
powrót do domu (samochód) - 1 paczka paluszków
w domu: - zupa pomidorowa z ryżem - dwa serki danio, - 4 kostki czarnej czekolady -
kolacja: - udko kurczaka wędzonego - serek danio - dwa jogurty Jogobella
teraz leżę i nadal czuję głód. Podziwiam Was dziewczyny za silną wolę i wytrwałość.

edit:
U mnie efekt jak na zdjęciu Pauli prawie osiągnięty (ale niestety tylko w tych partiach ciala, które ukazuje zdjęcie), a doopa i nogi ....to bez komentarza.

Paula - plis o nowe zdjęcie, bo chcę mieć motywację:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Ja się zmobilizowałam pierwsze ćwiczenia dziś zaliczone:szok: ale coś mam kiepską kondycję ledwo z podłogi wstałam :-D

Ja dwa dni już bez chleba czyczegokolwiek z mąką. Dieta Dukan mix Kaja 2 czyli owoce, wrzywa, nabiał i mięso.
Jakos narazie większych skoków wagi nie widzę ale to dwa dni.... mam apetyt jak Marianna - możemy sobie podać ręce. Chętnie też gdzieś kupię silną wolę.
roxeen - ty już nie karmisz Boo czy coś przegapiłam?

Kaja - ja karmię piersią i mam to szczęście, że mogę wszystko jeść, dosłownie wszystko: nabiał, czekoladę, cytrusy, kapustę. Poza tym mam bardzo niski poziom glukozy i muszę jeść często.
Na takim menu jak pisały dziewczyny to chyba bym umarła. Zartuje, ale na bank skończyłoby się u mnie bólem głowy. Do tego dochodzi brak silnej woli i waga stoi.:angry:

Kaja karmie karmie :-D
ino moje dziecie ani skazy białkowej nie ma mimo ze pediatra powiedział ze raczej ma :-D hahahaha
ani nei reaguje na moje zachcianki zywieniowe - do tej pory zaszkodziły mu tylko gołąbki takei kupne ze słoja ..i tego unikam
ja juz 4 dzien na dukanie dukanie i juz sie nie moge doczekac wtorku - warzywka i owoce :-D

ja sie swymi osiągami wagowymi nie chwale poki co - powiem po zakończonym I etapie
ale u mnei to dieta + codziennie 1 h rowera pod górke ( a wczoraj jeszcze pod wiatr :szok:) + 1 w tygodniu siłownia i 1 w tyg wf :D

U mnie też leci na miskowanym Ducanie:tak::-)Ale jak czytam ile ważyłyście w ciąży i po to się za nic nie przyznam ile ja ważyłam:szok: Powiem tylko że od porodu zrzuciłam 15kg a do idealnej wagi zostało mi jeszcze 15:crazy:

U mnie waga przed ciąża 68kg, w czasie ciazy 77 kg... waga sprzed ciazy juz jest, a teraz probujemy stracic kg po 1 ciazy:-) czyli zostało 8kg...
Ale co tam... narazie skacze na skakance, robie brzuszki, chodze na spacerki i wygłupiam sie z córa:-) ale wpieprzam ciastka bez umiaru:-D:-p Ale w sukienke na wesele w czerwcu juz wchodze wiec sie nie martwie:-p

roxeen - pytałam bo sam Dukan to dla maluszka może za mało wartościowych składników w mleczku chyba nawet tak piszą. Co prawda nie sądze, żeby zaraz coś sięw 5 dni stało ale na dłuższą metę chyba za ubogo mi się zdaje.
Bo moj Tymuś też na nic nie uczulony i się zastanawiałam nad tą dietą. Druga strona czy ja sama dalabym radę więc podziwiam.

reklama
Postaram się dziś zacząć Dukana mix Kaja 2 :tak::-D
Czyli modyfikacje plus :-D Oprócz nabialu i mięsa dopuszczam warzywa i owoce. To taki bonus z uwagi na karmienie :tak::tak:

Zobaczymy tylko co będzie popołudniu bo od rana to ja codziennie się odchudzam :-D
Najgorzej po południu zasiaść do kompa bez podjadania:-p:-D
Mnie jakoś taka ilość białka nie przekonuje:no: Przypomnę tylko że mleko zaflegmia organizm, gnijemy od środka:no: Kilogramy swoją drogą ale zdrowia nikt nie zwróci...

Do góry