reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

miki super, gratki dla Maxia
ardzesh przyjdzie czas i się nauczy:tak:
mary powoli, powoli i dacie radę z odstawieniem.

a ja też się wam pochwalę. mój Hubert wczoraj wieczorem przed snem też zaczął mówić mama mamama, mamamam:-):-):-) i jeszcze baba, bababa. wiecie jaką miałam z tego radochę, :-) cały czas był tylko tata, nawet jak mu powtarzałam powiedz mama, to ten aby tata i tata:-)

reklama
miki zazdroszczę:crazy: u nas było tata, teraz czasem powie "ttta", ale nijak mu mama nie wychodzi:crazy: ostatnio gada cały czas wewewe:confused2: może Weroniczka mu wpadła w oko i ją woła;-);-) no i jest jeszcze buuum buum podczas zabawy samochodzikiem:-) cały czas probuję go nagrać ale skubaniec jak tylko zobaczy aparat to przestaje:rofl2:
ardzesh akurat ty nie masz się co martwić:-p Mila z chodzeniem jest daleko przed większościa lutowiątek, więc w papa postanowiła dać innym szansę;-) a tak serio to u nas w kosi kosi pomogło łapanie piłki:happy:
my chyba też zaczynamy wyglądać kolejnego ząbka, bo Matik straszna maruda znowu a ja już nie wyrabiam:-(

My od wczoraj jesteśmy po udrożnieniu kanalika. Nie whcodziliśmy z małym ale jak go oddawałam to miał niezaciekawą minkę. Zabieg trwał od 5-10 minut. Jak mi go przyprowadzili to strasznie płakał. Myślałam ze zaraz ja bede ryczeć, ale po chwili juz wszystko było dobrze. Płaczu dziecka nie słyszałam-na szcześnie.
Po za tym musze sie wam pochwalić. Moje dziecko od środy zaczeło raczkowac, ale jak smiesznie. Jak raczkuje to mu dupcia poksakuje - jak foczka:))

Dałam jej zamiast kaszki butelkę bebiko i nie chciała tylko 25 ml wypiła i koniec ani z butelki ani z niekapka ani łyżeczą.Chyba będziemy miec problem z odstawieniem cycka:baffled::oo:
moze mleczko jej nie smakuje?? Hanka nie chciała NANa a Hippa nawet, ze wypija... ale sposób w jaki to robi... boszzzz... dramat.. bawi się smokiem i go gryzie- chyba zakupie taki zwykły lateksowy a nie silikonowe, bo te twarde i na gryzaki je przerobiła...

Halmarto- dobrze, ze już po strachu, pewnie Ty bardziej przeżyłaś niż Maluszek, on już bankowo nie pamięta:-D

Miki- no i sie cieszę razem z Tobą. Hanka ładnie mnie ostatnio przywołuje babe też, tylko Małżón sie nie doczekał jeszzcze:sorry:

Ardzesh-ani sie obejrzysz, a Milka zrobi papa, odwróci sie na pięcie i z jakimś kawalerem pomknie na pifko:-p

ardzesh- kobito, siedz na tyłku i nie marudz, jak Mila nam tu swoje cyrkowe talenty pokazywała, to nasze maluchy jeszcze nie kumały że nózki maja, teraz Twoja córcia przystopowała manualnie, bo pewnie teraz rośnie:tak::tak:;-):-):-):-)

AgniesiaP; No widzisz, a mój Maxiol nie robi buziola, przynajmniej nie na zawołanie, Gratuluje dla Weronisi:tak::tak::tak:no i oby ząbkowanie się juz uspokoiło:tak::tak::tak:

mary powodzenia w odstawianiu , trzymam kciuki:tak::tak::tak:

Anius- - U nas to tata... bababa... gagaga... to juz od dawna, tylko tego upragnionego ,, mamamama... nie było, :tak::tak::tak:

agi0506:-):-):-)

halmarta-Super, że zabieg sie powiódł, no i że znieśliście to razem jakoś, gratuluje raczkowania foczce :tak::tak::-D:-D:-D

Dziewczynki gratuluje wszystkich postepow to prawda ze nic tak nie cieszy jak slowo mama lub zrobienie jakiegos kosi :tak:
Gabrys to akurat gadula chyba tym nadrabia swoja nieruchawosc :-D mama baba tata tap bap hej ej wszytsko gada i juz troche podnosi pupe jak do raczkowania

Teraz bierze syropek na alergie i jakby mniej juz go swedzi , dzis wsunal 2 obiady calkiem spore i kimal 3 godz na dworze :szok: tylko ja jakias wymeczona a jutro o 6 pobudka i heja mama musi dogadzac

A i dzis zrobil cos na ksztalt papa cos jakby machnal ale nie doliczam tego gestu do Gabrysiowych umiejetnosci poki co ;-)

Halmarta i juz po bolu dobrze ze wszytko ok

Pozdrawiam Mamusie niech noc bedzie spokojna

Nadrobiłam, bo troszkę mnie nie było i widać, że ząbkowanie pełną parą.U nas gdy przychodzą kryzysowe nocki, działa jedynie paracetamol. Mam ten o którym pisała Martussa, o smaku truskawkowym. Jedyne co działa. Dentinox to już chyba trzeci mamy, ale też się przydaje. Smaruje smoczka i coś zawsze pomoże, choć jak już strasznie go boli, to tylko paracetamol.
Halmarta, dobrze, że najgorsze za wami.
Yawla, ojej to się porobiło ! zdrówka życzę.
Miki, gratulki dla Maksiolka.
jolek, wytrwałości z tym ząbkowaniem.
pbg, luźne kupki zauważyłam, gdy ząbkowanie dokuczało na całego.

Mieliśmy ostatnio wizytę kontrolną i Karol waży już 7 600, a więc znów waga się ruszyła:-), możemy podawać: danonki, kisiel, budyń:szok:
aha i też się pochwalę: Karol wstaje, ale nożynki ma słabe i ciężko mu się utrzymać.

reklama
Halmarta, dobrze,że już po zabiegu

Dzisiaj Zosia wypiła 75ml ale tatuś musiał ją zabawić i śpiewać :-D
na razie spi.
Wczoraj pierwsza pobudka po 22 potem o 23 na cycusia potem o 1 ale nie dałam cycusia tylko w końcu położyłam ją sobie na brzuchu i tak z godz.spaliśmy :sorry: a potem koło mnie do 6 spała Nawet nie chciała piersi budziła się ale pogłaskałam i spała dalej O 6 karmienie i spała do 8 .Ciekawe jak dzisiaj.

Do góry