reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
I ja dołączam do chorasków. Miłoszek spał na dworku i jak się obudził dostał wysokiej gorączki. Zjadł trochę zupy ale było widać że coś nie tak jest. Szybko ubrałyśmy go i do lekarza poszliśmy. Na szczęście nie ma zapalenia płuc ani oskrzeli. Ma troszkę czerwone gardełko, powiedziała że może być gorączka od zębów. Ale bardziej jest że wirusówka bo 2 osoby u nas w domu chorowały.Mamy zbijać gorączkę a na wieczór czopki. Bardzo się martwię bo jak zobaczyłam że ledwo kontaktuje. Ale teraz ma 38.5 i się bawi i staje na nóżki.Powiedziała że nie wiele jest dzieciaczków które są tak silne pomimo gorączki.

trochę mnie nie było i nie nadrobię wszystkiego :-(
Wszystkim chorowitkom życzę zdrówka :tak:
Monia jeśli katarek robi się żółtawy, zielony to znaczy, że najprawdopodobniej doszło do infekcji bakteryjnej. Musisz iść do lekarza, bo to już ropka zaczyna zalegać a ją bardzo trudno ściągnąć. No i przeważnie trzeba ruszyć z antybiotykiem :-(
Postrzałka wiem o czym mówisz, jak Weronika nie potrafiła się ruszać to też ciągle były takie krzyki i marudzenia. Teraz jak coś się nie udaje to też ze złości drze się wniebogłosy :tak: A tak w ogóle to moja fruzia coraz lepiej chodzi przy meblach, podciąganie się do stania idzie jej migusiem. Nauczyła się siadać i czasami trochę raczkuje, ale przeważnie wtedy gdy zmierza do obiektu, dzięki któremu dźwignie się do stania :tak: I też zaczęła mówić mama :-D No i podryguje gdy spodoba jej się muzyczka lub gdy powie się jej "tany tany" :tak:

kurcze to muszę czekać aż się ruszy wreszcie, chyba zakupię korki w uszy:-(.
To ta Nasza frida jakaś lewa no bo mówię Wam że ciągnęłam i nic i M jako że facet to może silniejszy, ale on czerwony cały był a glutków jak nie było tak nie było. A Katarek to takie cudo do odkurzacza co się podłącz i działa jak frida tylko że odkurzacz ciągnie zamiast Nas :-) Poleciła NAm to pediatra właśnie przy takim gęstym i gdzieś tam daleko zalegającym katarku. M się śmiał że to Oliwii oczy wciągnie jak sie przyssie, ale spoko to aż tak mocno nie ciągnie, w końcu jest dla dzieci od 1miesiąca więc... :-) ale jak ktoś widzi co my robimy to się patrzy z bardzo śmieszną miną :szok::-)

Postrzalka ja chciałam kupic ten katarek bo mamy marimar i też nie umiem nic wyciągnąć ale mąż jak mu pokazałam to powiedziała że zwariowałam córkę do odkurzacza chce podłączać :szok::confused2:

u nas nocki nawet spokojne mała budzi się na karmienie koło 1 potem koło 5 ale już nie karmie ponoszę chwilę przytulę i śpi dalej w swoim łóżeczku.
Wieczorem dostaje butelke i po kąpaniu piers ale wczoraj znowu wypiła tylko 30 ml.

Kobiety! Hanka wczoraj padła o 19:50 ledwie dałam radę ją wykąpać, zjadła 200 ml mleka i tyle jej było. ale najważniejsze: spała do 4!!:szok: osiem pięknych godzin!! co prawda potem buszowała przez 1,5 h nie mogąc zasnąć, ale jak już się udało to do 7:30 :-D:-D

Martussa, nie denerwuj mnie. Kiedy moje dziecię zacznie tak spać. Przez to zapalenie oskrzeli cofnęła i wisi na cycku jak noworodek, czekam tylko kiedy wyzdrowieje i zaczynam walkę. W ogóle w ciągu paru dni moja córka z aniołka stała się małą terrorystką ;/

wow Martussa super. oby tak dalej.

mi Hubert wczoraj poszedł spać o 20.30, myślałam, że dłużej pośpi a ten wstał o 5.00:crazy: i nie był już spania. przetrzymałam go jeszcze trochę to się tak wiercił i pojękiwał do 6.30.:eek:
a teraz bawi się w najlepsze samochodzikiem i w ogóle nie widać żeby mu się chciało spać:dry:

reklama
Martussa no to gratki dla Was oby takich nocek wiecej
Gabrys dzis wstal na dobre o 5.00:wściekła/y: i do tej pory wzial tylko 30 min drzemki ja sie wykoncze ale odpukac cyrki z zasypianiem narazie ustaly zasypia w lozeczku tylko chwilke jekolac

Tak w ogole dziecie moje ma sie dobrze :-) chyba narazie nie ida zeby co szlo to wyszlo no i troche odetchnelam

Monia zdrowka dla Matiego jak jest katar zolty to znaczy ze to juz 2 stadium tzw koncowka zawsze tak jest najpier przezroczysty potem zolty i gesty i koniec powinno byc po katarze :tak:

Postrzalko witaj :-) nie martw sie zaraz Oliwia ruszy i skonczy wydzieranie sie

Wszystkim chorym zdrowka a nie wyspanym mama duzo sily

Do góry