reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Witam mamuśki. Swieta, świeta i po swietach.

Mój malutki coś dzisiaj dostał gorączki, podałam mu czopki i zasnąl, ale strasznie marudny jest. Mam nadzieje ze to od ząbków jest a nie przeziębienie.
Nasz mały spi w swoim łóżeczku o początku, wolałam go nie przyzwyczajać, chociaż czasami miałam ciężkie dni i musiałam go d nas zabrać;)

elunia r. moja Zosia też jest zółta na twarzy :baffled: jak zauważyłam to się wystraszyłam potem właśnie pomyślałam o marchewce i po odstawieniu już jest lepiej.Ale może jednak zrobię badania:baffled:

Zosia nie miała żółtaczki.

halmarta albo trzydniowka :tak: moj przechodzil to w Świeta i przez dwa pierwsze dni tez myslalam ze to od zabkowania (goraczka, brak apetytu, biegunka) ale jak mu wyszla wysypka na trzeci dzien to juz wiedzialam ze to trzydniowka :tak: zdrowka dla Was!

A ja znalazlam prawdopodobnego winowajce wysypki :)) yupiiiiiii!!!
Najpierw zaczela sie pojawiac na nozkach..potem na ramionkach..ja tu szaleje z jedzeniem, kremami i nie wiem o co chodzi, a prawdopodobnie to od cebionu multi...zalecono nam po wyjsciu ze szpitala podawac...mamusie jesli ktoras z Was podaje to wezcie to pod uwage...cebion zwykly podobno nie uczula..multi ma olejek pomaranczowy w skladzie. No i teraz od kilku dni pijemy rano tran.

a ja nie wiem czy u nas ta gorączka przed świętami to była trzydniówka:confused::confused: młody niby miał gorączkę niedziela, poniedziałek, wtorek, trochę biegunkę chyba nawet. i w czwartek wysypkę. tylko że wysypkę to tylko ja widziałam, albo chciałam widzieć:zawstydzona/y:;-) więc już sama nie wiem, ale mąż to nawet kupy w pieluszce nie zauważy a co dopiero wysypkę:-p

Anius u nas wysypka tez byla niewielka, z dosc jasnych czerwonych plamek i tylko na brzuszku i plecach, ale z tego co czytalam na temat trzydniowki to moze wlasnie tak byc. No i kazde dziecko inaczej ja przechodzi... goraczkowac mozna od 2-5 dni a wysypka pojawia sie na koniec i moze zejsc po kilku godzinach albo po kilku dniach :tak:

U nas malutki coraz lepiej. Byłam z nim u lekarza dodatkowo zadzwoniłam do pediatry. Podaje mu nurofen w czopkach a jak pojawi sie gorączka to paracetamol. Mierzyłam mu 2 godz. temu to miał 36,6. Teraz spi wiec zobaczymy. Dodatkowo lekarz zapisał syropek którego nie chce pic. Spróbowałam go i wcale sie nie dziwie ze tego nie chce pic.

u nas nie jest za ciekawie. Maksiu przez tydzień dostawał antybiotyk w końskiej dawce na oskrzela, dzis bylismy u lekarza i okazało się, że piszczy mu w oskrzelach, cieżko mu oddychać. Ma zwężone oskrzela :( mamy dalej podawać antybiotyk i stosować inhalacje. Wypożyczyli nam specjalny sprzęt do inhalacji. Od razu go inhalowali u lekrza i Pani doktor go zbadała to pomogło. W poniedziałek kontrola. Bogu dzięki, że nie przeniosło się to na płuca. Gdyby to nie pomogło to szpital...

reklama
Do góry