reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Miki biedna Majusia. A może ona jakieś robaczki podłapała?
labudka gratulujemy kupek na nocnik :tak::-D
Antar, Ana Wy się przejmujecie wagą 12 kg - dzieciaczki mają 9 - 10 miesięcy. Moja koleżanka ma synka pół rocznego - dopiero 29.11 skończy 6 miesięcy i jej mały już teraz waży ponad 12 kg. Normalnie wygląda jak ponad roczne dziecko :cool2:
A ja z tą moją diablicą nie potrafię dojść do ładu, ona codziennie ma inne upodobania. Wczoraj w dzień bardzo mało spała podczas swoich normalnych drzemek i gdy byliśmy u moich rodziców, to po 17 ucieła sobie dodatkową drzemkę. Oczywiście jak się obudziła po godzinie, to ani odrobiny dobrego humoru nie było. O 20 kładliśmy ją spać - zjadła 240 ml kaszki z butli. Obudziła się normalnie o 2 i zjadła 150 ml mleka. O 5.20 znów była pobudka. Próbowałam uśpić jeszcze ale nie dałam rady, więc wzięłam do nas. Ona o tej porze nigdy nie chciała jeść, zawsze dopiero po około godzinie dawałam butlę, a i tak zjadała często tylko 90 ml. Ale dziś marudziła i marudziła, więc dałam jej 170 ml mleczka z kaszką, zjadła wszystko i jeszcze chciała. Po jedzeniu zasnęła jeszcze na godzinkę. I teraz od 20 minut znowu śpi. Cudak mój kochany :-D

reklama
moja Iga c.d. niespanioa nie weim co się dzieje, budzi się często i ryk, najgorsze te rzuty połóżku są, a jak wczoraj wstałam i ją samą zostawiłam w łóżku i się zorientowała to było wycie że szok...a najgorsze jest to że ona by cały czas cyca piła, a głodna nie jest bo przed snem zjadła 100ml kaszki na gęsto i dodatkowo cycem popiła nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem zębów kolejnych nie widać...

Eluś wydaje mi się że może to byc od ząbków. Mojemu do póki nie wyszła 2 jedynka na dole to w nocy był nie do wytrzymania - płakał, nie chciał jeśc i do tego rzucał się.

u Hanki bankowo idą górne dwójki, znów, cholery, parami się pchają... rzuca się w łóżeczku pobudki z rykem i nic oprócz cyca nie uspokoi i koniec.:-(zasnęła wczoraj bez piersi - hurra- o 20.30, obudziłą się o 1:30 pocycała i spałyśmy do 6 znów cyc... ech.... niewyspana od prawie roku...:sorry:
Elunia- stawiam, ze to zęby!:tak:

ojj Miki Majeczka bidulka :-( poprubuj z Bepantenem albo kapiele w krochmalu lub jeszcze tamtum rosa tez mozna przemywac.

a moja Majeczka jest na antybiotyku od piatku :-( i najgorsze jest to ze ja do dzisiaj nie widze zadnej poprawy- wszystko jej zalega w srodku, kaszle jeszcze gorzej i nos zatkany. czy wiecie moze po ilu dniach powinien juz zadzialac Amoksycylina? zaczynam sie martwic tym strasznie bo nawet goraczki nie miala tylko brzydki kaszel i katar od ponad 2 tyg :wściekła/y:

Amoksycylina jest antybiotukiem na gorne drogi oddechowe, uszy, zeby itp wiec powinien zadzialas ale cos nie bardzo chce :-(. daje czas do jutra rana -jak nic sie nie zmieni to ide od razu do lekarza z samego rana jak Zuze do przedszkola odwioze

Labudka gratuluję kupek na nocnik:tak: zszokowana jestem , że tak wcześnie Ci się udało:eek:
AgniesiaP współczuje nocek, ja to bym nawet wolała rano wziąć małego do swojego łóżka i żeby mi pospał dłużej, ale u nas to nie przejdzie młody jak wstanie o 6.00 to jest gotowy do zabawy i nie ma nawet mowy o leżeniu czy to w łóżeczku czy to u nas na łóżku.
Martussa Tobie również współczuję nocek, widzę, że coraz lepiej idzie usypianie bez cyca:tak:
Elunia ja też myślę, że to ząbki idą:tak:

Miki u nas jak narazie Bephanten się sprawdza rewelacyjnie (kiedyś już pisałam).

Zuzia24 ja bym poszła na Twoim miejscu do lekarza. Od piątku antybiotyk powinien zadziałać.

U nas nocka spokojna, za to na ranem mały wstał o 4.30:eek: i za nic nie chciał usnąć, ale M go wziął na ręce i jeszcze przysnął. a w dzień mamy z drzemkami problem, wcześniej usypiałam go w wózku, a teraz od razu przekręca sięna brzuch i wychodzi, muszę na rękach:-(

reklama
Miki biedna Majusia. A może ona jakieś robaczki podłapała?
Nie to nie robaczki, juz wiem co to było[jest] Maja miała małe odpazenie, a podrapałasie nawysokości leńdzwi i na pośladkach, dzisiaj była u mnie moja koleżanka z córciąw wieku Maji i mówi zewczoraj jej mała podrapała sobie dupsko do krwi. No to ja sium galotki w dół i onamówi ze jej mała właśnie tak się załatwiła. Metodą dedukcji doszłysmy do tego , ze w tesco kupiłyśmy takie same pampersy w promocji [ to chyba od tych pieluszek:crazy:] Sprawdziłam Maxa, ale on nie ma podraznień, ale Maxa dupuchne zawsze zabezpieczam kremikiem, a Majki nie:confused2:
Zuzia - na Twoim miejscu wybrałabym się do lekarza jeszcze raz. Poprawa już powinna być. Może źle dobrała leki?
:tak::tak::tak:Oj tak, coś jest nie tak. Antybiotyk działa bardzo szybko [zazwyczaj:sorry:]

Do góry