reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze malusie problemy z Maluszkami

reklama
U nas obowiązkowe wieczorne sikanie i rano po wstaniu (zawsze sam woła, czasem od razu po obudzeniu, czasem dopiero później). W nocy rzadko, i to raczej jak się opije wieczorem. I tu też nie ma reguły - czasami woła sam, że chce, trzeba po niego pójść, zaprowadzić, wysikać i odłożyć do łózia... a czasami po prostu bardzo zaczyna się kręcić i marudzić przez sen - i wtedy troszkę go wybudzamy pytając, czy chce siusiu - zazwyczaj odpowiada, że tak i na śpiocha robi.
Wpadek na szczęście brak.

u nas sikanie wieczorem i rano ale mielismy ostatnio pare dni że prawie pod rząd 3 wpadki były :( albo się podziębił albo coś bardzo przeżywał...nie wiem
ale ja tam się nie przejmuję tym że się moze jeszcze zdarzyć - niestety podobno rodzinne po tatusiu- tylko nie lubie jak zasikuje kołdrę albo poduszke a tak niestety zazwyczaj jest - bo pranie wtedy na maksa....na szczescie większość nocy jednak sucha-od ok 4-5 miesięcy - nie pamiętam już dokładnie ile ale tez wcale nie tak dawno
Sylwia może na Wojtka nie przyszedł jeszcze czas- w końcu moczenie nocne jest mimowolne i sa teorie które mówią że u chłopców to i do 6 roku życia mogą być takie problemy :(

Sylwia a może mu się coś przydarzyło co powoduje np.nocne stresy? Może ogląda jakieś straszne bajki? Pewnego dnia Ola naoglądała się cartoona i całą noc truptała i gadała, że ją roboty atakują i ciągle siedziała w łazience.

Fredka, cartoon z robotami to jeszcze nic, moje dziecko któregoś dnia obejrzało.... KRECIKA - tego krecika, czeskiego, z naszego dzieciństwa.... Przez tydzień przed snem mi tłumaczył "mamusiu, ale nie będziemy więcej oglądać tego krecika z jeżem, bo tam jest ten kot, którego ja się boję"...... Nie przypuszczałam, że tak to odbierze i przeżyje...... :szok::szok::szok:

Hmmmm nie bajki sa pod kontrolą a nie oglada takich z cartoon nie mamy aktywnego pakietu dla dzieci:-D

Nie wiem, spróbujemy mamy podkłady jak po tygodniu nadal bedzie bez suchej nocy to rezygnuje:-D
U nas mokre jest tylko prześcieradło:szok:

Krecik z kotem u nas na zdecydowanym cenzurowanym ;-)

Syla, Ty się ciesz, że tylko prześcieradło ;-) Kup jeszcze dwa na zmianę i próbujcie dalej. U nas jak się dwie wpady zdarzyły na początku, to tak jak u Baśki - kołdra i poduszka, prześcieradło, materac.... A najgorsze było to, że Matyl nie uśnie w naszym łóżku, więc nie mieliśmy go gdzie położyć żeby dospał....

u nas krecik od jakiegoś tyg jest ulubioną bajką :) Krecik i jezyk na topie- a jakże :)
Fredka - jeśli Wojtek cały czas się moczy (nie było dłuższej, np miesięcznej przerwy) to nie sądzę żeby to miało coś wspólnego ze stresami...
a ja polecam takie prześcieradło Prześcieradło / Ochraniacz 2 w 1, JERSEY 160x200 (696895434) - Aukcje internetowe Allegro (mieli różne rozmiary jak kupowałam) - oddychające, dobre jakościowo, ja mam teraz takie na wszystkich łózkach także nawet jak mi wody odejdą ;)

reklama
U nas juz tez bardzo dlugo bez wpadek - wlasciwie noce jakos tak nam lekko poszly. Teraz robiprzed snem i jak wstanie (ale niekoniecznie od razu:-)). Bywa, ze w nocy sam wstaje - ale zadko (wiem bo ciagle trzaska deska od sedesu wiec zawsze mnie obudzi).
Sylka pewnie minie a jak nie to moze cos z pecherzem?

A co do bajek to moj nie lubi tego odcinka, w ktorym buldozery niszcza las i krecim musi sie przeniesc do miasta. Jakos muzyka nastroj mu nie pasuja i ucieka... wiec mu nie puszczam i tyle. No i wczesniej bal sie muminkow (w wersji filmowej bo ksiazki chcial sluchac). W sumie ja i tak musze segregowac bajki - tak zeby i Zoska mogla ogladac. Zasadnczo w telewizji ogladaja tylko budzika i jedyneczke a reszta na plytach.

Do góry