reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Nasze maluszkowe rozterki

reklama
Dziewczyny chcialabym dodac Blance do mleka na noc kaszy mannej ale nie wiem jak mam ja zrobic , kupilam kasze manna ale blyskawiczna bo innej nie bylo w sklepie Blania wypija 150ml na noc mleka ile mam dodac tej kaszy ?jak mam ja ugotowac na mleku Blanki czy na wodzie ? nie wiem jestem blada pomocy wybaczcie moja nie wiedze hehehe :zawstydzona/y::zawstydzona/y::confused::confused:ile ja mam gotowac?????

a o to przepis na kisiel zurawinowy:
100g zurawin
20 g cukru
10 g maki ziemniaczanej
200 ml wody
Zurawiny po umyciu rozgniatamy i wrzucamy do gotujacej sie wody wraz z cukrem.Po krotkim czasie gotowania przecieramy przez sitko.make rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody.Powoli mieszajac wlewamy do gotujacej sie wody.Gotujemy
:-)

Dziewczyny ile razy Wasze maluchy jedzą jeszcze mleczko w ciągu dnia?
Bo Karolinka zjada już zupkę,na noc bardzo gęsty grysik,chrupki,miśkopty,trochę ziemniaków lub ryżu z obiadu i mimo to je cycusia jeszcze 4-5 razy w dzień i w nocy prawie co chwilę:szok:Już normalnie nie wiem co myśleć i czy tyle jej dawać:no:Ale co zrobić jak ona chce. I wypija już ok. 100 ml dziennie soczku:-)
Buziaczku ja niestety nie wiem jak robi się mannę błyskawiczną, bo my mamy jeszcze tą zwykłą. A nie pisze na opakowaniu?

Aga Moj Grzes tez jeszcze ciagle ciagnie cycusia w dzien potrafi nawet i 4-5 razy.:shocked2:No i w nocy jeszcze pare razy. No a oprocz tego obiadek (zupke) -ale nie wiele okolo pol sloiczka, czasem deserek tez uda mi sie wcisnac mu (ale pol sloicza to max, a czasem to tylko pare lyzeczek) -jakos nie lubi owocow to moje dziecie. Chrupki kukurydziane tez wcina. Z piciem herbaterk i soczkow mamy problem.:dry:

Aga moj Grześ tez ciągnie cycusia w dzień jakieś 3-4 razy a w nocy ostatnio to jak Twoja Karolinka co chwilę się go domaga:confused:W dzień je obiadek-cały słoiczek195g czasem coś zostawi,deserek wcina cały,chrupki tez podjada i w końcu więcej soczków zaczął pić.A przed snem dostaje kaszkę którą zje całą a za 30 minut cycusia:confused:
Wczoraj spróbowałam dać mu banana takiego normalnego.Naskrobałam na łyżeczkę troszkę ale wybitnie nie przypadł mu do smaku:baffled:Woli ze słoiczka:tak:

Buziaczku jak taką kaszkę sie robi:baffled:

reklama
My narazie miałyśmy tylko jedną noc przespaną ale kiedy to było, u nas postępy, wcześniej mała spała ze mną najpierw usypiałam w wózku a potem hop do mojego wyrka a teraz dalej usypiam w wózku ( inaczej się nie da przynajmniej narazie) i za 20 minutek hop do łóżeczka i tam śpi do rana. Ja na wersalce obok. Mąż dalej w innym pokoju buuuuuuuuu.

Do góry