reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze odczucia, samopoczucia, objawy, dolegliwości itp.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
jejjj zgaga i kręgosłup, też Was to gnębi - ja przedwczoraj leżałam na podłodze i płakałam z bólu tak mnie naparzał przy kości ogonowej, myślałam,że umrę...
a zgagę zaserwowałam sobie sama pyszną zupką ogórkową, o mamuśku nigdy więcej:):)na szczęście jogurt pomógł:)

reklama
Ja zgagi nie mam, może z 2 czy 3 razy póki co ODPUKAĆ!! Ale Mela rozumiem ból kości ogonowej...w 8 tygodniu cierpiałam 3 dni z tego powodu, płakałam wiłam się. Zresztą jak za długo siedze to niestety PORAŻKA. Eve też miała z tym problem. Niestety, chyba nic nie da się zrobić tylko masować można.

Ja mam bóle nie tylko kości ogonowej :-( Dzidzia mi naciska na nerw kulszowy i czasem dostaję tak jakby paraliżu w nogach :baffled: Nie dość że ból promieniuje w każdym kierunku to aż do samej stopy w prawej nodze :baffled: Najgorzej jak atak mnie złapie gdy idę. Wtedy w ogóle ruszyć się nie mogę dopóki ból nie minie.. Na boku spać źle, na plecach tym bardziej. Zdziwiłybyście się jak śpie :-D Jedyna w miare ok pozycja do spania to Głowa wysoko i nogi też, na grubej poduszce :nerd: Jak kołyska, tylko że brzuch uniemożliwia bujanie :-D Oczywiście zgaga też mnie dopada, tak pali między piersiami że aż w klatce mnie zaciska :no:

współczuuję dziewczyny dolegliwości :-( ja narazie czuję się świetnie, nie mam żadnych bóli ani zgagi ani zaprać, w pierwszej ciąży też zgagi ani zaprać nie miałam ale gorzej się czułąm fizycznie pod względem jakiś bóli, kłóć niż teraz

Mnie strasznie bolą plecy w krzyżu, nie ważne czy siedze, stoje czy chodzę. A dzisiaj dodatkowo coś w pachwinach.

Mnie też coś na kształt rwy kulszowej nawala. Co do kości ogonowej to dziewczyny moja Pani doktor stwierdziła, że takie bóle to niestety, ale hemoski. Procto-hemolan można w maści stosować i poleżeć w wannie codziennie przez 10 minut w ciepełku, tylko nie przesadzać, bo wiadomo, że gorąca woda może zaszkodzić. Uwierzcie - pomaga ;) Też myślałam, że to nacisk na kość...

U mnie to samo, czasem nie wytrzymuję na ból pleców a jak przychodzi sobota i biorę się za generalne sprzątanie to wieczorem z boku na bok się nawet przekręcić nie mogę :-(

powtórzę się :tak: na wszelkie bóle kości i nóg i wszystkiego - BASEN :cool2: to jest zbawienie :cool2: tylko wiem ... nie każda może....ja 2 tyg odpuściłam ale w następnym pójdę na pewno :tak:

mi ginka zdecydowanie odradziła basen :no: mimo, że ciąża przebiega bardzo prawidłowo!

mnie różne częsci ciała bolą i w ogóle, ale wtedy przypominam sobie rzyganie i już mi lepiej ;D:D

reklama
ja miałam w pierwszej ciąży zespół cieśni nadgarstka, mam nadzieję, że tym razem nie będę miała tych okropnych dolegliwości. Drętwiały mi dłonie i ręce po łokcie najbardziej w nocy,, straszny ból, który nie dawał mi spać, najgorsze ze nie da się temu zaradzić. Nikomu nie życzę.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry