reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze podwójne wózki

Emmaljungę mam po córce :tak: Toddler kupiłam na ebay.co.uk za okazyjna cenę, więc nawet jak mi się nie spodoba to sprzedam za te same pieniądze, albo nawet z zyskiem na allegro :tak:

Jesteś pierwsza osobą od której usłyszałam negatywną opinię.
No ale wszystko wyjdzie w trakcie używania :-)

Zastąpiłaś czymś toddler seat?

No i u mnie będzie większa różnica wieku, mam nadzieje że będę z niego korzystała tylko jak córa się zmęczy albo na dłuższych dystansach.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam obecnie 2 wozki podwojne, joggera i fisher price, jedno za drugim oraz parasolke z podnozkiem dla sredniej, ale jak najmlodsza si eurodzila to korzystalam tylko z trojkolowego joggera, dla mnie to wozek nr 1 ale u Ciebie wieksza roznica wiec nie potrzebujesz wozka w ktorym non stop, bedzie jezdzic 2.

No więc dlatego zdecydowałam się na toddler seat. Emmaljungę już mam :-) Dokupiłam tylko krzesełko. Jak się go nie używa, można złożyć na płasko.

Jeszce się zastanawiałam nad dostawką na kółeczkach taką, deskorolka, ale chyba pokonywanie krawężników nie jest z tym najłatwiejsze:baffled:.

Ta stojaca dostawke oryginalna do emmaljungi tez mam. Jak dla mnie wygodniejsza od siedzacej.
To skladanie siedzonka jest dosyc uciazliwe bo musisz odkercac i przykrecac z obu stron. Poza tym wozek ma zupelnie inny srodek ciezkosci i ciezejsie prowadzi a i wsadzanie oraz wyjmowanie starszaka nie jest za wygodne.

Z ta stojaca krawezniki pokonuje sie normalnie, gorzej sie idzie bo trzeba isc dalej od raczki lub z boku bo mozna sie uderzyc o podstawke. Kolko na podstawce jest na srodku i jest dosyc spore, latwo sie kreci i spoko jedzie.

Mam wrażenie, że rozmawiamy o różnych rzeczach :rofl2:

Składa się błyskawiczne dwoma ruchami :tak: Może ja mam jakiś inny model?

Z tym wkładaniem, to i owszem, jak nie ma zdejmowanej barierki to nie ma co liczyć na wygodę :baffled:

Dostęp do mniejszego dziecka, owszem ograniczony, no ale coś za coś, w końcu jedno siedzi nad drugim.

Mam nadzieję, że nie będę miała takich problemów z użytkowaniem ;-)
No ale wszystko się okaże :sorry2:

A na dostawkę się raczej nie zdecyduję, pchanie wózka z boku to nie dla mnie, a znając siebie co chwila bym kopała w to cudo :baffled:

Dziękuję za opinie i pozdrawiam :tak:

witam,
miedzy moimi pociechami jest 2.5roku roznicy. Wczoraj zakupilam dla nich wozek Phil and Teds Dash(troche lepszy od sport,ale troche tanszy niz Vibe), jestem zachwycona tym wozeczkiem,szkoda ze nie wiedzialm o nim rok temu. Moje maluchy maja rok i 3.5(starszy wyglada nawet na 5,wysoki jest)Z dwojeczka prowadzi go sie super, nie czuc teej ich wagi-27kg.Podjazd pod krawznik troche utrudniony,ale po prostej drodze rewelka. Super sie rozklada,szybko i latwo. A maluchy maja bardzo wygodnie. Z czystym sumieniem go polecam. Postarm sie jakies fotki zrobic,to wstawie.

witam,
musze ,,zasmiecic ,, watek moja ofertą sprzedazy, poniewaz jestem w trudnej sytuacji ,,czasowej,, .pilnie sprzedam wózek dla blizniąt taki jak ten Buy your Cosatto You 2 Twin Pushchair Bro and Sis reviews from Kiddicare Sale Items | Online baby shop | Nursery Equipment_

jezdziły w nim dwie dziewczynki noworodek i 2,5letnia , wszytko co w wyposazeniu jest zawarte w cenie 185euro. wózek kupiony za 299,99euro.

moge dozucic ładnie zabawki jak odkurzacz fisher price, domek interaktywny........
mieszkam w irlandii
prosae o kontakt na skype kruczek79, albo na priv

Ostatnia edycja:
witajcie,
My używamy Phil&Teds sport. Młodsza córka m 8 miesięcy a syn 2 latka i 4 miesiące.O ile na początku wszystko było super świetnie, bez zarzutów :-)
to teraz pojawił nam się problem. :szok:
Producent ostrzega, że nie wolno wozić samego dziecka na tylnym siedzonku ( gdy młodsze dziecko siedzi z tyłu to przednie zawsze musi być zajęte przez starsze dziecko ). Czyli jesli chcemy wozic tylko jedno dziecko to tylko z przodu.
Kiedy idziemy na spacer to corka zawsze zasypia podczas gdy starszy syn biega. I tu jest problem, jak corka zasnie w tylnim siedzeniu a syn chce pobiegac to trzeba dokonac skomplikowanych manewrow przekladania corki do przedniego siedzonka. Corka jeszcze nie stoi i nie siedzi, wiec trzeba ja gdzies polozyc, na ziemie? na kocyk?

Posiadaczki Phila: Jak sobie radzicie w takiej sytuacji?:confused:

Tego problemu nie maja klasyczne wozki podwójne.
pozdrawiam

reklama
witajcie,
My używamy Phil&Teds sport. Młodsza córka m 8 miesięcy a syn 2 latka i 4 miesiące.O ile na początku wszystko było super świetnie, bez zarzutów :-)
to teraz pojawił nam się problem. :szok:
Producent ostrzega, że nie wolno wozić samego dziecka na tylnym siedzonku ( gdy młodsze dziecko siedzi z tyłu to przednie zawsze musi być zajęte przez starsze dziecko ). Czyli jesli chcemy wozic tylko jedno dziecko to tylko z przodu.
Kiedy idziemy na spacer to corka zawsze zasypia podczas gdy starszy syn biega. I tu jest problem, jak corka zasnie w tylnim siedzeniu a syn chce pobiegac to trzeba dokonac skomplikowanych manewrow przekladania corki do przedniego siedzonka. Corka jeszcze nie stoi i nie siedzi, wiec trzeba ja gdzies polozyc, na ziemie? na kocyk?

Posiadaczki Phila: Jak sobie radzicie w takiej sytuacji?:confused:

Tego problemu nie maja klasyczne wozki podwójne.
pozdrawiam
Hmmmm....w moim przypadku zaden problem ;-)
To co producent mowi to jedno....a praktyka drugie....
My poki co korzystamy z wersji lezacej dla niemowlaka....ale za jakis miesiac bedzie zmiana.
W kazdym razie juz testowalam - i u nas nawet jak siedzi tylko starszy...i to na tylnim siedzeniu to wozek jest calkowicie stabilny.
Ale ja bede wozic mlodszego na przodzie (ma teraz 3,5 miesiaca i prawie 7 kg)...........a starszego z tylu (niecale 2 latka i lekko ponad 10 kg)...........Roznica wagowa miedzy nimi niewielka.....Starszy bedzie mogl sobie wsiadac i wuysiadac kiedy chce.
Tak wiec - dla nas ten wozek to ideal :-)

Do góry