reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze problemy zdrowotne, wizyty u lekarza

Moja gin powiedziała, że jeśli Maja przesypia noce bez karmienia, to owulacja może się pojawić przed okresem i nie mam być zdziwiona. Proponowała bym się zabezpieczała, są ponoć tabletki dla karmiących, ale ja nie umiem brać tabletek, a plastry po karmieniu można dopiero.

reklama
No i sobie wykrakałam.... Dostałam okres akurat dziś gdy jedziemy do okulisty:wściekła/y:No ale jeden plus-moge przetestowac te tabletki. Może wplyną mi na cerę.

Mi też zaczęły włosy wypadać. W ciąży praktycznie zero, a teraz chyba podobnie jak przed ciążą.
Ja chciałam 3 maluchów, a teraz to myślę tylko żeby jakieś rodzeństwo krzysiowi wymęczyć. Ciąża w sumie fajna sprawa, ale tyle ile czasu potrzebuje mój smyk, to boję się, że przy 2 to już nic nie dam radę zrobić. Podziwiam wszystkie mamuśki co mają 2 i wzwyż:-)

a ja mam pytanie z innej beczki
bolą mnie zatoki...i stąd poranne bóle głowy ii podwyższona temperaturka
i bolą mnie też cale oczy nie moge się rozglądać bo mnie aż rwie ..
dzisiaj nie mogłam wogóle patrzeć a teraz sobie to uswiadomiłam ze to przez zatoki,..
znaie jakiś sposób na wyleczenie tego cholerstwa ??:sorry2:

Wapno działa wysuszająco...Unikaj przeciągów i nagrzewaj. Siadaj sobie nawet przy lampce promień światła skieruj na czoło i tak przez kilka minut nagrzewaj.

Kamcia uważaj z tymi zatokami bo jak dojdzie zielony katar to trzeba antybiotyk wprowadzić, wszelkie choroby (stany zapalne i bakteryjne) w okolicach mózgu są niebezpieczne. Miałam chore naście lat temu, o ile pamiętam brałam leki przeciwzapalne i psikałam do nosa preparat na katar, dobry miesiąc się z tym męczyłam. Ważne, żeby płyn nie zalegał.

Ja kiedyś chodziłam na specjalne nagrzewanie,ale w domu kazali mi właśnie lampką dogrzewać. Kamcia to chyba szybciej rozpuszcza tą zalegającą wydzielinę. Dobry jest też na zatoki Ibuprom Zatoki. Mi jak zaczynają dokuczać to przez kilka dni połykam i jest ok na dłuższy czas.

tak wiem o ibuproimie bo łykałam go od kilku lat ale przez te moje ciąże przestałam ...:sorry2:

hope kataru to ja nigdy mnioe mam.. mam zalegającą wydzielinę bo mówię trochę kaczkowato .. ale nie mam co smarkać...
a z zatokami się męczę z jakieś 7 lat:sorry2: miałam iść na to przebijanie ale uciekłam za granicę :-p
a teraz żałuję bo może by spłynęło i nie męczyłabym się dalej

reklama
Do góry