reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

NASZE PROBLEMY!!!

reklama
LANA tak mi smutno... :( ale musisz mysleć pozytywnie!! bedzie dobrze- zobaczysz!!!
moja koleżanka też miała podobną historię, z tym że jej taka cytologia wyszła jak była w pierwszym miesiącu ciąży i lekarz kazał jej usunąć!!! powiedział, że jak tego nie zrobi to umrze i ona i dziecko!!
poszła do innego lekarza i ...urodziła zdrowego chłopaczka i z nią jest ok :)
bądź dzielna LANA!! trzymam kciuki za Ciebie moooocno!!!

LANA poczytałam "trochę" i myślę że żeby acząć się zamartwiać to trzeba poczekac na wynik następnej cytologii...
ja osobiście myślę że u Ciebie jest wszystko ok... MUSI być... trzymam kciuki za nastepny wynik...

dziewczyny co to jest E-O czy to chodzi o 0 stopień? Czy mając nadżerkę można zajść w ciążę? czy ona to utrudnia?

Anusieńka E-O -z tego co ja wiem to jest czystość pochwy i brak nadżerki-O to stopień [oznacza ,że jest dobry,ale reszte którą pobiera gin.do badanialabolatoryjnego jest pużniej oceniana i opisywana kiedyś były to stopnie I,II,III,IV,V=dwa pierwsze jeszcze dopuszczane trzeci jest nieciekawie CZWARTY RAK PRZEDINWAZYJNY A PIĄTY NAJGORSZY RAK-FUJ FUJ :mad:-Ja miałam trzy lata temu trójke i dlatego poddałam się konizacji[częśćiowemu skróceniu szyjki macicy],nadżerka jeśli jest duża z tego co słyszałam może utrudniać zajście w ciąże ale jeśli jest mniejsza to niektórzy lekarze twierdzą ,że ciąża może ją zaleczyć. Moja kumpela miała wynik cytologi czwórke ale coś jej tam wycieli i narazie jest wszystko o.k-i tak ma być :)

ja słyszałam że nadżerka nie przeszkadza w zajściu w ciąże- oczywiście umiarkowana, bez stanu zapalnego;
i że lepiej jej przed porodem nie zaleczać , bo po porodzie się i tak odnowi, a jak się ją zamrozi czy wypali to szyjka traci elastyczność i wtedy jest problem podczas i po porodzie

tak Alekmasz racje jeśli nie jest zbyt duża to nie ma problemu ale jak pisałam jeśli jest duża to już inna bajka a raczej koszmarek :mad:

LANA tak mi przykro ale posłuchaj co dokładnie masz tam napisane. Mój kolega jest ginem i ja poszłam do niego z wynikami mojej cytologii bo lekarz też mnie nastraszył u mnie klasyfikacja wg. papanicolau: III nieprawidłowe komórki nabłonka wielowarstwowego płaskiego o nieokreślonym znaczeniu (ASC-US). Zrobił jeszcze raz badania debatowali z histopatologiem i po prostu u mnie w organizmie są komórki jakich jeszcze medycyna nie poznała a w takim normarlnym badaniu walneli stopień III i martw się kobieto sama. Prześlij mi dokładnie co masz napisane.

reklama
Moniolek zleciałaś mi skarbie z nieba będe Ci bardzo wdzięczna jeśli czegoś się skarbie dowiesz :) a więc tak mam napisane rozpoznanie kliniczne ]mam E O a rozpoznanie cytologiczne "NIEPRAWIDŁOWE KOMÓRKI NABŁONKA PŁASKIEGO" Zalecenia[/u]-[ASC-US] i nic więcej tylko to zaznaczam ,że jestem po konizacji trzy lata temu miałam zabieg,przez dwa lata od tego zabiegu robiłam cytologie co trzy miesiące i wszystko było o.k

Do góry