[FONT=book antiqua,palatino]
3 -bit
Składniki:
[/FONT] [FONT=book antiqua,palatino]
- ok 7 paczek herbatników [/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]
- puszka mleka skondensowanego- słodzonego[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]
- 2 budynie śmietankowe lub waniliowe [/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]
- 0,5 l mleka[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]
- 2 śnieżki[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]
- 2/3 kostki dobrego masła[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]
- 200 ml śmietanki 30% [/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]
- tabliczka gorzkiej czekolady
[/FONT] [FONT=book antiqua,palatino]
Mleko skondensowane gotować w puszce ok 2,5 godz. ( nie otwierając puszki
- powstanie z tego tzw.karmel.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]
Budynie ugotować w 0,5 l mleka, ostudzone połączyć z masłem ( mikserem lub poprzez ucieranie)[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]
Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżkami.[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]Ułożenie:[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]
- spód formy obłożyć herbatnikami[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]
- karmel[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]
- herbatniki[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]
- masa budyniowa[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]
- herbatniki[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]
- bita śmietana[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]
- starta czekolada[/FONT]
[FONT=book antiqua,palatino]
Gotowy placek włożyć w chłodne miejsce na kilka godzin przed spożyciem.[/FONT]