reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Hej ja też mam kiepskie wyniki jeśli chodzi o hemoglobinę. Lekarz przepisał mi SORBIFER DURULES. Ale kiepsko się po nim czuje, no ale cóż trzeba przez siłę. Czy któraś z Was też to łyka??

reklama
Ja za to mam kiepskie wyniki moczu- o dziwo zepsuły mi się w ciagu 10 dni- pierwsze były rewelacyjne, po 10 dniach - duża zmiana- jakaś infekcja bakteriologiczna się pojawiła. I mam tabletki dopochwowe- lekarz mówi, że to normalne w czasie ciaży i, że nie ma sie czy martwić, bo może to byc efekt nawet duphastonu. Dlatego jak mi przepisywał duphaston, to od razu dał skierowanie na powtórne badanie moczu, które kazał zrobić po 10 dniach.

Babeczki kochane. Co do żelaza - wątróbka niestety jest niewskazana w ciąży bo zawiera mega dawki wit. A (karcynogen!) . Bierz żelazo - najlepiej razem z posiłkiem bo wtedy nie ma działań niepożądanych ze strony układu pokarmowego!

Dziwczyny od dwóch dni mam nie lada problem. Co chwila chce mi się siku. Najgorzej jak jadę autobusem, albo jestem gdzieś na zakupach. Czy wasze pęcherze też tak szaleją? ;D

Mój tak szalał 2 tygodnie temu jeszcze. w nocy wstawałam po kilka razy ale już mi przeszło. No i z tego co widze po suwaczku Sumko to akurat moja ciąża jest 2 tygodnie starsza od mojej. Powinno Ci niedługo przejść. Macica sie podnosi

Agaciulko, objawów właściwie żadnych, niewielkie upławy i żadnego swędzenia, ani nic w tym rodzaju. Sam lekarz był zdziwiony, że nic nie czuję. Dzisiaj byłam na kontroli i tabletki dopochwowe pomogły:) Muszę tylko powtórzyc jeszcze badanie moczu za kilka dni, ale w zasadzie, on już infekcji nie widzi.

Wlasnie duzo osób mnie o to pyta, ze pewnie teraz cały czas latam do Wc..a tak nie jest..nawet w nocy czasami tylko raz sie budzę do toalety..i to nie zawsze-tylko, gdy mocno sie opiję...a budzę sie z dwa razy w ciągu nocy-bo mam susze w buzi:)..
Na początku owszem- latałam do toalety..-i to był jeden z pierwszych objawów, które mówiły mi-jesteś w ciąży:)..ale to było tylko tak 5-7tydz ciązy..teraz juz tak nie mam..hmm..

Ja już na szczęście nie biegam tak często do kibelka...Najgorzej w nocy jak musiałam wstawać po trzy razy na siusiu a potem nie mogłam zasnąć.
A macie może kłopoty z ułożeniem się na łóżku?? Ja coraz bardziej odczuwam dyskomfort. Najchętniej to bym spała na poduszkach cała, a nie tylko głową. Strasznie mi niewygodnie. A co będzie jak mi brzuchol wywali????

reklama
Ja tez latam siku, ale juz nie tak czesto. I nie budze sie o 5 rano nie mogac zasnac. Niestety tak jak przewidywalam skoczyly mi powaznie transaminazy watrobowe po lekach i musze brac Ursofalk ktory jest przeznaczony dla kobiet w ciazy z cholestaza. Troszke mnie nudzi po nim  :( ale mus to mus. Teraz doliczylam sie 5 roznych tabletek jakie zazywam. Aco do zelaza to mam takie do ssania po ktorych nic mi nie jest, wiec jest ok  :)

Do góry