reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

Ufff jak dobrze przeczytać że nie tylko ja mam jakieś dziwne kołatania serducha....Tylko że ja nawet nie musze sie specjalnie wysilać....Zaczyna bić jak szalone...może 5-6 mocniejszych uderzen i sie uspokaja...i jak jest kijowa pogoda to tak kilka razy dziennie nawet...musze lekarza poinformować o tym...

A o piersiach nawet nie wspominam....tylko mężo sie cieszy....

reklama
Od kilku dni chodzila za mna kolba kukurydzy. Dzisiaj specjalnie pojechalam do kfc i kupilam twistera + kolbe kukurydzy. Nareszcie dobrze sie czuje :-D

Jeśli chodzi o piersi, to jest to prawdziwy powód do radości u mojego męża:):):) Startowałam raczej z małego rozmiaru, a teraz czasem aż sama się dziwię! W końcu mogę bez żenady założyć bluzkę z dekoltem, bo przynajmniej teraz mam się czym pochwalić;) Poza tym faktycznie są bardziej wrażliwe na dotyk i brodawki mam ogromniaste:)

Ja doszłam (tymczasem) z 75B do 90C, ale przede wszystkim czuję ucisk na żebrach - szczególnie z prawej strony. Czasem aż nie mogę normalnie siedzieć :no:

Ja mialam 85C, a teraz 85E. Jesli mi jeszcze urosna, to nie wiem gdzie biustonosze bede kupowac. E to najwiekszy rozmiar w sklepach, w ktorych kupuje bielizne.

Ja to zawsze miałam żal do Stwórcy ,że mi poskąpił w biuście:-( Ale jak czytam wasze wiadomości o rozmiarach biustonoszy to trochę mi lżej ,że nie musze szukać cyckonoszy na allegro tylko na byle bazarku moge chwycić co popadnie;-)Zresztą pocieszam się ,że małe jest piękne:-)

ja przed ciążą miałam 70B i teraz mam 70C. niestety juz widze że chyba niedlugo nawet ten rozmiar będzie za mały. ale na szczęście siostra dała mi po ciąży 2 staniki ciążowe i nie zamierzam już kupic żadnego stanika tylko jakoś będę radzic sobie z tymi co mam - przynajmniej mam taką nadzieje

reklama
A ja się ostatnio spaczyłam stanikowo. Wszystko po tym, jak mąż podsunął mi linka do bloga Stanikomania!. Generalnie wniosek z tego bloga jest taki, że stanik powinno się dobierać mierząc się CIASNO pod biustem i od wyniku odejmując 5cm, bo biust ma być trzymany przez obwód, a nie wpijające się w skórę ramiączka. A miseczkę dobiera się już potem do obwodu, żeby było wygodnie wspomagając się tabelką wymiarów. I większość Polek ma w efekcie źle dobrane staniki.

Faktycznie w ten sposób najczęściej wpada się w bardzo dziwne rozmiary i trzeba się przyzwyczaić do dużych literek. Ja jeszcze przed ciążą zamieniłam 80C na 70G. I powiem Wam - rewelacja! :-) I wygodniej, i biust się dużo ładniej układa. Niestety teraz tylko wpadam do sklepu z bielizną, na wejściu pytam sprzedawczynię czy mają staniki 75G (w ciąży trochę sobie poszerzyłam obwód)... i zazwyczaj wychodzę, bo pani sprzedawczyni robi wielkie oczy :-D Ale ostatnio kupiłam dwa bardzo fajne w sklepie internetowym, poniżej 50zł :-)

Dla naprawdę biuściastych fajny jest np. sklep angielski Bravissimo | Big Bras, Lingerie, Swimwear and Clothing for big boobed women, gdzie w okresie promocji fajne staniki do literki K można kupić już za 12-15 funtów, co przy dzisiejszym kursie daje żadne pieniądze :-) Nawet przysłali mi bezpłatny katalog do Polski, jak wypełniłam internetową ankietę z zapytaniem.

Do góry