reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

oj taaaak czujemy ...
leżenie na plecach w szczególności mi ostatnio nie sluży, borykam sie później z bólami krzyża.

reklama
Ja przed spankiem specjalnie kładę się na plecy żeby pod ciężarem wyprostować trochę kręgosłup przy lędźwiach. Dziwię się że przy tej operacji nie strzela ;) Bo boli okrutnie.

A wiecie, że od kilku dni nie mogę spać już na prawym boku? Mój organizm uważa chyba, że mi to może zaszkodzić i po pierwsze nie umiem tak zasnąć a po drugie źle mi się oddycha. tzn nie umiem tak oddychać jak do spania, tylko płycej i bardziej "nerwowo". A jak położę się na lewym to w 3 sek mnie nie ma. Jednak nasze serducha czują różnicę w pompowaniu dodatkowej krwi.

z lezeniem na plecach tez tak mam, brzuch ciazy i boli kregoslup. jak poloze sie na boku co przychodzi z wielkim trudem jest lepiej:-) narazie nie ma dla mnie roznicy czy spie na prawym czy na lewym choc stram sie wiecej na lewym lezec:-)

Marzenka ja ostatnio jak się kładę na prawym boku to po kilku minutach robi mi się duszno i serducho zaczyna szybciej nawalać więc już też odpada ta pozycja.

u mnie junior szaleje jak leżę na plecach a tak zazwyczaj czytam.
A najlepiej zasypiam na..prawym boku, na lewym nie zasnę, chociaż się potem przewracam w nocy bo budzę się czasami na lewym.Albo na plecach, a poduszka pod kolana jest na podłodze:-D nie wiem co ja wyprawiam w nocy

Też tak mam z tą poduszką:) A najlepsze jest to, że jak się w nocy przekładam (z trudem) z boku na bok, to zabieram też ze sobą na drugą stronę tą poduszkę, ale co ja się jej muszę w łóżku naszukać to już inna historia:)

Marzena byłam w tym tygodniu u połoznej i jak zawsze krew mocz ,cisnienie wszystko super.
Bra mój brzuch jak siedze to jak by mógł toby siekończył nad cyckami:-D jest tak wysosko..Ja nadal spie na prawym boku a na plecach to nawet kilka minut niedam rady bo chyba bym sie udusiła i odrazu mam mdłosci:rofl2:

hope pytałaś o strzelanie... wcześńiej mi nic nie strzelało jak wstawałam..
a dzisiaj rano jak mi łupło.. to zastanawiałam się czy mi wody nie poszły:-D

a co do kładzenia na plecach ja się nie kładę już od chyba 3 miesiaca ciąży na plecach bo mi duszno zawsze było :-p a wiem ze pewnie teraz byłoby ciężej:-D

No z tym przekładaniem w nocy to katorga, szukanie poduszek i w ogóle. Najchętniej zostałabym w jednej pozycji ale jak czuje, że mi sie już biodro odgniata to muszę fiknąc na drugą stronę. DOdatkowo męczy mnie bezsennośc od kilku dni. Chodze jak mara przymulona i senna ale zasnąć nie mogę ;/

reklama
ja po pierwszej ciąży pamiętałam ten dyskomfort spania i odrazu jak brzuszek troszkę urósł postanowilam sobie zafundowac poduszkę taką podłużną dla kobiet w ciąży, wiadomo na wznak nie pomaga ale na bokach rewelacja !!!

Do góry