Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Dziewczyny to jest stara szkoła i nie róbcie tak.Nie wkłądajcie pieluchy i tetry. Nie wolno choć położna niedouczona może Wam tak mówić. To jest ze szkodą dla kregosłupa dziecka. Dziecko nie leży na płaskim.Wystrczy kłaśc na brzuszku,nosić na boku tak żeby bioderka były szerko.Można też ćwiczenia odpowiednie wykonywać.
Poczytajcie Zawitkowskiego rehabilitanta.
gosiulek ja te matki co znam tak robily i zadne dziecko nie mialo problemu z bioderkami. kumpela nie dawala kladla dziecko na boku i w ogole i pozniej latala z nim na rehabilitacje. ja zrobie tak jak sie nauczylam i jak mi moja strara data podpowaida hihi
Gosiulku ja tak wychowałam dwoje dzieci i zupełnie nic im nie ma, teraz też zamierzam tak robić już nie pamiętam kto mi to powiedział że tak się robi ale na pewno nie położna, a oprócz tego zawsze nosiłam ich na boku z szerko rozstawionymi nóżkami
Bobo ja tak nie robiłam i moje znajome tez nie i dzieciaczki maja zdrowe bioderka i super nóżki....Teraz są nowsze sposoby chroniące rónież kręgosłup. Szkoda go ....
Szkoda że nie mogę Wam pokazać ćwiczeń. Bardzo proste.Zgiąć nóżkę i robić kółka jak najszerzej się da. Delikatnie.I tak kilka rzy jedną i drugą nóżka 3 razy dziennie.
Gosiulku powiem ci szczerze ze mam pewne przyzwyczajenia i nie zamierzam ich zmieniać, tak jak pisałam wychowałam tak dwoje dzieci i trzecie też zamierzam