reklama

Nasze sprawy...

Jestem okna umyłam wszystkie jakie mam w domu wszystkie kurze z szaf i wysokich mebli pościeral am jescze popiore sobie firanki ale to w sobote raczej poiodkurzałam pomyłam podłogi jestem wykończona:dry:a goście jadą jutro oddychne troszke od poniedzialku Nastka do przedszkola i będę miala chwile oddechu:happy2: dziś porządki porobilam i troszke lżej Aniołkowamamo-nie pomoge bo ni mam pojcia czym najlepiej czyścić kanape:sorry2:

reklama
dziewczyny dzięki za wsparcie, choć tak naprawdę nie wiem co dzisiaj poprawiłoby mi nastrój. jedyne pocieszenie to w miarę krótki, jak na mnie, cykl 38 dni. Przynajmniej zmieściłam się w dwóch kolejnych miesiącach i pierwszy raz od poronienia miałam okres co miesiąc. brzuch mnie napieprza jak głupi, a w pracy dzisiaj miałam matkę w ciąży eehhhh

Anaber, Bietka, Bobo - czekamy na rewię mody :)

wiolka - gratuluję udanej wizyty :) nie szalej tak z tymi porządkami :)

scoti - bidulko, a w dziurę między materacami nie wpadniesz?;)

aniołkowa mamo - ja też na diecie miałam ochotę na czekoladę, dlatego przeszłam na dietę sródziemnomorską, zaczęłam od south beach - tam się przez 2 tyg eliminuje cukier, a potem już Cię nie ciągnie do słodyczy. ale te 2 tygodnie to masakra :)

Martuś, a co z Twoim ubezpieczeniem???

Ostatnia edycja:
Anisiaj nadal nic nie wiem jestem ubezpieczona ale nie wiem u kogo muszę jechać do zusu się dowiedzieć co i jak a ta głupia księgowa nadal mi nie przesłała umowy a powinnam mieć od 30 lipca :no:

mojej przyjaciółce odpisali, tylko Ci wkleję w jakim tonie do nich napisała :)

Witam Państwa,

właśnie powróciłam z Waszego oddziału ZUS-u: Warszawa, ul. Czerniakowska16 z refleksjami, które postanowiłam opisać!

Moje sprawy (działalność gospodarcza) poszły nader szybko, obsługa bardzo miła i kompetentna zatem tylko chwalić.

Moja jedyna uwaga to fakt, że byłam z siostrą, która jest w w 6 miesiącu ciąży (duży brzuch, widoczny dla klientów jak i personelu) i 4,5 letnim synkiem.

Ja (nie ona - tłumaczyła, że tak jest - ja nie do końca wierząc w to) szukałam ogłoszenia, kartki, informacji, że kobiety w WIDOCZNEJ CIĄŻY obsługiwane są poza kolejnością.

Niestety takiego komunikatu nie znalazłam.

Zapytałam Panią w informacji o pierwszeństwo dla kobiet w ciąży, która niestety powiedziała mi, że można tylko liczyć na życzliwość innych. Niestety, nie miałyśmy szczęścia do empatycznych współinteresantów i siostra cierpliwie czekała na swą kolej (6 osób przed nią).

Nie ona (mówi, że przywykła do takowych sytuacji), ale ja, wnoszę nie skargę, ale bardziej zapytanie, prośbę czy postulat czy aby na pewno w takim miejscu jak Zakład Ubezpieczeń Społecznych, nie powinno być choćby najmniejszego ukłonu w stronę polskich matek? Dodam, że dzisiejsze lato, choć piękne i upalne może być męczące dla kobiet w ciąży więc odrobina empatii wobec nich wszystkich byłaby miłym akcentem i dowodem zainteresowania.

Czekam zaciekawiona Państwa odpowiedzią,

z wyrazami szacunku

napisz do nich w tonie miłym, ale zdecydowanym. muszą odpisać, bo takie mają procedury

reklama
Anisiaj dziękuję zaraz coś wyskrobię hm... tylko nie wiem z jaką datą dadzą mi tą cholerną umowę bo niby na protokole sądowym jest napisane że z datą 30 lipca więc z inną chyba nie mogą mi dać. A Twojej przyjaciółce odpisali ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry