reklama

Nasze sprawy...

reklama
anaberku a moze on chce zeby zwrocic na niego uwage? teraz jest borysek moze on czuje sie na drugim miejscu i w przedszkolu chce pokazac ze jest wazny i dlatego takie zachowanie? wiem Kochana ze sie staracie zeby nie czul sie odrzucony ale moze on inaczej to wszystko postrzega?

anaberku - w ogóle się tym nie przejmuj. zwraca na siebie uwagę i tyle, chce poczuć się ważny dorosły, daltego robi to wobec małych dzieci. kompletnie nie ma się czym martwić, uwierz mi, nie takie cuda robią dzieciaki po narodzinach rodzeństwa. dwie rzeczy zrób - rozmowa z nim, ale nie ochrzan, a wyjaśnienie - że to nie jest ok, że sikanie to taka rzecz intymna, którą robimy w łazience, żeby opróżnić woreczek w naszym brzuchu. sikanie nie jest zabawą i nie można nikogo do tego namawiać. że jeśli ma jakieś pomysły na zabawę z tymi dziećmi, to niech Ci opowie, może pomożesz mu taką zabawę zogranizować (np. malowanie rękami jak babka w przedszkolu się zgodzi). w weekend podeślę Ci bajkę terapeutyczną na pojawiające się rodzeństwo. daj mu dużo uwagi, ale nie za dużo, żeby nie czuł, że tą akcją ściągnął uwagę na maksa, bo to powtórzy. poproś M, żebyś wyskoczyła gdzieś tylko z Igorek w weekend, np na kulki na godzinę. Będzie dobrze. Oglądamy z M film, opieprza mnie za przerwę. Więcej napisze po, ale z Igorem to tyle. nic się nie martw, serio :) regres w zachowaniach to norma jak pojawia się rodzeństwo, masz dziecko, które zachowuje się tak, jak my tego oczekujemy po narodzinach konkurencji. jednym słowem reakcja książkowa, tylko metoda dziwna.

p.s. sorki za literówki i gramatykę, ale pisałam na gorąco :)

Ostatnia edycja:
co my byśmy bez Ciebie zrobiły ANISIAJ :-)

anaber
kochana nie przejmuj się - masz fachową poradę - będzie dobrze

marta znalazłaś meila ... ???

anisiaj - cudownie się czyta Twoje posty - KOCHANA UMARŁAM Z TĄ KONSOLĄ DO ROZGRZANIA :-D:-D:-D:-D ale święta prawda

kochane życzę słodkich snów

dobranoc :-)

Marta-mam nadzieje że znajedziesz adres mailowy w końcu Ja siedze w pokoju A z bratem i bratową siedzą w kuchni któryś dzień z kolei sie piwkuja pozostałościami z wesela na szczęście zdążyli wszystko opróżnić więc będzie spokój:dry: mała śpi ja też zaraz sie klade i do spania a wy wszystkie posnęłyście:sorry2:

reklama
Anisiaj dziekuję bardzo, nie krzyczałam na Igora stram się zawsze z nim rozmawiać (czasem sie zdarzy ale to juz nerwy siegają zenitu) pytałam sie dlaczego tak robi to sie zawstydzil i zrobił sie czerwony i nic nie powiedział. obiecywał ze nie będzie. Na kulki fajny pomysł ale do niedzieli ma kare ni ema żadnych przyjemności i oglądania bajek i ustalilismy ze jesli bedzie poprawa to kary nie będzie. Więc wypad na kulki narazie odpada bo musze dotrzymac słowa bo nie chce aby wiedział ze kara może ulec zmianie. musze teraz sie tego trzymać.

Bietka kupiłam Bebilon dam mu w nocy może bedzie lepiej spać :) patrzylam na skład bebilonu i bebiko to wszystko to samo minimalnie dwie rubryki sie rożnią wartoscia ale to minimalnie a cena tu 24 za 350gram a bebiko 12zł.

Bobo pewnie tak jest teraz strasznie mu głupioze to sie wydało.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry