reklama

Nasze sprawy...

Zjadłam drugie danie i jestem objedzona jak mops:-D posiedze chwile żeby sie ulożyło w brzusiu i ide myś naczynia a później czeka na mnie prasowanko:sorry2: Marta tak sieroty jeżdżą za duża prędkość opony nie zmienione i ślisko :eek: mama dzwonila do swojego brata najmłodszego to dziś jest w pracy szlak mnie z nimi trafi jak dziś go nie przewioza ma do mnie dzwonić jak skończy prace zobacze co dziś k..wa wymyślą:wściekła/y:

reklama
Marta no dziś sie mega szybko wyrobiłam my tradycyjnie co niedziele obiad taki sam raczej do końca życia zostanie rosolek kotlety z kurczaka ziemniaki i buraczki :-p dziadek spakowany czeka ja już nie mam dziś sily dzownić za nimi naprawde jstetm już zmęczona poprostu takim graniem w ch...ja a moje telefony nic nie zmianiają jednym uchem im wpada drugim wypada i do dooopy im pogadaj:dry: przyjada to będą a jak go dziś nie wezmą to poprostu my jutro skombinujemy jakieś auto z przyczepką zajedziemy do tego ku...wa durnego synusia który nam go pzrywiózł i weźmiemy to francowate lóżko i zawieziemy do mamy:wściekła/y: 6mamo-cieżko z dziećmi jak bunt przechodzi a rozmawiałaś z nim że ciebie to boli i gdyby np coś ci sie stalo przez takie udurzenie poszlabyś do szpitala i co wtedy z nim by bylo kto by sie nim zajął?albo po prostu ja pytałąm Nastke jak mlodsza była czy my ją bijemy to ona odpowiadala ze nie i mówilam że nie wolno jej jest nas bić albo kara jakaś zakaz ulubionej gry zabawek do kąta?żeby przemyślał? nie działa?My Nastke sadzaliśmy na schodach jak byla niegrzeczna i miala tam przemyśleć swoje zachowanie i dlaczego tam siedzi a nas zawolać jak będzie chciała przeprosić i będzie wiedziala co źle zrobila i super to skutkowało

Wiola rozmawiam z małym,ale czasami mam wrażenie,że albo mnie nie słucha albo nie rozumie.On jeszcze mało mówi,jak będzie trzeba to wybiorę się z nim do psychologa dziecięcego.Zobaczę jak będą skutkować moje rozmowy.
No a tak poza tym to nieźle walą sobie w chu.a z dziadkiem i tylko nerwów ci psują.

Krysiu mi się wydaje że dzieci które nie powiedzą wszystkiego bo jeszcze nie potrafią pokazują je po prostu.Nie umieją słowami wyrazić swoich emocji to siłą je wyrażają.
Kacper też mało mówi i też potrafi uderzyć. Kiedyś jeszcze gryzł. Mam nadzieję że jak bedzie już normalnie mówił to mu przejdzie.Oczywiście za każdym razem mówimy że tak nie można i łapię za rękę. Kar nie stosuję a nagrody tak...Aaaa czasami jak się umawiamy na coś a młody np. zrobi coś źle to wtedy jest kara w sensie że nie dostaje tego co chce.Trochę zakręciłam.;-)
Dzieci są też bardzo wrażliwe na atmosferę panującą w domu. Chłoną wszystko.jeśli jest niespokojnie,podniesione głosy to dziecko musi też gdzieś te emocje wyładować.

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki,

M z Nucią pojechali do Łomży, a ja do jutra sama. Właśnie obejrzeliśmy "Jesteś Bogiem", ujmujący, ale spodziewałam się po nim jeszcze więcej.

6mamo - kochana, weź pod uwagę całość sytuacji - kiedy się złości, jak Wy wtedy reagujecie, co się dzieje w domu, no i to, że ma 2,5 roku, a więc rozwojowo ma prawo się baaaardzo buntować. Gosiulek ma 10000% racji, dziecko to najlepszy barometr różnych emocji w domu - i tych dobrych i tych złych. pisz kochana na priwa, jak będziesz potrzebowała, choć nie obiecuję złotej recepty, która wszystko zmieni :)

reklama
Małgosiu mądrego to aż miło posłuchać:tak:.

Dziewuszki proszę o radę.Franuś ma zimową kurteczkę taka kawa z mlekiem wpadająca w żółty(nieznacznie),no i ja chciałabym kupić jemu do tego spodenki,ale nie mogę się zdecydować oto linki:h&m Spodnie na zime ocieplane 104 cm (2748624995) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
BAG KIDS "SPODNIE OCIEPLANE ROZMIAR 104" (2749075343) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
lub taki kombinezon :http://allegro.pl/topolino-cieply-zimowy-kombinezon-narty-r-104-i2731907166.html
Co wy na to dziewczynki???Jeden kombinezon ma czarny z szarym,ale jest raczej na teraz tzn nie wystarczy na całą zimę.Co byście wybrały kombinezon kupić jeszcze jeden czy dokupić spodnie do kurteczki TYLKO KTÓRE!!!!???Pomóżcie mi w wyborze:tak:.

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry