• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

reklama
Bietka, ja nie miałam takich testów, ale jak już pisałam mój lekarz był inny. Z drugiej strony jeżeli moje dziecko miałoby być chore to chciałabym to wiedzieć, bo wiele zabiegów robi się tuż po urodzeniu. Płeć poznałam koło 19 tyg, na usg połówkowym u innego lekarza, późno:-) ale było widać że to chłop:),. I na tym usg dowiedziałąm się że miałam nieukrwioną jakąś część, która mogła wskazywać że byłam w ciąży z bliźniakami i lekarz był w szoku że nie miałam żadnych krwawień.

anisiaj a więc tak
pappa i kryptor robi się ok 10 , 11 tyg, 2 tyg przed usg - na wynik czekałam 10 dni ...
z wynikiem z krwii ( płaciłam po 100 zł za każde czyli 200 zł) szłam na usg... ona te wyniki krwii wprowadziła do kompa+ cały wywiad, waga, wzrost, rodzinne obciążenia, choroby itp itd...... potem zrobiła usg...
i to wszystko dało wynik jako całość... ja miałam kilkanaście podpunktów - chyba 2-3 strony... A4 ( muszę poszukać) jak chcesz zrobię Ci zdjęcia i wyślę meilem ( nie mam skanera) - ogółem obliczone miałam ryzyko Trisomii, zespółu downa, patau, edwardsa... wykresy ile dziecko waży, wzrost itp itd... oraz opis jakie mam prawdopodobieństwo urodzenia zdrowego dzidziusia...

No właśnie ten argument do mnie przemawia najbardziej, że można pomóc albo w łonie matki, albo zaraz po narodzeniu. Tylko ceny w tym zakręconym mieście są kosmiczne, cały test w tym to usg, które mam 10.12 kosztuje 600zł.

Bietka kochana nie szukaj, poczekam cierpliwie na swoje wyniki :) Tylko kurczę teraz już nic nie kumam, bo mój gin mówił, że mam iść na usg i dopiero tamten gin zdecyduje czy warto pappa, ale ja idę na to usg 13 tc, dokładnie i to prosto na usg, więc skoro wynik ma być wcześniej, to ja już nic nie kumam. Albo coś źle zrozumiałam, a przecież nie będę robić raz usg, a potem płacić na za drugie podczas pappy.ehhh, głupia anisiaj nie dopytała.

Ostatnia edycja:
anisiaj u mnie krew 200 zł - usg 230 zł więc ja płaciłam 430 zł ( 170 zł różnicy)

nie ogladam julki - wkurza mnie to........ zobaczę pewnie dwa, trzy ostatnie odcinki, jak już będzie finał :-)

Ostatnia edycja:
dziewczyny ja wiem o co w nim biega, już jestem obczytana :) tylko muszę tam podejść w środę jak będę u endo i zapytać czy taka kolejność ma sens,że najpierw usg a potem krew.

nie będę dyskutować z lekarzem, który mnie zna i prowadzi, tym bardziej, że on nie ma z tego zysku, bo to robi zupełnie ktoś inny, więc wiem, że mnie nie naciąga,

reklama
Ja test pappa mialam robiony w dniu w którym robili mi usg genetyczne zaraz po usg poszłam oddać krew i wyniki odbieralam po tyg tak jak pisze Bietka to sa prawdopodobieństwa czy po prostu jesteś w grupie ryzyka przy Nastce ten test też wyszedl mi ok ale ona ma zespół arnolda chiari wiec test go nie obejmuje,mialam bezpłatnie bo nastka jest chora więc teraz moglam z tych badań skorzystać na nfz i kobiety po 35rż też on obejmuje bezplatnie a takto to zdzierają okropnie:no: Bobo jedz na zdrówko póki mozesz:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry