• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

Anisiaj-zapytam codziennie ja ogladam czy cos sie nie pojawiło a ona mi mówi mamo nie przesadzaj przeciez ci powiem, jak mi sie chrosty porobia i bedzie mnie swedziało :-Dmam nadzieje ze teraz przetrzyma i nie zachoruje najlepiej tak do mojego porodu zeby wytrzymała a słyszałyscie cos o szczepiuonkach przeciwko ospie/podobno że jakies są?

reklama
wiolka podobno sa te szczepionki ja mialam w przedszkolu dziekco ktore bylo szczepione ale zlapalo mimo to ospe lecz miala ona lagodny przebieg i szybko wrocila ta mala do siebie nie miala az tyle wysypki i lepiej sie czula,

Pani profesor bobofrutku zgłaszam swoją obecność,no i &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& dla pani za betkę!!!
Jeśli chodzi o ospę,to jak już są krosty,to już dziecko nie zaraża.Najgroźniej jest do momentu wystąpienia krost.Ja przechodziłam ospę i półpasiec jako dziecko.Z moich dzieci nie chorowała na nią tylko Kamila i Franuś.
A Karol nie poszedł dziś do przedszkola ,bo jeszcze buty i kurtkę ma wilgotną.
Anisiaj to świetny pomysł na taki pierścionek i tak jak dziewczyny radziły iść ze wzorem czy zdjęciem do złotnika i on wykona takie cudeńko,a najlepiej ze swoim materiałem,wtedy będzie jeszcze taniej.

Anisiaj-gdybys miała jakies swoje stare złoto którego nie uzywasz to mogłabys dac na przetop i z tego by zrobił pierscionek ewentualnie by ci tam złota dorzucił i bys dopłaciła:tak:

Wiolka słuchaj ja ostatnio byłam na szczepieniu z Igorkiem co prawda nie na ospe ale lekarz zaproponowal mi własnie na ospę i szczepionka jest refundowana do 3 roku życia i tylko wtedy jesli dziecko chodzi do przedszkola. Ja musiałabym zapłacić za nią 200zl bo Igor już ma prawie 5 lat tylko teraz nie wiem czy to jest koszt za całaośc czy za jedną serię bo ta szczepionka składa się z dwóch serii. Bo tego już nie zapisałam. Takze zadzwon do swojej przychodni.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam Was wszystkie
Jestem jestem dziś troszkę poleniuchowałam ale wstałam, pod prysznic i o 13 jedziemy kluczę odebrać do kawalerki, już się boję bo na forum wypisali że dużo błędów jest tzn. porysowane okna, na balkonie krzywo płytki, gdzie nie gdzie nie ma prądu... kurcze a płacimy za to nie małe pieniądze i taką fuszere robią :wściekła/y:

reklama
Nie, Wiolka to co mi proponowali to była szczepionka przeciw ospie nie wiem czy tak jest wszedzie ale w pomorskim jest refundowana do 3 rż jesli dziecko chodzi do przedszkola a poźniej trzeba płacic a nie jest tania. składa się z dwóch serii. nie pytalam do końca jak to jest bo to było szybko szybko a Igor tez nie byl w humorze ,ze będzie mial szczepienie wiec juz nie przeciągalam.

MartaSx najwyżej jak będzie cos nie tak to nie podpiszecie odbioru i tele z nimi nie mozna dyskutowac trzeba postawic na swoim i tyle. Słyszłama takie coś ,ze jest możliwość wynajęcia sobie rzeczoznawcy jak jest duży budynek to wtedy wszyscy moga sie sie na to skąłdac wtedy taniej i taki rzeczoznawca przed podpisaniem odbioru wszystko Wam sprawdzi. bo to ,ze kafle sa położone, czy okno zarysowane to kazdy sam zobaczy a te rzeczy np kominy, wentylacje, itp. to już ciężko sprawdzić jak sie czlowiek nie zna. a były przypadki,ze kratka wentylacyjna była przymocowana a pod spodem ni ebyło otwory wentylacyjnego :-D także cud potrafią zrobić naprawdę. także trezba miec oczy szeroko otwrte. i nic ni epodpisywac jak jest nie tak. lepiej jezdzić 10 razy a niech to zrobia.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry