• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

reklama
wróciłam....

bobo gratuluję bety- piękny wynik... chyba jesteś spokojniejsza co ??? - w piątek zobaczysz dzidziola i serduszko :-) wg norm, który to tydzień ???
wiola tak, chcę rodzić naturalnie... miałam laparoskopie, gdzie nacięli mi brzuch tylko w 3 miejscach, dosłownie 3 dziurki miałam i dziękuję bardzo, 2 dni nie mogłam wstać... oczywiście najważniejsze dziecko, na razie nic nie wskazuje na cc.

marta trzymam kciuki za mieszkanko.
anisiaj bedziemy tu czekać ...

scotland, marta ja pierwsze ruchy poczułam 18 tygodni i 2 dni ( ale moja ciąża I-SZA) w drugiej podobno ok 16 tyg dopiero. Baaa nawet nie nazwałbym tego ruchami - myślałam że mam wzdęcia :-)

anisija dokładnie bedziemy czekac :*

bietka
ja tez miałam laparoskopie i tez tak mówiłam heheheheh a jak z pieskiem, wszystko ok?? Nie wiem czy czytałaś w sobote pojechałam do tesco po ten kocyk i był błąd kodu w tesco i jak nabijałam w kasie samoobsługowej to zamiast kwoty 49zl napiło mi 8,49 ale to dopiero w domu sie kapnełam jak paragon wyciągnełam aby sprawdzić cenę bo mi cos się nie zgadzało, także 40zł jestem do przodu. I chyba kupię sobie drugi w środe jak bedzie jeszcze taka cena :-) chciaam się ciebie zapytac czy już pierzesz i prasujesz ciuszki ?? bo kurcze ja najchetniej juz bym to robiła ale to mi sie wydaje ze jest za wczesnie.

anaber czytałam, czytałam... super sprawa :-) nie anaber, ja jeszcze nie prasuje, nie piorę, będę to robić po remoncie, czyli po 6 czerwca ... jeszcze czas :zawstydzona/y: nie chcę zapeszać... tak naprawdę co dzień boję się o mojego synka :-(
ale to już kwestia leżenia na patologii ciąży i słuchania mnóstwa historii...
a Ty dlaczego miałaś laparoskopie???
aha... ja też nie liczę ruchów dziecka. Lekarz nic mi nie mówił :-)
ale słyszałam, że niektórym każą liczyć

Bietka-to fajnie już niedługo zobaczysz swojego synusia Bietka,Anaber-robiłyście sobie usg 3 lub4d? ja miałam cesrake boje sie naturalnego porodu drugiej cesarki tez sie boje przyszedł mi dzis rachunek za gaz ze skóry nas obedrą 1200zł:wściekła/y:masakra Anisiaj-kochana będziemy czekały na twój wielki come back to ty jesteś naszą założycielką naszego miejsca ploteczek i poważnych rozmów więc bez ciebie ono nie jest takie ja być powinno

Ostatnia edycja:
wiolka , tak miałam dwa razy 3d - fajna sprawa... moje 3d nie były takie zwyczajne, tylko połączone z genetycznym. Hehehehe dzidziuś wygląda w 3 d jak mały alien, kosmita :-)

ostatnie tygodnie chyba będą się dłużyć ...

wiolka a jak wspomnienia po cesarce ????

anaber ja widziałam taki kocyk w tk maxxx - za 40 zł :-) ja mam daleko tk maxx - ale moja mama poluje na ten kocyk... mają przyjść niebieskie, są na razie tylko rózowe... a do tesco jeszcze nie zajrzałam...

Ostatnia edycja:
Bietka-to super ja też będę sobie takie robiła a jest jakiś specjalny czas najlepszy na takie usg?Moje wspomnienia są dobre bolało ale nie jakoś nadzwyczajnie zagoiło sie ładnie szczerze mówiąć to najbardziej mnie bolało teraz na początku mojej drugiej ciąży bo mi sie zrosty porobiły ale ogólnie nie wspominam źle cc

Ostatnia edycja:
wiolka jeśli chodzi o genetyczne połączone z 3 d to jest to 12-13 tydzień, a potem ja robiłam w 20 tygodniu.
jeśli usg genetyczne zrobi Ci Twój lekarz, normalnie na wizycie, to na 3d lub 4d fajnie iść około 7 m-ca - wtedy dzidzia jest większa :-) i naprawdę ładnie widać. Niestety koszt 3d to ponad 200 zł :(

[TABLE="align: center"]
[TR]
[TD="class: xl25, colspan: 2"][h=2]USG 3D, USG 4D Ciąży (USG trójwymiarowe 4D, 3D)
Teraz najwyższy standard badań Polskiego Towarzystwa Ultrasonograficznego
w przystępniejszej cenie ! od dnia 25.10.2010 do odwołania, zapraszamy.
[/h][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl24, width: 290"]Pierwszy trymestr do 10. tygodnia ciąży
[/TD]
[TD="class: xl29, width: 82"] 180 zł [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl24, width: 290"]Pierwszy trymestr + USG "genetyczne" płodu
z komputerową oceną ryzyka wystąpienia wad genetycznych
(FMF, Sonomedica PTU, PTG)
[/TD]
[TD="class: xl29, width: 82"]270 zł 250 zł[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl24, width: 290"]Drugi trymestr do 24. tygodnia[/TD]
[TD="class: xl29, width: 82"]290 zł 270 zł[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl24, width: 290"]Drugi trymestr + USG "genetyczne" płodu
z komputerową oceną ryzyka wystąpienia wad genetycznych
(FMF, Sonomedica PTU, PTG)
[/TD]
[TD="class: xl29, width: 82"]300 zł 280 zł[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: xl24, width: 290"]Trzeci trymestr od 25. tygodnia[/TD]
[TD="class: xl29, width: 82"]290 zł 270 zł[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD] Ciąża mnoga
[/TD]
[TD] + 90 zł[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Ostatnia edycja:
Bietka-cenowo wiem jak to wyglada duzo tylko z drugiej strony pamiatka bo masz wszystko na płytce?A dlaczego aż trzy razy miałaś 3d?Czemu sie wybierasz na patologie ciąży jeśli można wiedzieć?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry