• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

marta ja wprowadzałam po 1 warzywie... stopniowo... czyli dynia z ziemniakiem tydzień, potem marchewka tydzień, potem ziemniak z marchewką itp itd... te trzy warzywa królowały u nas po skończeniu 5 mca, jak skończył 6 mcy dodałam kalafior, pietruszkę, ale wciąż marchewka i ziemniak były na 1 . miejscu , po ukończeniu przez Igorka 6 mcy , dokładnie jak miał 6 m-cy i tydzień dopiero podałam mięsko, ziemniaka z królikiem...
teraz jak ma 8 mcy zupkę robię z marchewki, pora, cebuli, ziemniaka, czasem dodam kalafior zielony groszek...
często kupuję też HIPP-a słoiki...
podsumowując skupiłabym się do 5 mca tylko na trzech warzywach : ziemniak, marchew i dynia oraz na jabłku (może jakąś słodszą odmianę kup: champion?)
owoce po 5 mcu : dałam brzoskwinię, śliwkę, morele, banana z jabłkiem...

anisiaj kciuki za szybkie skończenie remontu :) / kup sobie laktulozę do picia - pomaga , tak jak bobo mówi...

Ostatnia edycja:
reklama
Bietka ja właśnie nie chce słoiczków chce sama gotowac nie mam zaufania do nich ale wiesz to moja opinia, a nigdzie nie jest napisane jak samemu robic. Czyli tak zostawie to z tym kurakiem jutro mu ugotuje marchewke z pyrą czytałam ze można brokuł i szpinak no tylko łyżeczką kiepsko idzie, a jabłuszko Ci Igi jadł? słodkie są a Oli sie kwasi
- a gdzie ja dynie mu kupie ????

no dynie to w jesieni można dostać :/ teraz średnio - ja podałam w słoiczku ...
marta gotujesz warzywa- odcedzasz i miksujesz z dodatkiem wody mineralnej a po 5-6 m-cy łyżka masła lub oliwy z oliwek
mięso gotujesz osobno, (wywar z mięsa uczula) i miksujesz razem potem w papkę.
ja nie dawałam brokułów ani szpinaku jeszcze... jadł kalafiora a to prawie to samo co brokuł... ale ze szpinakiem się wstrzymam jeszcze

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry