reklama

Nasze sprawy...

reklama
jestem :)
zbiera sie na burze wiec nie spacerowalam i tak mnie lekki deszcz zlapal .
julcia wazy 7600 i jest idealna jak na swoj wiek, nie jest grubasem :-p jednak zeby jej nie rozpychac zoladka mam nie dawac kleiku na noc zeby jej nie rozepchac zoladka. nastepne szczepienie to pneumokoki w maju i na rok spokoj :)

pytalam dzis z ciekwosci ta polozna co mi dawala szczepienie o roznice miedzy zwyklymi szczepionkami a tymi 6w1. i powiedziala ze te zwykle nie maja czegos z tym krztuscem czy maja tego mniej, dokladnie nie pamietam i ze teraz sa zachorowania na krztusiec. bietka wiedzialas o tym?

o takie cos znalazlam. to jest ta roznica .

Na czym tak naprawdę polega różnica?

Chyba najistotniejszą różnicą jest składnik DTP- czyli szczepionki przeciw Błonicy, Tężcowi i Krztuścowi:
Całokomórkowa DTPwbezpłatna zawiera całe Pałeczki Krztuśca. Natomiast składnik szczepionki5w1 lub 6w1 to szczepionka Bezkomórkowa DTPa – zawiera tylko kilka oczyszczonych białekbakterii.
Oczywiście nie ulega wątpliwości, że zmniejsza się ilość wkłuć- jednak osobiście uważam, że nie powinno być to decydującym argumentem przy podejmowaniu decyzji.

Ostatnia edycja:
anisiaj - jaki młody !!!!!!!! :szok::tak: no dobra jest przystojny :-) zazdroszczę :) ile razy już |Cię badał :-D;-);-);-) ???

bobo nie wiedziałam :confused::baffled: i tak byliśmy zdecydowani na te 6w1 ze względu na ból wkłuć, ja też nie daję kleiku :) i Igi przesypia noce więc Wy też dacie radę :)

ale gorąco !!! :-p dobrze że jest chłodny wiaterek... nie odważyłam się rozebrać Igorka do krótkiego rękawku i dobrze bo w cieniu chłodnawo miejscami było, ale widziałam niemowlaki w samych pampersach i koszulce z krótkim rękawem :confused::confused:

nogi mnie bolą, gorąco, a ja miałam ochotę na rosół i gotuje się :-)
m mówi że jestem nie teges bo jak było zimno to nie gotowałam , a teraz przy 27 st gotuje rosół :-D:-D:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry