• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

Dzoana-apap można tylko ja ostatnio mam tak że nawet mała tabletka mi w gardle staje:wściekła/y:zaraz sobie herbatke zrobie i dzis od południa miałam dzieci w domu więc mam łeb jak slep od wrzasku dziękować Bogu Nastka jutro do przedszkola idzie i będzie spokój Bobo-w 5 tyg ciąży ładny pęcherzyk było widać mam zdjęcie w domu teraz 19 mam nastepn wizyte i mam serduszka posłuchać w końcu:-) A u ciebie piękny przyrost:happy2:

reklama
Bobo ja mam zus na fabrycznej jak do tej pory to mi zawsze dawali odpowiedź jak o coś pytałam.
Wiolka gratki dla Nastki bo ja się panicznie boję dentysty
Anaber to jest normalnie szczyt żeby zus tak sobie w kulki leciał ( ja dwie pralki też wyprałam)
Ja pierdziele jaka w Polsce jest polityka :szok:

Ostatnia edycja:
marta a czemu masz na fabrycznej? nie nalezysz pod dabrowskiego? no ale placa z zus z al.niepodleglosci wiec nie wiem czy sie cos dowiesz dzwoniac tam no ale warto probowac i walczyc o swoje :)
wiolka ja ide jutro wiec tez pecherzyk zobacze bo na dzidzie to za wczesnie nie? jeju ja juz nie pamietam jak to bylo w pierwszej ciazy :(((((

Marta, zus płaci wtedy gdy w twojej firmie jest mnie niż bogodajże 10 pracowników, w przeciwnym wypadku, jak pracowników jest więcej to płaci pracodawca. I na początku dowiedz się od firmy kto ma Ci wypłacić. Jeśli jesteś na zwolnieniu pierwsze 33dni to wtedy płaci na pewno pracodawca a ewentualnie pózniej zus. Pracodawca po prostu rozlicza sobie twoją pensję w swoich składkach do zusu.

Marta-co do zusu to jest tak jak dziewczyny mówią mój mąż też od nich za chorobowe kase brał i z opóźnieniem zawsze płacili a jak zadzwonił zapytać kiedy mu wypłacą to powiedzieli że przez telefon takich informacjii nie udzielają:wściekła/y: Nastka na szczęście nie boi sie dentysty bo ten nasz ma świetne podejście do dzieci daje jej prezenty żaruje z nią borował jej nawet bez znieczulenia bo nie chciała i nie płakała ja jem loda o smaku toffi :-D

Bobo bo na fabryczną moja firma tam należy
Justi u mnie jest inna sytuacja bo mnie zwolnili wiesz jak sie dowiedzieli ze w ciąży jestem
Wiolka ja tez chodzę do dzieciencego dentysty tak mówię bo do niego bardzo dużo dzieci chodzi i jestem zadowolona bo nic nie boli

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry