• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

reklama
Kurcze zasnęło mi się
Bobo po części już myślałam

Kurcze a ja jestem wściekła powiedzcie mi bo do tej pory jak pracowałam placiła mi firma każdego 10 tego miesiąca a dziś wypłaty jeszcze nie mam od 28 lutego jestem na l4 to w zasadzie powinien mi zaplacic zus tak ? czy jak ?

Słyszałam, że ZUSowi sie nie spieszy, bo ma na uiszczenie wypłaty 30 dni od dnia zakończenia płacenia przez zakład pracy. Więc w efekcie jest tak, że maja miesięczny poślizg:wściekła/y:

marta sx pomimo L4 przelew i tak dostajesz z firmy.
"płaci ZUS" to znaczy, że firma rozlicza się z ZUS-em a Ty przelew i tak otrzymujesz z miejsca pracy. Hmmm może dopero dziś wyszły przelewy i jutro będziesz miała na koncie.

bobo, marta kiedy się bronicie ?

No właśnie dziewczyny nie wiem jak to jest
Bietka firma mi nie płaci bo mnie zwolnili jak sie dowiedzieli ze jestem w ciązy, zrobili fikcyjną likwidację firmy
Dostałam 12 marca zwolnienie plus dwa tyg wypowiedzenia to kończył się 31 marca i teraz nie wiem jak to będzie ........
Co mówicie dziewczyny ?

No właśnie dziewczyny nie wiem jak to jest
Bietka firma mi nie płaci bo mnie zwolnili jak sie dowiedzieli ze jestem w ciązy, zrobili fikcyjną likwidację firmy
Dostałam 12 marca zwolnienie plus dwa tyg wypowiedzenia to kończył się 31 marca i teraz nie wiem jak to będzie ........
Co mówicie dziewczyny ?
Martuś, mi się wydaję, że dostaniesz dopiero w maju:-(

Marta musisz uzbroić się w cierpliwość zusowi się nie spieszy i o ile dobrze pamiętam to w twojej sytuacji czyli zwolnili cie bo była likwidacja to kasę będziesz dostawać bezpośrednio z zusu ja dostawałam tak ze listonosz mi to przynosił albo mogą ci bezpośrednio na konto przelewać

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry