Anaber, bo się utarło, że starzy to mają poglądy stare jak świat. Moja ginka na NFZ ma jakieś 45-50 lat, ale jest super. I taka otwarta. Może ta starsza dentystka czymś się ludziom naraziła

Kiedyś chodziłam do starszego dentysty i z niego zrezygnowałam, ale głównie dlatego, że miał stary sprzęt i cokolwiek u niego robiłam to siedziałam strasznie długo. Teraz chodzę o młodego, ciemnookiego i ma świetny sprzęt, normalne ceny i cały sprzęcior na miejscu. Przypomniało mi się jak byłaś kiedyś zdziwiona, bo jakiś tam dentysta nie zastosował ochrony przed zrobieniem zdjęcia. Ten mój to zawsze się pyta czy jestem w ciąży a i tak zawsze zakładał mi ten fartuch ochronny. Zdziwiłam się, że nie wszedzie jest to normą.
Nie martw się, ja też kiedyś komuś te buźki podkradłam. Fajna stronka, emotikony na każdą okazję
Bobo, no zobaczymy jak to będzie. Jeszcze trochę ponad tydzień.
Anaber, szybko rzuciłam okiem na ta dietę. Później sobie ją wydrukuję i dokładnie przestudiuje. To co mi się już teraz rzuciło w oczy. Co to jest majonez beztłuszczowy? Majonez robiony jest na bazie oleju i jajek, z dodatkiem musztardy i przypraw, taki, który jest bez tłuszczu (czyli beztłuszczowy) musi być niesamowicie napakowany chemią. Z ryb dopuszczalny jest tylko tuńczyk i halibut? Hmm inne ryby morskie mają bardzo zdrowy tłuszcz, który jest niezbędny do właściwej pracy mózgu, produkcji hormonów czy stanu naszej skóry (łosoś, śledzie, makrela), nie wiem czy napoje gazowane typu light są ok, dla mnie to takie same niezdrowe jedzenie tyle, że z nalepką "light" (tyle ze zamiast cukru mają chemię), a gdzie jest zdrowa oliwa z oliwek? Pieczywo pełnoziarniste czy makarony durum są bardzo zdrowe i dostarczają węglowodanów złożonych, które dadzą Ci energię na długi czas. Owoce są ok, ale nie powinny być głównym źródłem węglowodanów (a chyba tak są w tej diecie postrzegane). No i ta dieta raczej nie jest dla matek karmiących