• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

Bietko przeciez to normalne i logiczne ,ze dla wlasnego dziecka chce się jak najlepiej. I ja doskonale wiem,ze jestes najlepszą mamą na świecie dla swojego szkrabka. I tak Cie podziwiam, ja sobie tak dobrze nie dawalam rady, zanim ja sie ogarnełam z pizamy to była 15, masakra na nic nie mailam czasu. A ty sobie świetnie dajesz radę. i jeszcze masz czas aby z anmi pogadac :* dla mnie jesteś wielka :tak: :*

Tylko wiesz przyjdzie taka zarozumiała pi...zda co jest mądrzejsza od wszystkich i myśli ,ze jak ona urodziła 20 czy 30 lat temu to dalej młode mamy będa praktykowac to co one praktykowąły. a tak nie jest niestety i musza sie z tym liczyć.
Ja żałuję ze poszłam do szkoły rodzenia w ciązy z Igorem strasznie wypaczyły mi mózg i miałam nawkąłdane do głowy ,ze tylko pierś podawac tak nie tak, zero smoczka zero tego , teraz patrzę inaczej i napewno jakies rzeczy sie przydały bo pielegnacja nowordka mi dużo dała ale dużo rzeczy wciskają na siłę. a wiadomo czasy inne jest dużo udogodnień i młade mamy chcą z tego korzystac i ja jest za.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
anaber w szpitalu nic nie mówili na smoczek, a ona nie widziała bo Igor akurat był na przewijaku a nie w łóżeczku

dziękuję za miłe słowa - staram się
m ma urlop zobaczymy co bedzie jak zostanę sama w domu

a poza tym obiecałam że robię 3 dniową przerwę na BB i wracam - a ja staram się dotrzymywać słowa ;-)
co mam zrobić żeby już więcej nie przyszła ???????????????:no:

Ostatnia edycja:
Bietka wiesz ja mieszkałam u teściowej i miałam ją pod ręka tylko byłam tak głupia,ze nie pozwalałam jej nic zrobic wszystko chcialam sama, bo miałam tak wyprany mózg. Bo teściowa jak mnie nie było to zaraz herbatkę dawąla a ja sie darłam,ze mi dziecko woda upaja jak moze mleko wypić. Także wiesz ja pomoc miałm do 8m-ca i obiadów nie musiałam robić ani zakupów wszystko ona a z dzieckiem nie mogłam sie obrobic bo ten mały grzyb tylko ciagle cyca chciał i miałam tak nawalone,ze ja nie dałam nic innego. Także podziwiam Cie za takie podejście i silną wolę bo ja włosy z głowy wyciągałam. Co tu duzo gadac jest esilna babka i tyle.

A powiedz ona coś mówiła ze jeszcze przyjdzie?? bo ja u Igora miałam dwie takie wizyty.Następnym razem jak przyjdzie to ją wpuść tylko jej odpowiadaj tak jak Ty myślisz i tyle jak Ty to widzisz, niech sobie zapisze i hu...ja Ci zrobią nic Ci nie zrobią bo krzywdy dziecku nie robisz.
A no zaczynam powiem,szczerze ,ze wczoraj myślałam,ze wogóle nie zacznę a tu du.....pa :-) trza czekac

Bietka, położna już chyba nie przyjdzie, takie wizyty są tylko raz. U nas szpital zgłasza do przychodni że urodziło się dziecko.
Anaber, mój grzybek też tylko cyca i cyca, wiecznie nienajedzony. Przy drugim głupia nie będę:-):-):-)

anaber powiedziała, że chce przyjść w czwartek, piątek a ja do niej -zdzwonimy się ... zostawila więc swój numer - ona i tak zadzwoni jutro co z tą bilirubiną :/ c
czuje to!!!!
wiesz chciałabym mieć w domu kobietę - typu mama i teściowa, wtedy pewnie więcej bym odpoczywała - przepraszam POLEGIWAŁA !!! SŁOWO KLUCZ :crazy:

marta , justi jak mój m zgłaszał w ośrodku narodziny dziecka powiedzieli że 3 razy minimum !!!!

ja z Igorem miałam dwie wizyty i za każdym razem tak samo śmierdziała ta baba :wściekła/y:

Bietka bo mądrzejsza jestes ode mnie a ja mialam pomoc a jej nie chcialam bo uważalam,ze wszyscy w koło wszystko źle robią ja wszystko potrafie najlepiej.

I nastepnym razem jej powiedz tak : odpoczywam na tyle na ile moge sobie pozwolić, a jak pani miała czas na polegiwanie to super. Ja ma za dużo obowiązków i dużo czasu poświęcam swojemu dziecku bo dla mnie ono jest teraz najwazniejsze i najwięcej czasu potrzebuje na uwage a nie na polegiwanie. i to jej zakmnie dziub bo dasz jej do zrozumienia,ze ona najwidoczniej zamiast sie zająć dzieckiem to polegiwała. ja bym tak zrobiła a tymbardziej teraz jak sie czepiam wszystkich.

A jak zadzwoni to jej powiedz,ze wszystko jest pod kontrolą ,że badanie zrobiłas jestes pod kontrola lakarza pediatry i tyle. jak sie drugi raz zapyta to znowu jej to powtórz.

reklama
Bietka, słońce dasz rade, ja też sama byłam do 6mca. Spałam czasami w dzień jak Kuba spał, oczywiście jak obrobiłam się ze sprzątaniem, obiadem itp. Dziwnie u was z tymi wizytami. U mnie była położna-koleżanka:) i pediatra. Sprawdzili tylko czy Kuba nie ma problemu z bioderkami, ciemiączko i tyle. Więcej się nie pojawili.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry