• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Nasze sprawy...

Ugotowałam pyszną zupke kalafiorową mialam gości i jestem na chwile u mnie duszno jak jasny gwint nie wiem czy nie popada zadzwonilam na kopernika i powiedzialam tej lekarce że nie mam czasu jeździć tam i spowrotem żeby glupi termin ustalić tygodnie mi lecą a nie chce wybierać pomiędzy jednym dzieckiem a drugim i zapytałam jej czy badania mają na celu pomóc kobietom czy tylko utrudnić i ustalila mi termin na jutro:-)tylko tu zaczynają sie schody co ja zrobie z Nastką :baffled:jak sie uda to może koleżanka by ze mną pojechala i wzięłybyśmy Nastke do auta bo nie chce z nikim zostać mam nadzieje że tylko nie bedzie upalu i sie uda:tak: na 11.30 mam sie tam zgłosić wiec myśle że gdybyśmy wcześniej tam zajechali to szybciej wrócili zobacze jak to będzie:dry:

reklama
Aga-ja wrzuciłam kalafiorka obralam do tego pare ziemniaczków wrzuciłam marcheweczke i czekalam aż sie wszystko ugotuje później doprawiłam do smaku wrzuciłam świeżą Natke pietruszki i zabielilam śmietaną z odrobiną mąki żeby bylo gęstrze i jest pycha:-) Andrzej załatwil że teściowa zostanie z nastką tylko w sklepie :szok:mam obiekcje bo sklep nie jest dobrym miejscem do pilnowania dziecka z nogą w gipsie nie wiem jak ona mi ją wysadzi siku:dry:martwi mnie to troche,ale cieszy mnie fakt że może poznam pleć jutro

Ostatnia edycja:
Ja kalafiorową miałam wczoraj:) ostatnio robię zupy "lżejsze" bez mąki. Też gotuję wywar, dodaję marchewkę, pietruszkę, troszkę selera, kalafior, ziemniaki, i wrzucał pół kostki rosołowej. I d tego trochę śmietany:)

Aga nie ma problemu mam nadzieje że wyjdzie pyszna:-) tak wogóle to gratuluje udanej wizyty ja też okolo 24 ide na glekoze jakoś musimy przeżyć w ciązy przy Nastce nie mialam robionego testu na obciążenie glukozą :oo2:a gdzie reszta? Bietka a nie mozesz zadzwonić do swojej przychodni zapytać czy nie mozesz zrezygnować z wizyty drugiej albo żeby ci dali inną położną a nie wampira? u mnie polożna też miala być trzy razy ale przyszła tylko raz obejrzała Nastke i powiedziala że wszystko ok więc więcej nie musi przychodzić:baffled: Justi ja zazwyczaj gotuje zupy sobie na kostce rozolowej bo im na mięsku a zamiast śmietany można zabielić jogurtem naturalnym ja tak robiert bo sobie i Nastce bo nie jest tlusty jogurt tak jak śmietana

Ostatnia edycja:
Wiola, ja też ostatnio często używam jogurtu i mąki kukurydzianej. U mnie chłop mięsożerny i delikatna zupa by nie przeszła. Ostatnio podejrzałam u Aneczki ja zrobiła deser Panna Cotta.Chodził mi po głowie ze 3 dni:) i też musiałam zrobić. A wychodzi pyszny!

Wiola dziękuję nawet mi doktorka płytę nagrała, pokazywałam dziś dzieciom:))

Dziewczynki a powiedzcie mi ile wasze maluchy ważyły na połówkowym usg i który to był tydzień????????????

Justi ale mówisz o tym z torebki gotowym???

reklama
Justi tego deseru jeszcze nie robilam a tez za mna chodzi zeby go wypróbowac robilam kiedyś kopiec kreta i wyszedl pyszny macie może przpis na królika?Bo mam w zamrażalniku i nie wiem jak go zrobić tak "inaczej":dry:Dziadek Nastuli co niedziele kupuje królika i przynosi i kiedyś robiłam ale tak normalnie a teraz bym chciala tak inaczej mama mi coś mówila o króliku w śmietanie w ziolach czy coś:sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry