reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Nasze ukochane skarby już na świecie

Ja myslalam wlasnie o czym na plesniawki i czyms przeciwgoraczkowym tak na wszelki wypadek. Moze wreszcie wybiore sie do apteki. Dziewczyny a powiedzcie jak wyglada ten tradzik niemowlecy, wiem ze juz kiedys byla o tym mowa ale nie moge znalezc:baffled:.

reklama
no a my jutro lecimy na szczepinkę...mam nadzieję, że w naszej przychodni nie strajkują:confused:

Kasira to zaopatrz sie w cos przeciw gorączce bo takowa jest mozliwa. Ja kupiłam panadol dla dzieci i pomógł. I uzbroj się w cierpliwosc bo moze synek byc bardzo marudny. Nie zaleca się też kapania w ten dzień bo przy kontakcie z wodą nózka i rączka mogą bardziej bolec i na dwór nie mozna jesli bedzie upał.
Hana a ta czerwona buzia Twojego maleństwa to nir przypadkiem skaza białkowa? bo mój mały ma skazę i tak to właśnie wygląda.

monuś no własnie podejrzewam skazę... ale dokładnie będę wiedzieć w tym tygodniu bo na szczepionke idziemy... na razie nie jem nabiału ... troszkę lepiej jest:tak:

nie wiem czy juz rozmawialyscie o ulewaniu bo dawno mnie nie bylo no i przyznam ze nie przeczytalam dokladnie wszystkich postow:tak:a wic ulewaja wasze dzieciaczki? nasza Emilcia od jakiegos zaraz po jedzeniu wypluwa cale mleczko ja jeszcze ie zdaze ja podniesc do odbicia a ona juz strzela mlekiem na odleglosc:-Dpotem oczywiscie jej sie odbije i juz taka smietanka wyplywa, ale te wypluwanie mnie przeraza bo bardzo duzo tego jest(tak mi sie wydaje)i ona potem ciagle glodna sa dni ze co pol godziny chce jesc, wypluwa i znowu je meczace:tak:na wadze nie traci wiec jest niby ok ale...

szminka... może powinnaś robić małej przerwy w karmieniu na beknięcie... ja tak robię ... jak widzę,że mały je łapczywie i doś długo już... to odstawiam go na chwilę i podnoszę, żeby mu się przyjęło to co już zdążył wyssać... a później znów przystawiam jak chce jeszcze....

dentinox- zel na kolki\gazy przeciwbolowy do polkniecia

paracetamol w plynie dla niemowlad do polkniecia w razie goraczki (przepisane przez lekarza w dzien szczepienia, na wszelki wypadek)

mona dzięki za porady ale niestety nie zaszczepili synka bo jakąś szczepionkę podobno wycofali i nie mieli nowych w przychodni :-( kazali mi się dowiadywać w tygodniu więc nie wiem kiedy zaszczepią:eek::confused: a w środki przciw gorączkowe to muszę się mimo tego zaopatrzyć zawsze dobrze mieć w domciu taki syropek w razie czego:tak:

reklama
KASIA no mojemu małemu to się własnie od krostek zaczeło, myslelismy, ze to jakieś uczulonko nie grożne. Ale po kilku dniach dostał takich czerwonych plam i to zaczeło się robic takie suche (podobne do liszaji) i skórka na buzi zaczeła się łuszczyc bo była bardzo sucha-no i okazało się, ze to skaza białkowa:-(
W takich przypadkach buzię trzeba natłuszczac bo w przeciwnym razie to peka az może leciec krew.
Ja polecam super maśc CUTIBAZA fajnie natłuszcza, a jednoczesnie leczy-w aptekach bez recepty.
Na pocieszenie jak się to dobrze leczy to znika u nas z każdym dniem buzka co raz ładniejsza. Patryka wysypało dwa tygodnie temy.

Do góry