reklama
a_rwen_a
:)
Hm... Oli stópki się raczej nie pocą, ale za to łepek strasznie momentami. Chociaż to i tak nie jest już to co było jakiś m-c temu. Wtedy dostała zwiększoną dawkę wit d3 - z 1 kropelki na 3 kropelki. No i Cebion Multi też dostaje więcej - wcześniej dostawała 3 a teraz 5. Poprawę widać. Główka jest twarda, ale jak się Ola zdenerwuje albo nie może zasnąć, to dalej się trochę poci.
Lenorek
Fanka BB :)
mojemu Bartusiowi tez pocą sie stópki i głowa. podczas jedzenia ma całą skroploną głowę. podobno to normalne. a głowke ma splaszczona i to bardziej z jednej strony bo cały czas spi na lewym boku. robilam juz wszytsko - podkladalam pieluchy, nawet ksiązki i nic. cały czas przekreca glowe na lewy bok:-(. powiem szczerze ze nieladnie to wyglada. pediatra powiedziala ze gówka jest juz twarda i raczej juz tak zostanie:-(. neurolog stwierdziłaze ma to zwiazek z ułożeniem głowki podczas porodu. w zaleznosci od tego z ktorej strony jest glowa podczas porodu - pozniej dziecko bedzie preferowało ułozenie na ta strone. nie jest to problem oczywiscie pod wzgledem zdrowotnym ale......jak byl calkiem malutki nikt nie powiedzial mi ze powinnam klasc go raz na jednym raz na drugim boku. ja niestety o tym nie wiedzialam i przez to mały ma nierówna głowkę:-(. mówie wam dziewczyny wyć mi sie chce
sami
Fanka BB :)
Lenorek mój synuś tez ma nierówną główke bo tez ciągle od urodznie by leżał na lewym boczku ale ja go dawałam na różne strony raz na jeden a raz na drugi boczek już od urodzenia. Pediatra skierowała nas na rehabilitacje na masaże kręgów szyjnych aby te z prawej strony się odblokowały i żeby mały zaczął chętniej leżąc na wznak obracac główke też w prawą strone. Po miesiacu chodzenia na masaże widac już znaczną poprawe i mały się już obkreca to na lewo to na prawo jak szalony 
Ale przyzwyczaił się do tej lewej i jak tylko zasypia i ma główke na lewo to ja mu ją obkrecam na wznak albo na prawo a czasami to nawet kilo cukru podkładam.
Lekarka powiedziała też żeby dziecko na brzuszku często kłaśc to wtedy będzie sobie cwiczył ruszanie główka itp.
Po kąpieli masuje mu tą spłaszczoną strone okrężnymi ruchami.
Tak już jest lepiej niż wczęsniej i jak patrze z góry na główke to widze nierównośc ale tak ogólnie to już sie zaczyna tez zaokrąglac tez ta lewa strona i już widze ze jest coraz lepiej.
A na pocieszenie powiem ci że mi zarówna pediatra jak i rehabilitantka powiedziały że główka się jeszcze uformuje tym bardziej jak dzidzie nie będą już cały czas leżec i zaczną siedzie.
I że jest jeszcze miękka i że to wszystko się wyrówna jeszcze chociaż aż tak bardzo idealnej jak piłeczka może już nie miec ale mało kto ma idealnie równą.
Mojej kuzynki córeczka miała spłaszzoną główke z tyłu ale już ma 10 miesięcy i się ładnie główka już uformowała i wyrównała.
No ale własnie mój synuś tez chyba był ułożony w brzuszku na lewą stronę bo nawet jak się urodził to miał już tam takie wklęsłe jakby ale to wklęśnięcie zniknęło po paru dniach od porodu no a teraz jest tam główka spłaszczona.

Ale przyzwyczaił się do tej lewej i jak tylko zasypia i ma główke na lewo to ja mu ją obkrecam na wznak albo na prawo a czasami to nawet kilo cukru podkładam.
Lekarka powiedziała też żeby dziecko na brzuszku często kłaśc to wtedy będzie sobie cwiczył ruszanie główka itp.
Po kąpieli masuje mu tą spłaszczoną strone okrężnymi ruchami.
Tak już jest lepiej niż wczęsniej i jak patrze z góry na główke to widze nierównośc ale tak ogólnie to już sie zaczyna tez zaokrąglac tez ta lewa strona i już widze ze jest coraz lepiej.
A na pocieszenie powiem ci że mi zarówna pediatra jak i rehabilitantka powiedziały że główka się jeszcze uformuje tym bardziej jak dzidzie nie będą już cały czas leżec i zaczną siedzie.
I że jest jeszcze miękka i że to wszystko się wyrówna jeszcze chociaż aż tak bardzo idealnej jak piłeczka może już nie miec ale mało kto ma idealnie równą.
Mojej kuzynki córeczka miała spłaszzoną główke z tyłu ale już ma 10 miesięcy i się ładnie główka już uformowała i wyrównała.
No ale własnie mój synuś tez chyba był ułożony w brzuszku na lewą stronę bo nawet jak się urodził to miał już tam takie wklęsłe jakby ale to wklęśnięcie zniknęło po paru dniach od porodu no a teraz jest tam główka spłaszczona.
M
m_ktosia
Gość
no troszke mnie uspokoilyscie...
najbardziej mi sie nie podoba ze mala ma mokra plame czasem na przescieradle pod glowka, bo to ze sie poci przy karmieniu to mnie nie dziwi...
stopki nie, zreszta teraz tak cieplutko ze bez skarpetek,
u mnie tak z 30 stopni codziennie, korea jest od rownika tak na wysokosci wloch wiec sie tu niezle gotujemy... ale mowia ze we wrzesniu jest pieknie ...
a do doktorka juz niedlugo uderzam, tak sobie pomyslala, ze moze mi doktorek tej wit d3 nie zalecal bo w malezji jest duzo slonca
a nelka dopiero co bedzie miala 4 miesiace wiec w razie co to jeszcze nadgonimy straty, tak sie pocieszam 
najbardziej mi sie nie podoba ze mala ma mokra plame czasem na przescieradle pod glowka, bo to ze sie poci przy karmieniu to mnie nie dziwi...
stopki nie, zreszta teraz tak cieplutko ze bez skarpetek,
u mnie tak z 30 stopni codziennie, korea jest od rownika tak na wysokosci wloch wiec sie tu niezle gotujemy... ale mowia ze we wrzesniu jest pieknie ...
a do doktorka juz niedlugo uderzam, tak sobie pomyslala, ze moze mi doktorek tej wit d3 nie zalecal bo w malezji jest duzo slonca

Madziallenka
Optymistyczna
M_ktosiu też tak myślę, w Malezji jest klimat zapewniający wystarczająco dużo promieni UV, podobno kilka (ok.5) minut na słonku większą powierzchnią ciała, np. tylko w body powoduje wytwartzanie 20 razy więcej wit. D niż podajemy codziennie w kropelkach...
A tak wogóle to się nie przywitałam z Tobą kochana!!!
Witaj w " nowym domku" !!!!!!

A tak wogóle to się nie przywitałam z Tobą kochana!!!

Witaj w " nowym domku" !!!!!!

majkam
mama Danielka i Karolinki
lenorek Daniel tez niestety upodobal sobie jedna strone i rowniez ma ,, krzywa,, glowke na poczatku robilismy wszystko by to zmienic ,ale teraz juz nie walcze z wiatrakami
taki jego urok i tyle , przyjda wnet wloski to sie glowka zaokragli

taki jego urok i tyle , przyjda wnet wloski to sie glowka zaokragli

M
m_ktosia
Gość
czesc magdalenko :-)
czy wasze dzieci tez sie jaraja patrzac w komputer?
czy wasze dzieci tez sie jaraja patrzac w komputer?
Monika K-W
Fan(ka)
tak moja czasem siedzi ze mną lub z M. A tak wogole to uwielbia ogladac z M siatkowke i formułe 1 w tv i bajki ze mna na CN 
Na przykład zdjęcie:

Na przykład zdjęcie:

reklama
M
m_ktosia
Gość
monika ale podobni do siebie

Podziel się: