reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Nasze ukochane skarby już na świecie

Kuba innym dzieciakom przygląda sie z zainteresowaniem, a na widok drugiego człowieka jeszcze niegdy sie nie rozpłakał.

A ja chciałam Was o coś zapytac. Czy wasze dzieciaczki śpią na brzuszkach w nocy? Bo niby nie powinny tak spac, bo ten zespol nagles smierci lozeczkowe itd. Ale Kuba przewraca sie na brzuszek ciągle i tak spi od paru tygodni......przeciez nie moge go pilnowac całą noc....więc go tak zostawiam....:sorry2:

reklama
osobiscie balabym sie zeby nelinka spala na brzuszku choc juz tego zespolu smierci lozeczkowej niby przestalam sie juz bac :dry:
mimo ze moja malenka przesypia cale nocki to po kilka razy do niej zagladam sprawdzac jak sie miewa i mimo ze mam tez nasluch na nia...

Hmmmm....no Kuba całej nocy nie przesypia, tak standardowo to mamy 4 pobudki.....zawsze kładę go na boczku, albo na plecach, a on i tak sie przewraca na brzuch. Jak nie spie to sprawdzam co jakis czas co u niego.....a le jak juz polozymy sie spac, to juz nie.....bo chyba bym w ogole nie spala :-(Chyba musze sie z tym pogodzic i tyle, bo go przeciez nie przywiąże :-D

ANETKO Patryk nie spi na brzuszku, tylko na boku albo jedny albo drugim.
A co do zaglądania to mysle, ze już można to ograniczyc niebezpiecznie to było na początku kiedy to dzieciaczki nie potrafiły główek obracac ani ciałka.
Twój Kubuś to juz mądry i mocny chłopczyk więc sobie poradzi.
Wszystkiego dobrego z okazji czterech miesięcy.:-)

Anetko jesli maly tak sie przekreca na ten brzucszek to pewnie tak mu dobrze a jesli chodzi o ta naglą smierc łozeczkowa to narazone sa na nia wczesniaki i dzieci ktore maja zaburzony jakis receptor wzrastania steżenia dwutlenku węgla wokól twarzy. A twoj malec przeciez zdrwowy jak ryba wiec to mu nie grozi. I wszytskiego najlepszego dla maluszka :-D

reklama
Anetko, niejedna matka wiele by dała, by jej dziecko chciało leżeć na brzuchu. Ja chyba z miesiąc walczyłam z Natą, zanim nauczyłam ją leżeć na brzuszku, a i tak nie bardzo to lubi, ale juz toleruje. Czasem w dzień śpi na brzuchu nawet po 6godzin, bo musiała na bioderka tak leżeć. Teraz juz jest OK, ale upodobanie zostało. Nata z natury jest bardzo spokojna i nie robi takich wyczynów jak Kuba, czasem nawet żałuję, ale co zrobić, każde dziecko inne.

Do góry