reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

reklama
DSC_0021.jpg

Załączniki

• DSC_0021.jpg
    DSC_0021.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 80
Hej. Wkońcu się doczekałam tego dnia wizyty i już jestem po. Dzidziuś ma 6cm i wg prenatalnych z USG wszystko jest ok, Pierwszy raz słyszałam bijące serduszko. Jednak ze wzg na mój wiek (33lata) zrobię badanie PAPPA. No jeszcze bym zapomniała wspomnieć że bedzie chłopak. Zawsze chciałam córeczkę ale jestem przeszczęśliwa:-):-):-)

Hej hej:) Jestem po pierwszym badaniu genetycznym. Maluszek wiercipięta, ledwo dał się zmierzyć, do pośladków mierzy 46,6 mm. Kość nosowa-widoczna, oś serca prawidłowa FHR 163. Przezierność karku 0,6. Doktor mówi, że wszystko jest OK, ale tak się zastanawiam, czy 46,6 mm w 12 tygodniu ciąży to nie za mało? I ta przezierność dziwnie niska...
Zdjęcia nie wrzucam, gdyż wyszło niewyraźne, ale miło było podejrzeć to małe cudo na usg :)
xnw4rjjgi3cw61we.png

Drobi a kiedy robilas to usg? Bo ta przezierność to rosnie w ciąży, a potem zanika. Porownywalam wyniki z obu ciąż i w pierwszej NT w 12 tc było 0,7 wiec podobnie - mysle ze nie masz co panikować, problem jest jak jest powyżej 2,5.
Co do wielkości plodu to widocznie mialas później owu stad roznica, lekarz tez mogl się pomylić o kilka mm, wystarczy ze reka mu drgnela :-)

Martita, pewnie masz rację. USG miałam wczoraj, a owulację na bank 08 lub 09 sierpnia, wiem, bo miałam monitoring :). Ja sama byłam bardzo drobnym dzieckiem, może moje też będzie taką kruszynką:) Mam nadzieję, że przezierność, skoro rośnie, nie wskoczy na ten wyższy pułap. Myślę, że gdyby były jakiekolwiek powody do niepokoju, lekarz by nie o nich poinformował, a wspomniał jedynie o przodującym łożysku. Oczywiście, to może jeszcze ulec zmianie więc też się póki co nie martwię.

Dziewczyny odebrałam Pappę i od wczoraj wariuję. Nie potrzebnie ja otwierałam, wyszła mi Pappa za niska 0,51 UI, a beta w normie niby 46. Naczytałam się w necie o niskiej Pappie... Czy któraś z Was miała też niską Pappę - nie wiem jak wytrzymam do USG w poniedziałek, co o tym pomyśle to zaczynam ryczeć.

reklama
Już po wizycie... naczekałam się 1,5 godziny opóźnienie było.
Pomiary wszystkie prawidłowe, kość nosowa widoczna, przezierność karkowa 1,2 mm.
Dzidzia mierzy 7,47 cm i nadal jest tydzień do przodu.
Poznałam płeć, na 99 % bedzie synek. Jesteśmy z mężem przeszczęśliwi, marzyliśmy o synku :-)

Do góry