reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty,badania i USG :)

No nie dziwię się kurde trochę wcześnie 25tydz mi się wydaje...
ja dostaję na receptę po 90szt 3x dziennie więc na styk na miesiąc, idąc na wizytę to mam tak zawsze listek ostatni na kilka dni tylko jeszcze.

reklama
Renia - u nas duphaston w opak po 20tabl. Wypisuja mi zawsze po 3opak i to mi na miesiac starcza bo ja juz od 20tyg biore tylko 2x1 wczesniej bralam wiecej

Ja brałam luteine, bo na początku plamiłam, ale sama ją odstawiłam około 16 tygodnia i jest ok. Oczywiście nie piszę tego, żebyście odstawiły, bo każdy bierze z innych przyczyn i lepiej nie ryzykować. Początkowo brałam codziennie, później co 2 dni, co 3, aż w końcu brałam raz na tydzień i jak nic się nie działo to poinformowałam moją lekarkę, że już nie biorę. Zgodziła się pod warunkiem, że jak tylko coś się będzie działo to od razu jej powiem i na nowo będę brać do 34 tygodnia.

Ja biorę od 24 jakos przez ta szyjkę która miękla i się skracala a jeszcze ze pierwszy poród przedwczesny to mówił ze się nawet nie ma co zastanawiac.. odstawie dopiero jak powie

ja tez biore duphaston było 3x1 teraz jest 2x1. Wiem, ze on skleja szyjke( ja po to biorę) i odstawienie nagle może skonczyć sie własnie skurczami.

reklama
Kitki ja też biorę od początku. Najpierw miałam 3 x 1 a teraz 2x1 - tak jak Ty :-). Ciekawe czy do samego końca będę brać czy mi odstawi.

Do góry